Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Studiebesök i Asplundrummet

16 mars, 2019 | 12:00 - 13:00

Året efter succén med Stockholmsutställningen 1930 var initiativtagaren Svenska Slöjdföreningen (nuvarande Svensk Form) fyllda av framtidstro. Föreningen köpte en stor fastighet på Östermalm i Stockholm och lät utställningens chefsarkitekt Gunnar Asplund göra en rejäl ombyggnad. Dessutom fick han i uppdrag att inreda det viktiga sammanträdesrummet: stolar, bord, skåp, textilier och belysning beställdes av dåtidens främsta formgivare. Rummet och dess möbler har genom åren rönt stor internationell uppmärksamhet och hela inredningen finns kvar idag i nära originalskick.

Svensk Form bjuder nu våra medlemmar till ett unikt studiebesök i denna inredningspärla på Nybrogatan 7 i Stockholm.

Tid: 16 mars kl.12.00-13.00 (ev till 13.30)
Plats: Nybrogatan 7
Osa: Senast 13 mars via mail till info@svenskform.se. Begränsat antal platser, först till kvarn!

Rummet har förvaltats och använts av AI Pension, som nu ska överlåta försäkringstillståndet. Om allt går enligt planerna och AI Pension får tillståndet från Finansinspektionen i tid så sker överlåtelsen den 1 april 2019. Fastigheten kommer då att få en ny ägare.

Under studiebesöket berättar Lotta Lehmann, arkitekt och ordförande i AI Pension och Anders Bodin, arkitekt med uppdrag att bl.a. dokumentera styrelserummet och dess interiör, om utmaningarna kring att bevara denna unika och designhistoriskt betydelsefulla interiör.

Detaljer

Datum:
16 mars, 2019
Tid:
12:00 - 13:00

Plats

Nybrogatan 7
Nybrogatan 7
Stockholm,
+ Google Map