Verksamhet

Svensk Forms verksamhet utgår från regeringsuppdraget att främja svensk design. Svensk Form driver och samarbetar kring flera regionala, nationella och internationella projekt, utställningar och program. Föreningen är rikstäckande med 14 aktiva regionalföreningar och medlemmar över hela landet.

Vill du också vara med? BLI MEDLEM HÄR!

 

UTMÄRKELSER
Svensk Forms nationella designutmärkelser omfattar Design S och Ung Svensk Form.

  • Design S är Sveriges nationella designutmärkelse och delas ut vartannat år av Svensk Form.
  • Ung Svensk Form är en jurybedömd utmärkelse öppen för unga formgivare.
  • Svensk Forms regionalföreningar utser Årets Formbärare runt om i hela landet varje år den 6 oktober, i samband med föreningens födelsedag (Svenska Slöjdföreningen bildades 6 okt 1845).

 

EVENEMANG & PROGRAM
Svensk Form har en bred utåtriktad verksamhet för både medlemmar och allmänheten. Syftet är att främja svensk design, lyfta viktiga ämnen för att få fler engagerade i designfrågan och stimulera designutvecklingen i Sverige. Några exempel:

  • PechaKucha Ett lättsamt och snabbt presentationsformat där talaren pratar till 20 bilder, som visas under 20 sekunder. Svensk Form gör PechaKucha i Stockholm och runt om i Sverige.
  • Stockholm Furniture & Light Fair Form och Svensk Form deltar varje år på den stora möbelmässan i Stockholm. Här kan du träffa alla oss som jobbar på Svensk Form och Form, få bra medlemspris och vara med i tävlingar.
  • Medlemsresor Intresset för vår senaste medlemsresa till Bauhaus var så stort att vi inte bara gjorde en medlemsresa – vi gjorde två!

UTLANDSSATSNINGAR
Svensk Form driver eller deltar i design- och modemässor och -utställningar varje år, t.ex i Milano, London, New York och Tokyo.

SVENSK DESIGN – DIGITALA PLATTFORMAR

  • Designarkiv.se
    Samarbete med CfN (Centrum för Näringslivshistoria) i syfte att tillgängliggöra arkivmaterial från Svensk Form och designrelaterade arkiv på Centrum för Näringslivshistoria, främst via det digitala Designarkivet.
  • Levande design är ett filmarkiv inom Designarkivet, där vi har filmdokumenterat de främsta äldre svenska formgivarna. Filmerna finns både i kortversioner samt fullängd för forskning.