Kampanjpris och affischpremie!

Sprid dina vingar till kampanjpris! Arbetet för att främja de man förr så fint kallade ”konstflitens utövare” har oförtrutet pågått genom åren – ända sedan 1914! När brukskonsten blev påvert undanskuffad på Baltiska utställningen i Malmö upprättade Svensk Form, i samarbete med Handarbetets vänner och Föreningen för Svensk Hemslöjd en helt egen paviljong till ett urval smeder, konstnärer och textilhantverkare!

Nu kan du eller en formdedikerad kär vän få ett medlemskap hos Svensk Form till kampanjpris och bli en del av kraften framåt! Utöver medlemskap och en årsprenumeration på tidskriften Form får alla nya medlemmar ett exemplar av denna bevingade poster från 1914 – formgiven av Ernst Norlind (1877-1952)

Klicka här för att komma till kampanjsidan!

Idag arbetar Svensk Form vidare för att sprida svensk formgivning med bland annat utmärkelsen Ung Svensk Form som turnerar landet runt och erbjuder deltagarna en hel kompott stipendieupplevelser, Stockholm Craft Week som tillsammans med Konsthantverkscentrum och Konsthantverkarna lyfter konsthantverkets betydelse i samtiden, Swedish Design Movement (i samarbete med Svenska institutet m.fl) OCH INTE MINST genom alla lokala engagemang i hela landet genom våra regionalföreningar!

Utöver det driver föreningen opinion inom fältet hållbarhet, deltar i styrgrupper och expertpaneler som exempelvis genomslaget av Politiken för gestaltad livsmiljö och främjar exportindustrin för svensk design och konsthantverk, som senast vid invigningen av nya FN-stolen och inredningen på Svenska residenset i New York med Matti Klenells pampiga ljuskrona! Och en hel massa mer som ni snart kan läsa i vår verksamhetsberättelse för 2023 den som är riktigt riktigt intresserad!

Till kampanjen här!