Värmland

Välkommen till Svensk Form Värmland

Vi är en regionalförening inom Svensk Form och  är till för dig som arbetar med eller är intresserad av form och design. Vi ordnar nätverksträffar, föreläsningar, workshops, studiebesök och synliggörande aktiviteter för designområdet. Som medlem får du illgång till hela föreningens nationella styrka och verksamhet och du får också designmagasinet Form 6 gånger per år. Följ oss också på Facebook.

Symposium Broby grafiska
Öppna inspirationsföreläsningar med Mattias Frodlund, Snøhetta | Stefania Malmsten, Malmsten Hellberg | Fredrik Marcus, Creuna | Mimmi Ericsson, Lobby Design. Svensk form-medlemmar går gratis. Anmälan här: http://brobygrafiska.se/kalender/symposium/

Årsmöte, vårbuffé och mingel
Välkommen till Svensk Form Värmlands årsmöte, måndag 3 april kl 18.00 på Designstudio And Yellow, Herrgårdsgatan 6 i Karlstad. Efter årsmötet bjuder vi på smarrig vårbuffé och ni har chans att mingla med andra medlemmar. Vi håller på så länge som vi vill. Meddela om ni kommer till: varmland@svenskform.se

Öppen föreläsning om avtal & arvoden
med Svenska Tecknares jurist Kiljan Ardahl.
Måndag 27 mars kl 13.45-15.45. Frykensalen, Sunne Bibliotek

 

15167457_10154330831078227_462943258969483409_o

crAfter work och glöggmys onsdagen den 7 december kl 17-20 på Coffice Karlstad (Galleria Valvet i Karlstad)
Hantverk och kreativt skapande är under detta tillfälle ett verktyg för att skapa nya möten människor emellan. CrAfter Work är till för alla oavsett om det du gör kan kallas för pyssel, design, slöjd, innovation eller konst. Har du inget projekt på gång så gör det ingenting. Det kommer finnas lite material på plats. Denna gång har vi papper som tema. Ta med dig ditt projekt/idé och häng på! Kanske träffar du just den personen som kan ge dig inspirationen du söker. Hoppas att vi ses! Välkommen hälsar Svensk Form Värmland, Karlstad Makers, Studieförbundet Bilda och Coffice Karlstad.

Årets formbärare 2016: Säffle kommun
Den 6 oktober korade Svensk Form Formbärare över hela landet. Personer, organisationer eller företag som på olika sätt spelat en stor roll för utvecklingen av form- och designområdet i sin region, under året.

Vi tycker Säffle kommun är årets formbärare i Värmland, för att de på ett ovanligt sätt för en kommun valt att lyfta fram design och arkitektur som en viktig ingrediens för utveckling. De har inventerat bakåt och satsat entusiastiskt framåt med olika typer av aktiviteter som projekt, böcker, designkonferens och utställning.
 saffle
Katarina Kristoffersson, Veronica Bäckström och Camilla Bark, från Säffle kommun.

 

14449993_1230753963653758_7696866289719590234_n

Välkommen till Formslaget 2016: 6 oktober kl 17-21 på Coffice Karlstad (Galleria Valvet i Karlstad).
Det blir tårtkalas, crAfter work i elektroniktema med Karlstad Makers och kl 18.30 korar vi också årets Formbärare i Värmland.
Ta med ditt projekt och träffa likasinnade! Oavsett om du kallar dig för hantverkare, designer, slöjdare, maker, DIY:are, konstnär, amatör eller proffs – till crAfter Worken är alla välkomna! Har du inget projekt på gång så är det helt ok att komma tomhänt. Vi kommer se till att det finns lite material och verktyg på plats.
Välkommen! Hälsar Karlstad Makers, Bilda, Coffice och Svensk Form Värmland.

10368872_10156679656830173_8769092878089768093_oVälkommen till en spännande konferens och utställning
med fokus på svensk design.

Ni får träffa en rad intressanta föreläsare inom dagens designområde. Vi inviger också en stor designutställning som spänner från 50-tal till nutid. Konferensen pågår 18-19 maj lunch till lunch, med middag och underhållning på kvällen. Medlem i Svensk Form får 10 % på priset.
Läs mer och anmäl dig här: http://www.saffle.se/svenskdesign


 

12779215_1114025798620740_5390780386684018673_o

Fika och kreativa möten: ett nytt sätt att jobba

Nu är vi äntligen på gång med den kreativa mötesplats vi pratat om och jobbat för länge inom Form i Värmland/Svensk form Värmland: Coffice Karlstad.

Det är en kreativ/flexibel arbetsmiljö och café i nya gallerian Valvet i Karlstad. Vem som helst kan komma in och fika, jobba, spåna, mötas etc eller så blir man medlem och har tillgång till förmåner (konferensrum, skrivare, fritt kaffe etc). Perfekt för kulturella och kreativa näringar, små, nya företagare eller för etablerade som vill ha annan miljö eller som är på genomresa. Och viktigt att en sådan arena finns för kreativa människor och företag, tror vi.
Det finns också plats för evenemang/happenings/seminarerier/mindre utställningar/filmvisningar/workshops etc. Vi vill att det ska bli en levande plats med kreativiteten i fokus.
Som Svensk Form-medlem får du också 10 % på Coffice-priserna.
Premiär: 28 april!
www.cofficekarlstad.se

Arttogo_fb
Design och konst på hotellrum
Nu fortsätter vi samarbetet med First Hotell River C i Karlstad kring konst och design. I våras fick tio designers/konstnärer ta varsitt rum i besittning. Den 21 november kl 14 blir det vernissage nr 2, med ytterligare tio kreatörer OCH de tio som redan hänger (som har chans att hänga om). Två våningar design och konst alltså. Väldigt roligt! Vill du vara med eller vet du någon som du tycker ska vara med (behöver inte vara medlem denna gång)? Maila varmland@svenskform.se senast 2 november.

 

johan

Seminarium: 3D-print
Marknaden växer för 3D-skrivare samtidigt som möjligheterna med tekniken bara blir fler och fler. Idag kan du skriva ut allt från prototyper till skräddarsydda komponenter och till och med hus med tekniken och den första 3D-utskriften har redan gjorts i rymden. I onsdags hade vi seminarium med Anders Österberg på Ricoh IT partner och Johan Eileryd, Industridesigner Autotech, som berättade om hur tekniken kan förändra innovations- och idéprocesser både för designers och producenter.

 


PrintFödelsedagskalas för nyfödd och 170-åring och FORMSLAGET 2015 

Sticky beat är utsedd till årets Formbärare 2015 av Svensk Form Värmland. Med motiveringen:

För att lyckas skapa de bästa digitala upplevelserna i dagens snabbrörliga samhälle, krävs stor nyfikenhet, kunskap och passion. Man behöver älska morgondagen. Och det gör Sticky beat. Djupt rotade i de värmländska skogarna har man lyckats attrahera medarbetare och kunder som vågar utvecklas och tillsammans skapa ultimata slutanvändarupplevelser.

Stickybeat

På bilden: Tommie Svanström Olsson och Marjo Fjällsby från Sticky beat och Svensk form Värmlands ordförande Jessica Edlom.