Örebro län Hem

Av: RF Örebro län, apr 26, 2013

Torsdagen 6/10 är det 10-års jubileum för Formslaget, med bla korande av årets Formbärare Kulturkvarteret i Örebro. Anmälan senast 29/9!
Mer om detta och annat vi gör finner du under vårt KALENDARIUM

 

 


 
[Foton: 1 MatteoDeFina, 2 Örebro Konsthall, övriga Harriet Arnold]

CECILIA JANSSON – ÖREBRO LÄNS FORMBÄRARE 2021

Konstnär Cecilia Jansson har korats till 2021 års Formbärare i Örebro län. Detta skedde på Hjärsta Gård i Örebro vid årets Formslag, som även var föreningens 176e födelsedag. Vid korande medverkade även förra årets Formbärare, fotograf Marcus Cederberg.

Motivering:
Med minutiös precision i utförandet behandlar konstnär Cecilia Jansson viktiga teman och ämnen i sina högst personliga verk. Cecilia tar sig an och kombinerar olika material på spännande och helt oväntade vis. Hon är en drivkraft och källa till inspiration för många – som utställare, lärare och i sitt engagerade arbete på Kumlaanstalten. Genom utställningar, konstresidens och workshops för Cecilia ut sitt konstnärskap i världen – från New York till Shanghai via konstbiennalen i Venedig.

Den 6 oktober klockan 18.45 koras Årets Formbärare över hela landet. Det är personer, organisationer eller företag som på olika sätt spelar en stor roll för utvecklingen av form- och designområdet i just sin region.

Årets Formbärare 2021
Svensk Forms styrka har i alla tider varit att omedelbart ta sig an samtidens utmaningar, idag med visionen Ett hållbart samhälle genom god design. På föreningens födelsedag den 6 oktober korar våra 14 regionalföreningar för nionde året i rad sina Formbärare över hela landet för att manifestera designens kraft. I år sammanfaller utmärkelsen med Svensk Forms 176-årsdag.
Formbärarna är personer, organisationer eller företag som på olika sätt spelar en stor roll för utvecklingen av form- och designområdet i sin region. Formbärarna får stolt bära titeln i ett helt år fram till nästa Formslag, på Svensk Forms födelsedag.
Här kan du läsa om ALLA LANDETS FORMBÄRARE 2021. 

 

.

Vi är en regionalförening inom Svensk Form och omfattar geografiskt Örebro län.
Arbetar du med – eller bara gillar form & design och finns i vår bygd –
– då är detta en perfekt förening för dig.
Formfrukostar, studiebesök, workshops, föreläsningar och annat får du vara med om – dessutom får du designmagasinet FORM 6 gånger per år och tillgång till hela föreningens nationella styrka och verksamhet.

Du kan också möta oss på Facebook.

Örebro län Svampen

”Vi är till för dem som vill påverka och bidra med kraft och kunnande, samt för dem som söker inspiration, kunskap, trovärdighet och kvalitet från en oberoende aktör.”

Vad vi mer är och vill kan du läsa om längst ner på sidan.
Vi ses!  

 

Förmånsbutik

SVENSK FORMS FÖRMÅNSVÄNNER I ÖREBRO LÄN:
Konsthantverkarna i Örebro. Järntorgsgatan 2 i Örebro (karta). Tel 019-107905
Medlemskortet i Svensk Form ger 10 % rabatt i butiken.

Undrar du över hur man blir en sådan? Hör av dig till oss så berättar vi mer.

 

SVENSK FORM

Vi vänder oss till yrkesverksamma i designbranschen och till en designintresserad allmänhet.

Målet om en långsiktigt hållbar miljö och höjd livskvalitet är idag mera aktuell än någonsin. Svensk Form engagerar människor över hela landet och sprider kunskap om styrkan av god design för samhällsutvecklingen.

Som medlem i Svensk Form blir du också prenumerant på Form, nordiskt magasin för arkitektur och design, som kommer ut med 6 nummer per år. Utöver Form får du även fritt inträde till olika aktiviteter, samt rabatter på produkter och tjänster i butiker, hotell och museum runt om i landet. Du som vill fördjupa ditt designintresse eller som i din yrkesroll vill utöka ditt nätverk, fördjupa din kunskap och ta del av designutvecklingen i ett bredare perspektiv – läs Form och ta del av Svensk Forms aktiviteter!

Vi är en oberoende medlemsförening, den självklara nationella representanten för att stimulera och påverka formutvecklingen i Sverige samt för att främja svensk design internationellt.

Vi är rikstäckande och vänder oss till formintresserad allmänhet, utövare, branschrepresentanter, opinionsbildare och politiker.
Med stark integritet står vi upp för konstnärlig kvalitet och icke mätbara värden.

Vi värnar om en inkluderande hållning och designens samhällsförbättrande kraft.

Vi vårdar vårt humanistiska arv genom att hävda formgivarens empati för användaren.

Vi är till för dem som vill påverka och bidra med kraft och kunnande, samt för dem som söker inspiration, kunskap, trovärdighet och kvalitet från en oberoende aktör.

S