Styrelse Öst

Styrelse 2024

Lotta Ahlvar, ordförande, Linköping

Utbildad produkt- och modedesigner, tidigare varit VD på Svenska Moderådet och ordförande för branschorganisationen Design Sweden. Aktiv föredragshållare och verkar som konsult inom kulturella och kreativa näringar som mode, design, hantverk och slöjd. Lång erfarenhet av hållbarhetsfrågor inom designområdet.

Favoritform: Yin och yang symbolen som förutom att den är grafiskt snygg också står för balans.

Johanna Haverlind, sekreterare, Norrköping

Utbildad projektledare och utställningsproducent med många års erfarenhet av kommunikation och rumslig gestaltning. Arbetar som utställningschef och biträdande museidirektör på Arbetets museum i Norrköping där jag ansvarar för den publika verksamheten där utställningar, pedagogik, program och kommunikation räknas in. 

Brinner extra för: Jag brinner för att sätta igång funderingar, diskussioner och skapa engagemang. Genom design, arkitektur, formgivning för alla sinnen rumsligt gestalta forskningsresultat och intressanta frågeställningar och göra dem mer begripliga för alla. 

Favoritform? Prickigt, randigt och rutigt i alla dess former

Ann-Sofie Bergort, kassör, Söderköping

Konsult och rådgivare inom hållbar utveckling och cirkulära strategier främst mode och textil men med stor passion för design och form oavsett en vacker funktionell produkt, en effektiv tjänst eller fascinerande byggnad – för att främja en hållbar samhällsutveckling. Jobbar även som föreläsare inom hållbar modekonsumtion samt utvecklat och drivit egna cirkulära företag, ex kläder att återälska, butik o e-handel.

Brinner extra för: att synliggöra utövare och lösningar som bidrar till en hållbar utveckling inom design, form, konst och kultur

Favoritform:  den runda formen i alla olika varianter av funktion, konstellation och lekfullhet.

Petter Alsén

Cilla Holmqvist

Viktor Lenper

Pixie Kamfjord Karlsson

Anna Eriksdotter

Jonas Lundgren

Kristofer Skyttner