Gotland

Välkommen till Svensk Form Gotland

 

Hållbarhetsfrukost i Almedalen

Ett hållbart samhälle – vilken roll har design i omställningen?

Mänskligheten står inför en gigantisk uppgift. Enligt FN:s klimatpanel IPCC har vi endast tio år på oss att vända utvecklingen för att kunna nå de globala hållbarhetsmålen. Hur kan design vara ett verktyg på vägen till ett hållbart samhälle?

Vill du veta mer om hur design kan bidra till ett hållbart samhälle?

Starta Almedalsveckan med en hållbar frukost tillsammans med Sveriges ledande designorganisationer. Design kan vara ett verktyg för dig i ditt arbete, även om du kanske inte trodde det! Visste du till exempel att 80 procent av en produkts miljöpåverkan bestäms i designfasen? Eller att design kan användas för att förändra hela samhällssystem?

Vi bjuder på konkreta exempel där design har gjort skillnad och en frukost signerad Luqaz Ottosson – kocken bakom ”Almedalens klimatsmartaste mat 2018” och finalist i Årets Kock 2019. Börja dagen hos oss och ta dig an resten av Almedalsveckan med nya perspektiv på hur ett hållbart samhälle kan utformas med design.

Medverkande:
Lotta Ahlvar, ordförande, Design Sweden
Maria Backlund, ordförande, Svensk Form Gotland
Dorte Bo Bojesen, vd, Form/Design Center
Kristina Frisk, vd, SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign
Mats Widbom, vd, Svensk Form

Moderator:
Jenny Bergström, moderator, Projektledare för designområdet, Svenska institutet

Anmäl dig i förväg här:
https://bit.ly/2XF4DlO

VARMT VÄLKOMMEN!

#designförhållbarhet

Vi brinner för Gotländsk form, både det som görs av de fantastiska gotländska materialen som kalksten, långsamväxande trä, ull samt lera och alla övriga material.

På Gotland finns många yrkesverksamma designers inom olika discipliner. Från speldesignutbildning till världsrenommerade möbeldesigners, fantastiska kläder till innovativ inredning för offentliga miljöer – och mer än det.

Vi jobbar för att skapa mötesplatser för design och form, samt för att samla olika krafter för att uppmärksamma dess viktiga roll för samhälls- och näringslivsutveckling.

Facebook och Instagram