Styrelse Västernorrland

Anna Fossaneordförande
Anna är utbildad industridesigner vid Mittuniversitetet med inriktning Human care. Har även läst på konstskola i Göteborg i två år med inriktning bild och rumsgestaltning. Arbetar idag som Art Director på Logosol och driver vid sidan av No Gadget Design som är ett konsultföretag inom grafisk design och industridesign. Älskar att resa och upptäcka både på hemmaplan och utomlands. Gillar inredning, framförallt från femtiotalet.

Vicci Andersson Sjöbom, vice ordförande / samordnare för Pecha Kucha Night
Arbetar med textil formgivning & uppdrag i eget företag sedan 1997. Driver butik med design, konst & konsthantverk i Sundsvalls stenstad sedan 2012, tillsammans med 7 andra kreativa företag. Delägare i produktionsbolaget/förlaget Kulturverksta´n med fokus på pedagogisk barnmusik. Bostad och kontor på lantlig adress strax utanför Sundsvall. Lever på som bäst när jag utvecklas tillsammans med andra och utöva intressen som mat, resor, form & kultur av alla slag.

Kristina Jeppson, sekreterare
Kristina kommer från Västkusten men flyttade norrut för att studera. Hon har en masterexamen i grafisk design och kommunikation från Mittuniversitetet. Har en bakgrund i tidningsbranschen och som tjänstedesigner i vården, jobbar just nu som kommunikatör på Länsstyrelsen i olika projekt inom hållbar regional utveckling. Driver även företaget No Gadget Design tillsammans med Anna Fossane. Älskar odling, djur och friluftsliv och drömmer om en gård på landet.

Kerstin Stickler, vice sekreterare / grafisk form
Kerstin Stickler, sekreterare, har en lång bakgrund som grafisk formgivare inom trycksak. Hon har arbetat på olika byråer som Art Director framför allt med magasin. Idag arbetar hon på Coompanion – kooperativ utveckling som rådgivare, affärsutvecklare och kommunikatör. Hon driver även ett eget företag där hon tar uppdrag inom miljöinventering, foto och grafiska tjänster. På fritiden fixar hon helst runt torpet på Björkön eller är ute i naturen och botaniserar.

Kristina Brink, kassör
Kristina är prefekt på Institutionen för design vid Mittuniversitetet i Sundsvall. Kristina undervisar i ämnet grafisk design inom typografi, bokformgivning, magasinsformgivning, designhistoria och förpackningsdesign. Bor vid havet utanför Sundsvall och på fritiden släktforskar hon gärna och reser helst till favoritstaden Tokyo.

Mona Wärdell, medlemsansvarig
Mona är född och uppvuxen i Östersund. En passion för konst och kultur fick henne att flytta till USA där hon bla studerade teater i New York samt jobba inom en rad olika områden som make-up, outfitting, inredningsdesign, eventplanning och projektledning. Efter flytten tillbaka till Sverige så hamnade hon tillsammans med familjen i Sundsvall. Mona är utbildad industridesigner och Idag jobbar hon 50% på Design i Västernorrland och 50% på SVID.

Niklas Öhrberg, dokumentationsansvarig webb / foto
Gick ut från Industridesignprogrammet på MIUN 2014 och har sedan dess frilansat inom bland annat produktutveckling och teknisk illustration. På fritiden blir det mycket musik, karate och även en del spelutveckling!

Helene Wikner, adjungerad
Infödd Sundsvallsbo med affärsutveckling och näringslivsutveckling på agendan i mitt yrke. Kulturella och Kreativa näringar är en av de branscher där både mitt intresse och potentialen för företagen att växa är stort. På fritiden ligger mitt fokus på hantverk, arkitektur, konst, design m.m. samt resor med samma inriktningar. Min favoritplats i världen är mitt hus i centrala Sundsvall, som byggdes redan 1807 och därmed är intresset också stort för byggnadsvård.