Örebro Län

Välkommen till Svensk Form Örebro län

Nästa evenemang vi gör blir 27 juni och då en visning av Open Art 2024. Anmälan!
Mer om detta och annat vi gör finner du under vårt KALENDARIUM

 

Nedan ser du i korthet, ännu så länge planerat program 2024.

Torsdagen 1/2 kl 7.30 Formfrukost på Mecano med konstnär/glasdesigner Fredrika Linder.

Tisdagen 12/3 kl 18. Årsmöte samt föreläsning med modedesigner Stina Randestad.

Torsdagen 11/4 kl 7.30 Formfrukost med dekorsnickare Jenny Eklund och Torbjörn Hellander i Örebro Teaters dekorverkstad, Medborgarhuset, Örebro

Torsdagen 2/5 kl 7.30 Formfrukost på Mecano med möbelsnickare Lucas Johansson från Leienbergs Snickeri.

Lördagen 1/6 kl 11. Vernissage för sommarutställningen VATTEN i kulturhuset Sjöängen, Askersund.

1/6 – 24/8 sommarutställningen Vatten i Askersunds Konsthall i kulturhuset Sjöängen.

Torsdagen 27/6 kl 17-18. Guidad visning för oss av Open Art 2024. Anmälan!

Torsdagen 5/9 kl 17.30. Stadsvandring och Formkvällsmacka med arkitekt Anders Ejdeholt i Örebro. Anmälan senast 2 sept. till svenskform@kapitan.se


 

 

  

SKOINDUSTRIMUSEET I KUMLA – ÖREBRO LÄNS FORMBÄRARE 2023

Skoindustrimuseet i Kumla, med museechef Lilian Edström i spetsen, har korats till 2023 års Formbärare i Örebro län. Detta skedde i museets lokaler (Bengtars Skofabrik) vid årets Formslag, som även var föreningens 178e födelsedag. Vid detta tillfälle visades även en där i dess utställningslokal pågående Barbieutställning.
Det bjöds också på kvällsmacka och gul födelsedagstårta.
Läs mer här om Skoindustrimuseet och hela landets Formbärare 2023.

Motivering:
Med fötterna stadigt i historien, på tå i nuet och mot framtiden.
   Vi vill med vårt val av formbärare lyfta en unik verksamhet: enda skoindustrimuseet i norra Europa med tillverkning av skor. Dagligen tillverkas snörskor, ökenkängor och slippers i olika storlekar och färger.
   På basutställningen visas mer än 100 svenska modeller och en dokumentation av skoindustrins historia. Föremålssamlingen rymmer 7000 poster och 5000 bilder.
   I museerts konsthall visas egenproducerade utställningar. Senast ”När Barbie kom till Sverige”. I samband med utställning tillverkades slippers i barbierosa lack.
   Hjärtat för svensk skoindustri klappar fortfarande i Kumla!

Årets Formbärare 2023
Den 6 oktober klockan 18.45 koras Årets Formbärare över hela landet. Det är personer, organisationer eller företag som på olika sätt spelar en stor roll för utvecklingen av form- och designområdet i just sin region.
Svensk Forms styrka har i alla tider varit att omedelbart ta sig an samtidens utmaningar, idag med visionen Ett hållbart samhälle genom god design. På föreningens födelsedag den 6 oktober korar våra 14 regionalföreningar för tionde året i rad sina Formbärare över hela landet för att manifestera designens kraft. I år sammanfaller utmärkelsen med Svensk Forms 178-årsdag.
Formbärarna är personer, organisationer eller företag som på olika sätt spelar en stor roll för utvecklingen av form- och designområdet i sin region. Formbärarna får stolt bära titeln i ett helt år fram till nästa Formslag, på Svensk Forms födelsedag.

Läs mer HÄR om alla Formbärarna.


 

.

Vi är en regionalförening inom Svensk Form och omfattar geografiskt Örebro län.
Arbetar du med – eller bara gillar form & design och finns i vår bygd –
– då är detta en perfekt förening för dig.
Formfrukostar, studiebesök, workshops, föreläsningar och annat får du vara med om – dessutom får du designmagasinet FORM 6 gånger per år och tillgång till hela föreningens nationella styrka och verksamhet.

Du kan också möta oss på Facebook.

Örebro län Svampen

”Vi är till för dem som vill påverka och bidra med kraft och kunnande, samt för dem som söker inspiration, kunskap, trovärdighet och kvalitet från en oberoende aktör.”

Vad vi mer är och vill kan du läsa om längst ner på sidan.
Vi ses!  

 

Förmånsbutik

SVENSK FORMS FÖRMÅNSVÄNNER I ÖREBRO LÄN:
Konsthantverkarna i Örebro. Järntorgsgatan 2 i Örebro (karta). Tel 019-107905
Medlemskortet i Svensk Form ger 10 % rabatt i butiken.

Undrar du över hur man blir en sådan? Hör av dig till oss så berättar vi mer.

 

SVENSK FORM

Vi vänder oss till yrkesverksamma i designbranschen och till en designintresserad allmänhet.

Målet om en långsiktigt hållbar miljö och höjd livskvalitet är idag mera aktuell än någonsin. Svensk Form engagerar människor över hela landet och sprider kunskap om styrkan av god design för samhällsutvecklingen.

Som medlem i Svensk Form blir du också prenumerant på Form, nordiskt magasin för arkitektur och design, som kommer ut med 6 nummer per år. Utöver Form får du även fritt inträde till olika aktiviteter, samt rabatter på produkter och tjänster i butiker, hotell och museum runt om i landet. Du som vill fördjupa ditt designintresse eller som i din yrkesroll vill utöka ditt nätverk, fördjupa din kunskap och ta del av designutvecklingen i ett bredare perspektiv – läs Form och ta del av Svensk Forms aktiviteter!

Vi är en oberoende medlemsförening, den självklara nationella representanten för att stimulera och påverka formutvecklingen i Sverige samt för att främja svensk design internationellt.

Vi är rikstäckande och vänder oss till formintresserad allmänhet, utövare, branschrepresentanter, opinionsbildare och politiker.
Med stark integritet står vi upp för konstnärlig kvalitet och icke mätbara värden.

Vi värnar om en inkluderande hållning och designens samhällsförbättrande kraft.

Vi vårdar vårt humanistiska arv genom att hävda formgivarens empati för användaren.

Vi är till för dem som vill påverka och bidra med kraft och kunnande, samt för dem som söker inspiration, kunskap, trovärdighet och kvalitet från en oberoende aktör.

S