Personal Form

Det här är vi på Form.

Bo Madestrand – Chefredaktör
bo.madestrand@formmagazine.com
Bo Madestrand är Forms chefredaktör och välkänd för läsare av Dagens Nyheters kultursidor. Han var tidigare redaktör för tidningarna Plaza Deco och Swedish Film. Han inledde sin karriär som redaktör och skribent på tidningarna Expressen och Nöjesguiden i 90-talets början. I början av 2000-talet arbetade han med New York som bas, där han framför allt var redaktör för den internationella kulturtidningen Merge.

 

 

 

 

Salka Hallström Bornold – Bitr. chefredaktör
salka@formmagazine.com
Salka är känd som prisbelönt journalist, författare och framstående redaktör, med flera framgångsrika pionjärprojekt bakom sig. Hon var med och grundade tidningen Bon samt curerade Moderna museets stora modeutställning Fashination. Hon har även jobbat internationellt, som art buyer för magasinet D2 i Oslo och trendanalytiker för London-byrån WGSN. Salka har skrivit för ett antal tidningar, från Sydsvenskan till Plaza, och författat flera böcker om mode, design och arkitektur – senast K2S: Beyond the Wall of Sound (A+O, 2014). Hon kommer närmast från Expressens kulturredaktion och fick 2008 den prestigefulla utmärkelsen Årets Journalist av Sveriges Tidskrifter.

 

 

 

Andreas Karperyd – AD
andreas.karperyd@formmagazine.com
Forms nya ekvilibrist på AD-stolen har delat redaktion med Forms chefredaktör Bo Madestrand en gång i tiden, när de gjorde kulturtidskriften Merge ihop. Sedan dess har han jobbat med allt från reprofotografi till att starta skivbolag och designa skivomslag, trycksaker och webbtjänster. Andreas själv hävdar att ljud, bild och skulptur är ”typ samma sak, fast olika” – en filosofi som lär göra avtryck i Forms olika kanaler framöver.