Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Svensk Forms medlemshelg med årsmöte

24 maj, 2019 | 18:00 - 25 maj, 2019 | 17:00

 

Varmt välkommen till Svensk Forms medlemshelg med årsmöte 24 – 25 maj 2019 i Göteborg!

Ladda ner inbjudan som pdf
Se även vårt Facebook-event

I år är det Svensk Form Väst som är våra värdar. Själva årsmötet med stipendieutdelning hålls lördag 25 maj och det blir då även lunch på nyöppnade restaurangen KOKS samt en specialvisning på Röhsska museet. Den som anländer kvällen före årsmötet är välkommen till HDKs examensutställning i den prisbelönta Jubileumsparken och på en tur med den klassiska Paddanbåten. Sedan går vi vidare för att äta middag på Folk, Göteborgs första naturvinsbar.

Inte medlem i Svensk Form än, men vill bli det?
Klicka här: www.svenskform.se/medlemskap

Anmäl dig senast 17 maj
Anmälan till elna.lassbo@svenskform.se senast fredag 17 maj. Meddela om du vill delta i fredagens program. Anmäl även eventuella allergier eller specialkost.

Var med och påverka!
Om du som medlem vill väcka en fråga på årsmötet ska du höra av dig senast 14 dagar före årsmötet. Mejla till elna.lassbo@svenskform.se

Hotell – sista bokningsdatum för de reserverade hotellrummen på Comfort Hotel har passerat!
Men du kan förstås höra av dig till hotellet och se om det finns rum kvar, om du önskar bo på samma hotell. Ord. pris gäller nu: enkelrum 1 489 kr, dubbelrum 1 589 kr.

Kontakt: co.goteborg@choice.se alt. 031-752 28 00
Kortgaranti lämnas vid bokningstillfället.
Rummet går att avboka kostnadsfritt senast en vecka före ankomst.

Comfort Hotel Göteborg ligger vid Stenpiren i Skeppsbrohuset – en av Göteborgs mest berömda byggnader – med stans bästa utsikt över Göta Älv och endast 10 minuters promenad från Göteborgs Centralstation.

www.nordicchoicehotels.se/hotell/sverige/goteborg/comfort-hotel-goteborg

PROGRAM
Program fredag 24 maj – utställning, Paddan och Folk

Kl 18.00
Vernissage av HDKs examensutställning i prisbelönta Jubileumsparken i Frihamnen. Öppning kl 18.00 med tal och stipendieutdelning.
Jubileumsparken i Frihamnen tilldelades i år Sienapriset, som delas ut för att främja god utemiljö. Juryn utses av Sveriges Arkitekters Akademi för landskapsarkitektur.

Kl 19.30
Vi åker tillsammans till Kungsportsplatsen. 

Kl 20.00
Göteborg & Co bjuder oss på en upplevelse med den klassiska Paddanbåten. I egen båt genom kanalerna ser vi det bästa av Göteborg. Vi åker bekvämt med ”partypaddan” abonnerad endast för Svensk Form. Svensk Form Väst bjuder på vin/öl/alkoholfritt och tilltugg.

Kl 21.30
För de som önskar fortsätter vi till Folk, Göteborgs första naturvinsbar, där det finns möjlighet att köpa god mat och dryck till bra pris i härliga miljöer. New Order Arkitektur, vinnare av Design S 2018, har ritat om Folkteaterns foajé till restaurang, bar och nattklubb.

Program lördag 25 maj – årsmöte, KOKS och Röhsska

Kl 09.30
Svensk Form Väst hälsar välkomna i sina lokaler på Föreningsgatan 2.
Kaffe och smörgås serveras.
Per Nadén, Nadén Arkitekter och hyresvärd, berättar om lokalerna, planerna och samarbetet med Svensk Form Väst. Vi tittar tillsammans på utställningen från Museum of Yugoslavia i samarbete med FG2 (Klara Källström, Thobias Fäldt och Per Nadén).

Årsmötet hålls i Svensk Form Västs nya lokaler i Jugendhuset på Föreningsgatan 2

Kl 10.00-11.30
Svensk Forms Årsmöte

Kaffe/frukt

Kl 11.45
Ylva Gustafsson, regionutvecklare kultur på Västra Götalandsregionen, berättar om Svensk Form Västs årliga verksamhetsstöd.

Kl 12.00
Stipendieutdelning – i år delar Svensk Form ut fyra stipendier!

Kl 12.30
Svensk Forms varumärkesarbete, vd Mats Widbom informerar. Tid finns till öppet samtal.

Kl 13.20
Vi promenerar till lunchrestaurangen KOKS.

 Kl 13.30 – 14.45
Lunch på KOKS – en nyöppnad restaurang mitt i Göteborgs hjärta, som drivs av familjen Lexö. Göteborg & Co ochTuristrådet Västsverige hälsar oss välkomna och bjuder på en fiskrätt i säsongens toner, sallad, kaffe och kaka. Möjligheter finns att köpa till vin eller öl.

Kl 15.00 – 17.00
Besök på Röhsska muséet, Sveriges enda specialmuseum för design och konsthantverk. Nina Due, museichef, och Vanja Hermelin, programsamordnare samt styrelsemedlem i Svensk Form Väst, tar emot oss och visar runt. Vi får se de nya utställningarna och höra om renoveringarna samt framtidsplanerna för det nyöppnade muséet.

Välkommen!

Bild överst: Nyförvärv: Barnstol Happy (Moodie), Takdekor i Arkitekturhallen från 1916, Röhsska museet. Foto: Hendrik Zeitler

Detaljer

Start:
24 maj, 2019 | 18:00
Slutar:
25 maj, 2019 | 17:00
Evenemang Kategori:

Arrangörer

Svensk Form
Svensk Form Väst

Plats

Svensk Form Väst
Föreningsgatan 2
Göteborg, 411 27 Sverige
+ Google Map