Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Workshop Button Masala

11 februari, 2015 | 13:30 - 16:30

Gratis

11.02.15 kl. 13.30-16.30

Anuj Sharma (Indien) lär ut tekniken Button Masala – en snabb och flexibel design som konstruerar plagg och produkter helt utan verktyg samt utan att sy eller klippa.

Material: Ta med en sax, ett tygstycke (nytt eller gammalt) ca 2,5–4 m, alternativt stora ”oversized” kläder, t ex en storskjorta som du alternerar. Om du har en designidé som du vill jobba med, ta med en bild. Det kommer finnas knappar och gummiband på plats för användning. Det går även bra att ta med egna knappar eller andra föremål som bollar, plastkoppar eller liknande att använda under workshopen. Samma tygstycke kan återvändas flera gånger och återställas efter workshopen.

Button Masala är ett enkelt fogningssystem för kläder och produktdesign där du istället för sömnad använder dig av knappar och gummiband. Button Masala är en snabb, billig och miljövänlig metod som påminner om knytteknik. Alla produkter kan återvinnas och omformas genom att helt enkelt ta bort knapparna och fästa dem någon annanstans. Tekniken används också för att tillverka mattor, väskor, smycken, skor och många andra bruksföremål. Tekniken är lättlärd och omfattas inte av designskydd. Över 6000 personer i flera länder har redan lärt sig bemästra tekniken. Modeskaparen Anuj Sharma(ateljéstipendiat vid Iaspisprogrammet januari – mars 2015) undersöker mänskligt beteende med utgångspunkt i kläder och arbetar med fokus på hantverksutveckling och brukskläder. Sharma undervisar vid flera universitet och hans kollektioner har visats i Japan, Storbritannien och vid Lakme Fashion Week i Mumbai, Indien.
Språk: Engelska

Bokningslänkhttp://simplesignup.se/event/56025-workshop-button-masala

 

Detaljer

Datum:
11 februari, 2015
Tid:
13:30 - 16:30
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategori:
Webbplats:
www.formdesigncenter.com

Arrangör

Svensk Form Skåne

Plats

Form/Design Center
Lilla Torg 9
Malmö, Sverige
+ Google Map