Gotland

Välkommen till Svensk Form Gotland

 

Vi brinner för Gotländsk form, både det som görs med de fantastiska gotländska materialen som tex. kalksten, långsamväxande trä, ull och lera, men även det som görs med det gotländska som inspiration, bakgrund eller förgrund.

På Gotland finns många yrkesverksamma designers inom olika discipliner. Från speldesignutbildning till världsrenommerade möbeldesigners, fantastiska kläder till innovativ inredning för offentliga miljöer – och mer än det.

Vi jobbar för att skapa mötesplatser för design och form, samt för att samla olika krafter för att uppmärksamma dess viktiga roll för samhälls- och näringslivsutveckling.

Facebook och Instagram

 

 

 

Formbussen 2

Välkommen ombord på Formbussen! Ta del av konst, design och form utanför Visby där vi besöker formgivarna vid sina projekt, ateljéer och hemmamiljöer.

Dags för vår andra rutt och denna gång går den söderut!

Vi startar med att besöka Gotlands Spinneri i Fardhem – en spännande chans att lära sig mer om deras verksamhet och ullindustrin på Gotland.

Nästa stopp blir Körsbärsgården i Sundre. Vi bjuder på lunch i deras mysiga café och får en guidad tur av Marita Jonsson. På platsen har de låtit bygga en konsthall, ett skulpturgalleri och paviljonger där både svensk och internationell samtidskonst visas.

Tredje stoppet blir Grötlingbo Möbelfabrik. Vi får en rundtur i fabriken där de arbetar med specialsnickeri mot stora delar av världen – allt med en tydlig tanke om hållbar produktion.

I priset ingår plats i bussen, lunch och fika. Anmälan görs via mail till gotland@svenskform.se och förköp via Swish till 123 222 7999. Märk betalningen Formbussen. Pris för medlemmar i Svensk Form 200 kr, pris för icke medlemmar 250 kr.

Vill du passa på att bli medlem? Gå in på www.svenskform.se/medlem.

Varmt välkomna!