Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Guidad visning av Ståhl Collection och föreläsning av ljusdesigner John Pettersson

30 september, 2021 | 18:00 - 20:00

När: Torsdag den 30 september kl 18-20
Var: Ståhl Collection, Garvaregatan 6A/6B 602 21 Norrköping
För vem: Endast för medlemmar i Svensk Form Öst, bli medlem här! 

Svensk Form Öst bjuder in till guidad visning av Ståhl Collection och föreläsning av ljusdesigner John Pettersson.

18.00-19.00 Guidad visning av samling
19.00-19.30 Egen tid Ståhl Collection
19.30-20.00 Föreläsning av ljusdesigner John Pettersson

Kostnad medlemmar Svensk Form Öst: 50 kr (ord pris för inträde 120 kr) – registrera dig genom att fylla i det här formuläret och swisha 50 kr till nr 0739198525 (för säkrad plats). Du kommer få ett mejl inom några dagar som bekräftar din anmälan.

Bli medlem i Svensk Form Öst (årsmedlemskap 580 kr) och delta på visning och föreläsning kostnadsfritt. Läs mer om föreningen och bli medlem medlemskap här!

OBS Begränsat antal platser så din anmälan är inte giltig förrän du fått ett bekräftelsemejl från oss.

OM JOHN

John Pettersson har sedan 2007 drivit företag inom ljusdesign med en stor förkärlek till det arktiska ljuset. Bosatt i Kiruna med projekt inom både turistindustrin och  Kiruna stadsflytt har gett en insikt om ljusets vikt i vad som ofta beskrivs som det mörka norr, den ljusa landsända där norrsken och midnattsol lockar turister från hela världen.
Icehotel har varit ett projekt som följt med sedan starten där kombinationen av is, snö och ljus omvärderat bilden av ljusets betydelse till att bli ett material. Något fast som påverkar alla andra material. En naturtillgång som vi måste ta bättre tillvara på.
Ljuset har stor betydelse i hur vi upplever rum, objekt och inte minst konst. John har med sina kärlek till ljuset även jobbat med ljussättningen av konstverken i Ståhl collection.

OM STÅHL COLLECTION

”Ståhl Collection är ett privat initiativ av konstsamlaren Mikael Ståhl som visar upp sin storslagna samling samtida konst. Samlingen visas i Yllefabriken, en av Norrköpings gamla pampiga textilfabriker, som med sin råa industrikänsla och invändiga rymd ger en extra dimension till upplevelsen.
I den första utställningen visas ca 170 konstverk av framstående samtida svenska och internationella konstnärer. Samlingen är en av de främsta privata i Norden och har redan väckt stort intresse långt utanför stadens gränser.
I samlingen samsas svenska stjärnor som Lena Cronqvist, Cajsa von Zeipel, Nathalie Djurberg och Jarl Ingvarsson med framstående internationella konstnärer som Louise Bourgeois, Georg Baselitz, Tracey Emin, Erwin Wurm, Yayoi Kusama och Ai WeiWei, för att nämna några.”

Detaljer

Datum:
30 september, 2021
Tid:
18:00 - 20:00
Evenemang Kategori:

Arrangör

Svensk Form Öst

Plats

Ståhl Collection
Garvaregatan 6A/6B
Norrköping, Sverige
+ Google Map
Visa Plats-webbplats