Dalarna

Välkommen till Svensk Form Dalarna

Formveckan 2020
HELA DALARNAS FORM

Det är dags igen! Formveckan Dalarna är tillbaka för fjärde året i rad, i år med fokus på hållbarhet. Från måndag 5 oktober till söndag 11 oktober manifesterar vi skaparkraften i Dalarna genom att samla verksamma inom form, design och arkitektur. Det blir mängder av aktiviteter och utställningar runt om i länet.
Vi vill samla och synliggöra den kreativitet som finns i hela Dalarna under en vecka: hantverk, form, design, arkitektur i det lilla eller stora. Vi vill locka den intresserade allmänheten, oberoende av ålder, kön och bakgrund, att upptäcka och utforska formområdet. Vi vill även att Dalarnas yrkesverksamma ska få en mötesplats sinsemellan och en plattform att visa sitt arbete. Alla ska med!

Ett hållbart samhälle genom god design

Vill du vara medarrangör?

Du som vill bidra med att arrangera ett eget evenemang (t.ex. utställning, föreläsning, workshop, öppet hus) kan snarast anmäla dig här! Vi vill helst se din anmälan senast fredag 31 augusti.

VARFÖR FORMVECKAN?

Dalarna formligen sjuder av kreativitet, från slöjd och hantverk till nyskapande byggnationer. Detta vill vi vara med och synliggöra. Alla aktiva inom form-, design-, och arkitekturområdet är välkomna, små som stora. Vi vill stärka statusen för frågorna och bidra till att Dalarna blir Sveriges mest spännande Formlän.

FÖR VEM?

Formveckan är en plattform för yrkesverksamma inom hantverk, form, design och arkitektur att mötas och visa sitt arbete. Formveckan är också till för dig som är nyfiken på området, här är det fritt fram att upptäcka och utforska form. Dalarna är ett starkt formlän och vi tror på att uppmärksamma och utveckla det tillsammans med andra. Alla ska med!

HUR FUNKAR DET?

Svensk Form Dalarna står som anordnare för veckan med uppdrag att samordna och föra ut informationen om alla händelser. I samarbete med andra aktörer vill vi att det anordnas några större evenemang som grundbult för Formveckan. Vi hoppas också att många aktörer oavsett storlek vill vara med och medverka till detta arrangemang genom att själva anordna en programpunkt. Det kan vara allt från en utställning, ett föredrag, en konsert, ett seminarium till filmvisning, eller mingel. Tillsammans visar vi hur levande design- och arkitekturområdet är i hela Dalarna!

KOSTAR DET NÅGOT?

Det är helt kostnadsfritt att medverka i Formveckan. Du som vill bidra med att arrangera ett eget evenemang (t.ex. utställning, föreläsning, workshop, öppet hus) kan snarast anmäla detta här . Alla evenemang kommer att dyka upp på Formveckan hemsida . Du kommer att få till marknadsföringsmaterial att sätta upp i samband med ditt evenemang. Vi hoppas att hela Dalarna ska lysa upp av Formveckans färger i oktobermörkret.

Svensk Form Dalarna i Coronatider

Vi söker möjligheter att hålla igång en verksamhet som motsvarar de åtgärder som Regeringen och Folkhälsomyndigheten fastställt. Vi ligger därför tills vidare lågt och håller kontakten via nyhetsbrev till medlemmarna och vår FaceBooksida till allmänheten.

Vi räknar ändå med att problemen med Coronaviruset åtminstone till hösten har lindrats så att vi kan genomföra Formveckan Dalarna  som vanligt i oktober under perioden måndag 5 oktober till söndag 11 oktober.