Bibliotek

Svensk Forms Bibliotek är ett referensbibliotek för alla som vill studera, forska eller veta mer om design och formgivning. Alla böcker i biblioteket finns även sökbara digitalt.

Bibliotekets titlar är ordnade efter ämnen som design, arkitektur, belysning, ergonomi, grafisk design, hemslöjd, industridesign, konst, konsthantverk, konstindustri, möbler och inredning, textil, trä och utbildning.

Till biblioteket hör Svensk Forms Samlingar som innehåller verksamhetsberättelser, styrelseprotokoll, inbundna årgångar av tidskriften Form, pressklipp, utställningskataloger och egna publikationer.

Besök biblioteket

Du är välkommen att besöka biblioteket efter överenskommelse, kontakta nelly.buren@svenskform.se eller 08-463 31 00. Om du är på jakt efter ett specifikt material, behöver detta beställas i förväg.

Svensk Forms historiska arkiv med handlingar från 1845 och framåt finns hos Centrum för Näringslivshistoria på Grindstuvägen 48-50 i Bromma.

Hyr biblioteket

Söker du efter en vacker och lugn plats för ett styrelsemöte, föredrag eller informella möten? Det går att hyra vårt vackra bibliotek inrett av Åke Axelsson och Jonas Bohlin. Biblioteket är utrustat med modern konferensteknik och har plats för upp till 16 personer bekvämt sittande kring bordet. Rummet kan också möbleras om och disponeras av större grupper. Med biosittning ryms ca 40 personer, 60-70 personer för stående mingel. Om önskemål finns kan Svensk Form även arrangera inspirerande föreläsningar om form och design.

Varmt välkommen att kontakta oss för att höra hur vi kan ordna det bästa för just ditt behov.

Bokning och förfrågningar
Kontakta oss på nelly.buren@svenskform.se eller på telefon 08-463 31 00

Du hittar också Biblioteket på Konferensanläggningar.se