Sverigeresan

Från White arkitekters Sara kulturhus i norr till Gärsnäs möbeltillverkning i syd har vi riktat kameralinsen mot några av landets ledande design- och hållbarhetsdrivna företag. Följ med på en upplevelserik Sverigeresa och möt innovativa formgivare och företag som bidrar till att staka ut vägen mot den postfossila framtiden. 

– Jag hoppas att filmerna ska inspirera och väcka tankar om att hållbar design inte bara är viktigt – det är även något oemotståndligt, säger Mats Widbom, vd Svensk Form.

Inom en snar framtid lanseras filmserien Sverigeresan i Svensk Form och Swedish Design Movements digitala kanaler. Samtliga filmer kommer efterhand finnas att se här.

De medverkande företagen i Sverigeresan är: Atacac, Baux, Cake, Gärsnäs, Renewcell, White arkitekter och Wästberg. Filmer av Svensk Form @svenskform och Svenska institutet. Producerade av @notedesignstudio (webbsida) med @carl_stavfel_engberg som filmfotograf.

Vad är projektet Sverigeresan?
Sverigeresan lyfter fram design- och hållbarhetsrörelsen Swedish Design Movement genom nedslag hos företag och formgivare inom formområdets olika branscher. Nedslagen har gjorts i olika delar av landet med slutmålgrupper på Designprogrammets prioriterade utlandsmarknader i åtanke. Urvalet av de medverkande företagen har gjorts av Designprogrammets branschaktörer i samråd med Svensk Form, som har varit projektägare, och Note designstudio, som har varit producent för filmprojektet, med Carl Engberg som filmare.