Dalarna Hem

Av: Regionalförening Dalarna Gävleborg, maj 14, 2014

Formveckan
HELA DALARNAS FORM

Några veckor innan Formveckan Dalarna 2022 skulle gå av stapeln tvingades vi flytta fram Formveckan till 20–23 mars 2023. Vi hade helt enkelt för få anmälda.
Vi genomför förstås ändå som alltid Formslaget den 6 oktober

Välkommen till Formslaget – årets formfest!

torsdag 6 oktober kl. 17:30–19:45
Wallénhallen, Leksands folkhögskola, Siljegårdsvägen 21, Leksand
Den 6 oktober 2013 var första gången Svensk Form genomförde Formslaget. Det är en manifestation dels för att fira föreningens födelsedag (6 oktober 1845), dels för att visa designens kraft för individ, kulturliv, näringsliv och samhället i stort. Vi kommer att få del av föreläsningar av arkitekturfotografen Petter Cohen,arkitektur- och porträttfotograf samt Frida Lindberg som driver Alice Lund Textilier.
Arbete vi vävstolen

Ebba Bergström och Tova Vibrandt väver Helena Hernmarcks “Maple Tree” 2019 för leverans till 35 Hudson Yards, New York 2020.

 

Veckan har ytterligare två evenemang: 

UR FORM

1–9 oktober, kl. 11-17 alla dagar.
Galleri Ladan, Siljegårdsvägen 12, Åkerö, Leksand

En kärntrupp i Åkerö, Leksand, genomför ändå vad de planerat:  UR FORM är en öppen utställning och ateljé där Eva Holmberg och Malin Lidén kommer att skapa live med lera och måleri i Galleri Ladan. Och deras polare nerför gatan de kanske coolaste av de alla Manne Dahlstedt och Per-Åke Backman, kör på också de med en helt unik och fantastisk utställning ”Från guldägg till guldvägg samt objekten däremellan”!
Eva, Malin, Manne och Per-Åke hälsar alla varmt välkomna!

Gestaltning av våra livsmiljöer

onsdag 5 oktober kl. 09:00–14:30
CTH-huset, Vattugatan 3, 784 33 Borlänge

Dalarnas arkitekturråd, tillsammans med Länsstyrelsen i Dalarnas län och Borlänge kommun, välkomnar till till Gestaltning av våra livsmiljöer.
Inbjudan och program