Gotland

Välkommen till Svensk Form Gotland

 

Vi brinner för Gotländsk form, både det som görs med de fantastiska gotländska materialen som tex. kalksten, långsamväxande trä, ull och lera, men även det som görs med det gotländska som inspiration, bakgrund eller förgrund.

På Gotland finns många yrkesverksamma designers inom olika discipliner. Från speldesignutbildning till världsrenommerade möbeldesigners, fantastiska kläder till innovativ inredning för offentliga miljöer – och mer än det.

Vi jobbar för att skapa mötesplatser för design och form, samt för att samla olika krafter för att uppmärksamma dess viktiga roll för samhälls- och näringslivsutveckling.

Facebook och Instagram

 


 

Vill du jobba med kreativa näringar på Gotland?

Föreningarna Svensk Form Gotland och Gotlands Kulturrum har båda en omfattande verksamhet inriktad på kreativa näringar och yrkes-verksamma kulturskapare och för att mäkta med alla våra aktiviteter söker vi nu en Producent / Husvärd.

 

Producentrollen innebär i huvudsak att planera, samordna och genomföra ett antal utåtriktade aktiviteter, att nätverka inom det gotländska kultur- och näringslivet samt att arbeta med underlag och ansökningar för extern finansiering.

I rollen som Husvärd ingår att ansvara för administration och utveckling av Kulturrums lokaler, extern uthyrning och uthyrningsrutiner inkl den tekniska utrustningen, ett övergripande ansvar för lokalvård, larm och nyckelrutiner samt marknadsföring och aktivt sökande efter hyresgäster.

Vi tror att du är kulturellt aktiv egenföretagare inom någon kreativ verksamhet. Du bör ha kunskap om båda föreningarnas verksamhet och om de kreativa näringarna på Gotland. Du är driven, självgående och med förmåga att ta egna initiativ. Jobbet kommer att göras på uppdrag och du har en egen firma som kan fakturera föreningarna. Omfattningen i tid är ca 40-50 timmar per månad och kan variera över tid.

Är du intresserad ringer du till någon av kontaktpersonerna nedan. Sedan vill vi senast den 18 februari ha ditt CV tillsammans med ett personligt brev ställt till info@gotlandskulturrum.se

 

Kontaktpersoner:

 

Christian Hoffman, Kulturrum
070-597 96 04 / https://www.gotlandskulturrum.se

 

Joakim Bergbom, Svensk Form Gotland
070-209 04 92  / https://svenskform.se/regionalforeningar/gotland/