Örebro Län

Välkommen till Svensk Form Örebro län


Nu är det sommarlov för Svensk Form Örebro län!
Ha en riktigt skön och inspirerande sommar tills vi ses nästa gång.

Det första som är inplanerat för hösten är en specialvisning för oss av OpenART den 28/8.
Läs mer om detta och våra kommande aktiviteter under fliken ”Kalendarium Örebro”

 

 

 

MILIS IVARSSON – ÖREBRO LÄNS FORMBÄRARE 2016

formslaget_2016
milis milis-1 q3c_2280 q3c_2292 q3c_2295 q3c_2309 q3c_2306 q3c_2313 q3c_2318 q3c_2316 q3c_2317
Milis Ivarsson
AvJord har utsetts till 2016 års Formbärare i Örebro län.
Det var var under Formveckan Örebro 2016, vid Formslaget den 6 oktober, då Svensk Form fyllde 171 år och tidningen Form 111 år, som korandet skedde.
Nomineringen lästes upp av Elna Lassbo, kommunikationsansvarig på Svensk Form och diplomet överräcktes av Thomas Björklund och Kent Eriksson från retrobutiken Kavalkad = 2015 års Formbärare.
Efter utnämnandet hade Milis ett föredrag i länsmuseets hörsal om sig och sitt värv. Därefter firades milis och föreningens födelsedag med gul god tårta.
Korandet föregicks av vernissage av Formveckans Designmässa och Formutställning, där bla AvJord var med och ställde ut på Länsmuseet.
Motivering:
Svensk form i Örebro vill 2016 lyfta fram Milis Ivarsson. Hennes livslånga färgforskning med jordpigment i äggoljetempera fyller en viktig roll för en hållbar framtid. Många är de som fått uppleva hennes djupa kunskap och engagerade färgkonsultation. Hon har arbetat fram en i det närmaste magisk färg, och delar med sig av sin kunskap, i kurser, föredrag, färgsättningar och boken Jordens färg.
Läs gärna mer på www.avjord.se.Läs mer här om detta och landets ALLA 13 Formbärare.
2017 års Formbärare kommer att koras vid Formslaget 6/10 hos Konstfrämjandet Bergslagen kl 18. Läs mer om detta under fliken ”Kalendarium Örebro”
Vi är en regionalförening inom Svensk Form och omfattar geografiskt Örebro län.
Arbetar du med – eller bara gillar form & design och finns i vår bygd –
– då är detta en perfekt förening för dig.
Formfrukostar, studiebesök, workshops, föreläsningar och annat får du vara med om – dessutom får du designmagasinet FORM 6 gånger per år och tillgång till hela föreningens nationella styrka och verksamhet.

Du kan också möta oss på Facebook.

Örebro län Svampen

”Vi är till för dem som vill påverka och bidra med kraft och kunnande, samt för dem som söker inspiration, kunskap, trovärdighet och kvalitet från en oberoende aktör.”

Vad vi mer är och vill kan du läsa om längst ner på sidan.
Vi ses!  

 

Förmånsbutik

SVENSK FORMS FÖRMÅNSVÄNNER I ÖREBRO LÄN:
Konsthantverkarna i Örebro. Järntorgsgatan 2 i Örebro (karta). Tel 019-107905
Medlemskortet i Svensk Form ger 10 % rabatt i butiken.

Undrar du över hur man blir en sådan? Hör av dig till oss så berättar vi mer.

 

SVENSK FORM

Vi vänder oss till yrkesverksamma i designbranschen och till en designintresserad allmänhet.

Målet om en långsiktigt hållbar miljö och höjd livskvalitet är idag mera aktuell än någonsin. Svensk Form engagerar människor över hela landet och sprider kunskap om styrkan av god design för samhällsutvecklingen.

Som medlem i Svensk Form blir du också prenumerant på Form, nordiskt magasin för arkitektur och design, som kommer ut med 6 nummer per år. Utöver Form får du även fritt inträde till olika aktiviteter, samt rabatter på produkter och tjänster i butiker, hotell och museum runt om i landet. Du som vill fördjupa ditt designintresse eller som i din yrkesroll vill utöka ditt nätverk, fördjupa din kunskap och ta del av designutvecklingen i ett bredare perspektiv – läs Form och ta del av Svensk Forms aktiviteter!

Vi är en oberoende medlemsförening, den självklara nationella representanten för att stimulera och påverka formutvecklingen i Sverige samt för att främja svensk design internationellt.

Vi är rikstäckande och vänder oss till formintresserad allmänhet, utövare, branschrepresentanter, opinionsbildare och politiker.
Med stark integritet står vi upp för konstnärlig kvalitet och icke mätbara värden.

Vi värnar om en inkluderande hållning och designens samhällsförbättrande kraft.

Vi vårdar vårt humanistiska arv genom att hävda formgivarens empati för användaren.

Vi är till för dem som vill påverka och bidra med kraft och kunnande, samt för dem som söker inspiration, kunskap, trovärdighet och kvalitet från en oberoende aktör.

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara