Stockholm

 REGIONALFÖRENING SVENSK FORM STOCKHOLM ÄR BILDAD!

Svensk Form Stockholm – ny regionalförening!

Tisdagen den 26 januari 2016 kl. 18:00 bildades regionalföreningen Svensk Form Stockholm vid konstituerande möte i Svensk Forms Bibliotek, Svensksundsvägen 13 Skeppsholmen.

Protokoll från bildande/konstituerande möte Svensk Form Stockholm

Onsdagen den 8 november kl. 17:00-18:30, besök på Försäkringskassans huvudkontor på Telefonplan.

Försäkringskassans huvudkontor ligger i f.d. LM Ericssons huvudkontor på Telefonplan och ingår i det område som kallas för LM Staden och som av Stockholms Stadsmuseum är blåmärkt. Funkisarkitekten Ture Wennerholm fick uppdraget att rita den nya LM anläggningen som invigdes 1940 och rönte stor internationell uppmärksamhet. Delar av originalinredningen från 1940 finns fortfarande bevarad på direktionsvåningen och ingår i Försäkringskassans huvudkontor.
När Försäkringskassan bestämde att lämna sina slitna lokaler på Vasagatan i centrala Stockholm beslutades att man skulle satsa på en aktivitetsbaserad kontorslösning. Det nya huvudkontoret skulle hamna i de bubblande kreativa kvarteren kring Telefonplan söder om Stockholm, och 24 000 kvadratmeter i Ericssons gamla telefonfabrik skulle förvandlas till 1 300 arbetsplatser. Tillsammans med systerföretaget ETTELVA Arkitekter anlitades MER av Vasakronan för att skapa det nya kontoret – ett av Sveriges största aktivitetsbaserade kontor som invigdes 2014.

Vi får nu en guidad visning av denna funkispärla, så missa inte detta tillfälle då antalet platser är begränsat till 35 personer.
Osa: Senast 6 november till stockholm@svenskform.se

Har du några idéer på studiebesök eller något annat som du tycker att vi ska ta upp, skicka en e-post till oss:  stockholm@svenskform.se 

Svensk Form Stockholm

Följ oss på Facebook och Instagram