Stockholm

 REGIONALFÖRENING SVENSK FORM STOCKHOLM ÄR BILDAD!

Svensk Form Stockholm – ny regionalförening!

Tisdagen den 26 januari 2016 kl. 18:00 bildades regionalföreningen Svensk Form Stockholm vid konstituerande möte i Svensk Forms Bibliotek, Svensksundsvägen 13 Skeppsholmen.

Protokoll från bildande/konstituerande möte Svensk Form Stockholm

 

Onsdagen den 29 mars 2017 kl. 18-19 på Svensk Form, Skeppsholmen. ”Bra deisignidéer kommer från Finland, tillverkas av svenskar, marknadsförs av danskar och säljs till Norge” – en gammal utsaga av okänd upphovsman. Men hur framstår egentligen Sverige som designland i omvärldens ögon?

Visit Sweden har fått i uppdrag av Näringsdepartementet att under fyra år driva ett designprogram i syfte att främja designturism och därigenom öka export av design, mode och arkitektur. Arbetet startades i maj 2016 och tillsammans med företrädare från arkitektur-, mode-, design-, och möbel/inredningsbranschen samt externa intressenter och experter har grundläggande analys om marknad, målgrupp, trender och konkurrenter genomförts. Pågående arbete fokuserar på en gemensam kommunikationsplattform som ska vara ledstjärna för svensk design vid global kommunikation och marknadsföring, och de första aktiviteterna startade under nyss genomförda Stockholm Design Week och fortsätter strax i Milano.

Anmälan  till stockholm@svenskform.se , vänligen skriv 29 mars i ämnesraden.

Föreläsningen äger rum i Svensk Forms bibliotek, Svenskuddsvägen 13, Skeppsholmen.

Varmt välkomna!

Svensk Form Stockholm

Följ oss på Facebook och Instagram