Gotland

Välkommen till Svensk Form Gotland

 

Vi brinner för Gotländsk form, både det som görs med de fantastiska gotländska materialen som tex. kalksten, långsamväxande trä, ull och lera, men även det som görs med det gotländska som inspiration, bakgrund eller förgrund.

På Gotland finns många yrkesverksamma designers inom olika discipliner. Från speldesignutbildning till världsrenommerade möbeldesigners, fantastiska kläder till innovativ inredning för offentliga miljöer – och mer än det.

Vi jobbar för att skapa mötesplatser för design och form, samt för att samla olika krafter för att uppmärksamma dess viktiga roll för samhälls- och näringslivsutveckling.

Facebook och Instagram


 

Sustain Able Voices

Just nu pågår utställningen Sustain Able Voices i Svensk Form Gotlands regi på Almedalsbiblioteket. 

 

Utställningen är ett samarbete mellan Ung Svensk Form och IKEA Museum. Utställningen sätter fokus på hållbar design från 2004 till 2020. Gemensamt för de medverkande formgivarna är den experimentlusta, öppenhet och mod de ger uttryck för. Alla utmaningar går inte att lösa med design, men de unga formgivarna spelar en viktig roll i sökandet efter mer hållbara lösningar, både miljömässiga och sociala.

Utställningen pågår till och med den 22 september.

Nedan är två mediebidrag till utställningen.