Örebro Län

Välkommen till Svensk Form Örebro län


Nu kommer vi så smått att påbörja verksamheten igen.
Nästa aktivitet blir Formslaget 6 oktober med korande av årets Formbärare. Mer om detta framöver, då vi vet mer om restriktioner mm för hösten.
Vad vi däremot ”vet” är att vi skall visa utställningen ”Röster som håller” på Kulturkvarteret i Örebro, 15/1-27/2 2022.
Mer om detta och annat vi gör finner du under vårt KALENDARIUM

 

 


[Foton: ”Marcus i poolen” av Meya Cederberg. De tre nedre av Marcus Cederberg]

MARCUS CEDERBERG – ÖREBRO LÄNS FORMBÄRARE 2020

Fotograf Marcus Cederberg har korats till 2020 års Formbärare i Örebro län. Detta skedde vid årets Formslag, som även var föreningens 175e födelsedag, då föreningens styrelse tillsammans med Ola Lindgren, ena halvan av förra årets Fombärare, Skogen, uppvaktade paret med diplom, gul födelsedagstårta och present.

Motivering:
”Marcus Cederberg är stockholmaren som sedan många år bor och verkar i Örebro. Till yrket chef inom olika områden, i hjärtat en fotograf som gett den minimalistiska bilden en helt ny innebörd.
Det första inlägget på Marcus Cederbergs instagramkonto gjordes den 25 augusti 2013, det andra lades upp den 1 februari 2014. En försiktig start som dock redan från början fick över 500 följare. Idag har Marcus drygt 115 000 följare och mellan 5 000 och 12 000 av dem gillar varje foto som publiceras. Marcus har även fått ett internationellt erkännande då han medverkat med tre av sina fotografier på världens största fotoevent, ”Photoville” i Brooklyn och haft en film på en billboard på en fasad i centrala Los Angeles.
Marcus är fotografen med fokuset inställt på det unika, sparsmakade uttrycket. Han prisas för sin utsökta minimalistiska fotokonst med ett alldeles eget perspektiv. Motiven är grafiskt fulländade, med vackra pastellfärger, bilder som väcker nyfikenhet och som gör en glad. Fotografierna ger ett gediget designat uttryck som inspirerar. Till varje bild följer en liten berättelse som väcker tankar eller får en att dra på smilbanden.
Sammantaget har detta gjort att Svensk form i Örebro län, år 2020, valt att utse fotografen Marcus Cederberg till årets formbärare. Grattis Marcus!”

Den 6 oktober klockan 18.45 koras Årets Formbärare över hela landet. Det är personer, organisationer eller företag som på olika sätt spelar en stor roll för utvecklingen av form- och designområdet i just sin region.

Läs artikel om Marcus utmärkelse i ÖrebroKuriren

 

Årets Formbärare 2020
Svensk Forms styrka har i alla tider varit att omedelbart ta sig an samtidens utmaningar, idag med visionen Ett hållbart samhälle genom god design. På föreningens födelsedag den 6 oktober korar våra 13 regionalföreningar för åttonde året i rad sina Formbärare över hela landet för att manifestera designens kraft. I år sammanfaller utmärkelsen med Svensk Forms 175-årsdag.
Formbärarna är personer, organisationer eller företag som på olika sätt spelar en stor roll för utvecklingen av form- och designområdet i sin region. Formbärarna får stolt bära titeln i ett helt år fram till nästa Formslag, på Svensk Forms födelsedag.Här kan du läsa om ALLA LANDETS FORMBÄRARE 2020. 

 

.

Vi är en regionalförening inom Svensk Form och omfattar geografiskt Örebro län.
Arbetar du med – eller bara gillar form & design och finns i vår bygd –
– då är detta en perfekt förening för dig.
Formfrukostar, studiebesök, workshops, föreläsningar och annat får du vara med om – dessutom får du designmagasinet FORM 6 gånger per år och tillgång till hela föreningens nationella styrka och verksamhet.

Du kan också möta oss på Facebook.

Örebro län Svampen

”Vi är till för dem som vill påverka och bidra med kraft och kunnande, samt för dem som söker inspiration, kunskap, trovärdighet och kvalitet från en oberoende aktör.”

Vad vi mer är och vill kan du läsa om längst ner på sidan.
Vi ses!  

 

Förmånsbutik

SVENSK FORMS FÖRMÅNSVÄNNER I ÖREBRO LÄN:
Konsthantverkarna i Örebro. Järntorgsgatan 2 i Örebro (karta). Tel 019-107905
Medlemskortet i Svensk Form ger 10 % rabatt i butiken.

Undrar du över hur man blir en sådan? Hör av dig till oss så berättar vi mer.

 

SVENSK FORM

Vi vänder oss till yrkesverksamma i designbranschen och till en designintresserad allmänhet.

Målet om en långsiktigt hållbar miljö och höjd livskvalitet är idag mera aktuell än någonsin. Svensk Form engagerar människor över hela landet och sprider kunskap om styrkan av god design för samhällsutvecklingen.

Som medlem i Svensk Form blir du också prenumerant på Form, nordiskt magasin för arkitektur och design, som kommer ut med 6 nummer per år. Utöver Form får du även fritt inträde till olika aktiviteter, samt rabatter på produkter och tjänster i butiker, hotell och museum runt om i landet. Du som vill fördjupa ditt designintresse eller som i din yrkesroll vill utöka ditt nätverk, fördjupa din kunskap och ta del av designutvecklingen i ett bredare perspektiv – läs Form och ta del av Svensk Forms aktiviteter!

Vi är en oberoende medlemsförening, den självklara nationella representanten för att stimulera och påverka formutvecklingen i Sverige samt för att främja svensk design internationellt.

Vi är rikstäckande och vänder oss till formintresserad allmänhet, utövare, branschrepresentanter, opinionsbildare och politiker.
Med stark integritet står vi upp för konstnärlig kvalitet och icke mätbara värden.

Vi värnar om en inkluderande hållning och designens samhällsförbättrande kraft.

Vi vårdar vårt humanistiska arv genom att hävda formgivarens empati för användaren.

Vi är till för dem som vill påverka och bidra med kraft och kunnande, samt för dem som söker inspiration, kunskap, trovärdighet och kvalitet från en oberoende aktör.

S