Vi söker ny medlemsansvarig!

Föreningen Svensk Form utlyser härmed en tillsvidaretjänst som medlemsansvarig vid kansliet på Skeppsholmen i Stockholm. Sökande bör ha intresse av designområdet samt relevant erfarenhet av administrativt arbete. Initiativrik, samarbetsorienterad och självständig är andra nyckelord.

Som medlemsansvarig arbetar du både strategiskt och operativt med verksamhetsutveckling kopplat till medlemskapet och är ansvarig för medlemsutvecklingen. Du är analytisk, datadriven, gärna med erfarenhet av att arbeta i medlemssystem, och känner dig bekväm med processer kring värvning, lojalisering och återrekrytering. I rollen ingår att identifiera, utveckla och samordna behov kopplat till medlemsresan samt leda och stödja organisationen i medlemsvärvning.

Du ansvarar för och bidrar till att utveckla Svensk Forms medlemsdatabas och vi ser gärna att du är van att leda aktiviteter och kampanjer i syfte att värva medlemmar. Du är kreativ men också strategisk och har ett holistiskt synsätt. I rollen behöver du vara ordningsam och strukturerad och orädd för att prova nya tillvägagångssätt. Erfarenhet av föreningsarbete är meriterande, samt ett intresse och engagemang för föreningslivets roll i samhället som demokratifrämjande aktör för social hållbarhet.

Svensk Form har idag 6 anställda, vilket ställer särskilda krav på medarbetarna som både måste kunna ta eget ansvar och arbeta självständigt samtidigt som man samarbetar tätt mellan yrkesrollerna och hjälper till med diverse arbetsuppgifter vid större projekt.

Det finns goda möjligheter att ta egna initiativ och vara med och utveckla verksamheten framåt under en period då Svensk Form arbetar mot visionen Ett hållbart samhälle genom god design.

Att genomföra kampanjer och initiativ för ett starkare medlemsvärde och föreningsvärde är centralt i arbetet där ett nära samarbete sker med såväl kommunikationsansvarig som Svensk Forms tretton aktiva regionalföreningar som utgör en viktig bas i verksamheten.

I arbetsuppgifterna ingår följande:

  •  Utveckla och implementera strategier för ökat medlemsvärde, föreningsvärde och medlemsrekrytering
  • Analysera och utveckla medlemsregistret inklusive medlemsdata
  • Planera och genomföra/koordinera kampanjer och medlemsaktiviteter
  • I samarbete med kommunikationsansvarig planera och driva kansliets medlemskommunikation (tex medlemsutskick och medlemssidor i tidskriften Form)
  • I samråd med kommunikationsansvarig stötta och föra en dialog med regionalföreningarna om medlemsvärde, föreningsvärde och medlemsrekrytering
  • Vara tillgänglig för dialog med- och uppföljning av medlemsfrågor med Svensk Forms medlemmar
  • Vara sammankallande till digitala och fysiska möten med regionalföreningsrepresentanterna
  • Driva en kontinuerlig dialog och följa upp medlemserbjudandet med befintliga samarbetspartners samt attrahera nya förmånsvänner
  • Genomföra medlemsundersökningar (minst en gång per år)
  • Delat ansvar för att svara i växeln och ta emot besökare

Tillträde till tjänsten sker under andra halvan av september månad med 6 månaders provanställning. Svensk Form har kollektivavtal. Lön enligt överenskommelse. Eventuella frågor om tjänsten mejlas från den 1 augusti till viktor.arlemalm@svenskform.se. Tycker du detta låter intressant är du välkommen med din ansökan senast den 14 augusti 2023. Skicka ansökan med personligt brev och CV till info@svenskform.se

Om Svensk Form
Svensk Form är en ideell oberoende medlemsförening med regeringsuppdrag som verkar för att stimulera och påverka arkitektur-, form- och designutvecklingen i Sverige samt främja svensk design internationellt. Föreningen har ca 2 300 medlemmar och är rikstäckande genom 13 aktiva ideella regionalföreningar, där Svensk Form Syd är äldst (grundad 1945) och med den mest omfattande verksamheten genom Form/Design Center i Malmö.

Svensk Form riktar sig till privatpersoner, företag, utbildningar och yrkesverksamma inom form, design, mode, konsthantverk och arkitektur. Föreningen, som är världens äldsta designorganisation, grundades redan 1845 som Svenska Slöjdföreningen och har sedan dess främjat design i Sverige och utomlands. Svensk Form ger även ut tidskriften Form sedan 1905 i både en svenskspråkig- och en engelskspråkig edition. Den årliga utmärkelsen och vandringsutställningen Ung Svensk Form, har blivit föreningens mest uppskattade publika projekt. USF erbjuder dessutom många olika stipendier och har därmed blivit en allt viktigare arena för designstudenter att ta steget ut på arbetsmarknaden.

Föreningen Svensk Form
Svensksundsvägen 13
111 49 Stockholm

Organisationsnummer: 802003-0980

Föreningen Svensk Form arbetar för att skapa engagemang och belysa de
möjligheter design kan ge för individen, kulturen, samhället och näringslivet.

Ändra inställningar för cookies