Dalarna

Välkommen till Svensk Form Dalarna

Formveckan 2021
HELA DALARNAS FORM

Det är dags igen! Formveckan Dalarna är tillbaka för femte året i rad, i år med tema berättelser från landsbygden. Från måndag 4 oktober till söndag 10 oktober manifesterar vi skaparkraften i Dalarna genom att samla verksamma inom form, design och arkitektur. Det blir mängder av aktiviteter och utställningar runt om i länet.
Vi vill samla och synliggöra den kreativitet som finns i hela Dalarna under en vecka: hantverk, form, design, arkitektur i det lilla eller stora. Vi vill locka den intresserade allmänheten, oberoende av ålder, kön och bakgrund, att upptäcka och utforska formområdet. Vi vill även att Dalarnas yrkesverksamma ska få en mötesplats sinsemellan och en plattform att visa sitt arbete. Alla ska med!

Ett hållbart samhälle genom god design

VARFÖR FORMVECKAN?

Dalarna formligen sjuder av kreativitet, från slöjd och hantverk till nyskapande byggnationer. Detta vill vi vara med och synliggöra. Alla aktiva inom form-, design-, och arkitekturområdet är välkomna, små som stora. Vi vill stärka statusen för frågorna och bidra till att Dalarna blir Sveriges mest spännande Formlän.

FÖR VEM?

Formveckan är en plattform för yrkesverksamma inom hantverk, form, design och arkitektur att mötas och visa sitt arbete. Formveckan är också till för dig som är nyfiken på området, här är det fritt fram att upptäcka och utforska form. Dalarna är ett starkt formlän och vi tror på att uppmärksamma och utveckla det tillsammans med andra. Alla ska med!

HUR FUNKAR DET?

Svensk Form Dalarna står som anordnare för veckan med uppdrag att samordna och föra ut informationen om alla händelser. I samarbete med andra aktörer vill vi att det anordnas några större evenemang som grundbult för Formveckan. Vi hoppas också att många aktörer oavsett storlek vill vara med och medverka till detta arrangemang genom att själva anordna en programpunkt. Det kan vara allt från en utställning, ett föredrag, en konsert, ett seminarium till filmvisning, eller mingel. Tillsammans visar vi hur levande design- och arkitekturområdet är i hela Dalarna!