Örebro Län

Välkommen till Svensk Form Örebro län

Nästa formaktivitet vi gör i vår region är

Tisdag 20/8 kl 17:00  Specialvisning av Open Art.

Mer om detta och allt annat framöver vi gör finner du under vårt KALENDARIUM

 

.

.

 
KARIN WARD – ÖREBRO LÄNS FORMBÄRARE 2018

Skulptör Karin Ward har utsetts till 2018 års Formbärare i Örebro län.
Det var vid Formslaget i samband med invigningen av formmånaden Hylla Vardagen på Örebro Slott, den 6 oktober, då Svensk Form fyllde 173 år och tidningen Form 113 år, som korandet skedde. Nomineringen lästes upp av och diplomet överräcktes av Birgitta och Anders Fasth = 2017 års Formbärare.
Efter utnämnandet hade Karin ett intressant föredrag om sig och sitt värv. Därefter firades de och föreningens födelsedag med gul god marsipantårta.
Motivering:
Karin Ward skapar spännande och vackra skulpturer i varierade material och tekniker. Genom åren har hennes verk förgyllt och berört många platser och människor i Örebro Län, Sverige och internationellt. För stort mod, vackert hantverk och envishet med materialen och idéerna, utses Karin Ward till Årets Formbärare i Örebro 2018.
[Foton: Nina Boväng Hellström (porträttet), Harriet Arnold och Vendela Linder]
¤¤¤ Här kan du läsa om ALLA LANDETS FORMBÄRARE 2018 och pressmeddelande finns här ¤¤¤

Vi är en regionalförening inom Svensk Form och omfattar geografiskt Örebro län.
Arbetar du med – eller bara gillar form & design och finns i vår bygd –
– då är detta en perfekt förening för dig.
Formfrukostar, studiebesök, workshops, föreläsningar och annat får du vara med om – dessutom får du designmagasinet FORM 6 gånger per år och tillgång till hela föreningens nationella styrka och verksamhet.

Du kan också möta oss på Facebook.

Örebro län Svampen

”Vi är till för dem som vill påverka och bidra med kraft och kunnande, samt för dem som söker inspiration, kunskap, trovärdighet och kvalitet från en oberoende aktör.”

Vad vi mer är och vill kan du läsa om längst ner på sidan.
Vi ses!  

 

Förmånsbutik

SVENSK FORMS FÖRMÅNSVÄNNER I ÖREBRO LÄN:
Konsthantverkarna i Örebro. Järntorgsgatan 2 i Örebro (karta). Tel 019-107905
Medlemskortet i Svensk Form ger 10 % rabatt i butiken.

Undrar du över hur man blir en sådan? Hör av dig till oss så berättar vi mer.

 

SVENSK FORM

Vi vänder oss till yrkesverksamma i designbranschen och till en designintresserad allmänhet.

Målet om en långsiktigt hållbar miljö och höjd livskvalitet är idag mera aktuell än någonsin. Svensk Form engagerar människor över hela landet och sprider kunskap om styrkan av god design för samhällsutvecklingen.

Som medlem i Svensk Form blir du också prenumerant på Form, nordiskt magasin för arkitektur och design, som kommer ut med 6 nummer per år. Utöver Form får du även fritt inträde till olika aktiviteter, samt rabatter på produkter och tjänster i butiker, hotell och museum runt om i landet. Du som vill fördjupa ditt designintresse eller som i din yrkesroll vill utöka ditt nätverk, fördjupa din kunskap och ta del av designutvecklingen i ett bredare perspektiv – läs Form och ta del av Svensk Forms aktiviteter!

Vi är en oberoende medlemsförening, den självklara nationella representanten för att stimulera och påverka formutvecklingen i Sverige samt för att främja svensk design internationellt.

Vi är rikstäckande och vänder oss till formintresserad allmänhet, utövare, branschrepresentanter, opinionsbildare och politiker.
Med stark integritet står vi upp för konstnärlig kvalitet och icke mätbara värden.

Vi värnar om en inkluderande hållning och designens samhällsförbättrande kraft.

Vi vårdar vårt humanistiska arv genom att hävda formgivarens empati för användaren.

Vi är till för dem som vill påverka och bidra med kraft och kunnande, samt för dem som söker inspiration, kunskap, trovärdighet och kvalitet från en oberoende aktör.

S