Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Design S-dagen @ArkDes

23 november, 2016 | 14:00 - 17:00

DESIGN S-DAGEN 23 NOVEMBER

Design S, Sveriges bredaste designutmärkelse, presenterar en eftermiddag med workshops och seminarier omkring temat co-creation. Vi kommer även få en förhandstitt på årets uppställning av Design S-vinnare då vi redan under eftermiddagen tillkännager Juryns hederspris!

Välkommen att besöka utställningen av de nominerade bidragen i Design S 2016 före seminarierna på ArkDes. Design S-besökare får lunch till specialpris på Café Blom, ArkDes restaurang som ligger i anslutning till utställningen, uppge att du ska besöka Design S-seminariet.

Plats: ArkDes auditorium, Skeppsholmen, Stockholm
Tid: 14.00 – 17.00
Pris: Fri Entré
anmal_knapp

14.00: Välkommen till Design S-dagen!
Ewa Kumlin
, VD Svensk Form och Jonas Olsson, producent och sakkunnig inom design på ArkDes hälsar välkommen till Design S-dagen.

14.05: Experio Lab: ett möte mellan vård och design
En presentation där teamet från Experio Lab tar oss genom en tjänstedesignprocess i miniatyr. Medverkande: Louisa Szücs Johansson, Olga Sabirova Höjerström, Björn Hansell och Tomas Edman.

Experio Lab är ett nationellt center för patientnära tjänsteinnovation och en del av Landstinget i Värmland som bidrar till en mer behovsanpassad och kvalitativ vård genom att sätta patientens upplevelse i centrum. Med design som metod involveras vårdens professioner, patienter, anhöriga och andra aktörer på lika villkor i handfasta projekt inom patientsäkerhet, psykisk ohälsa, kroniska sjukdomar och mycket mer. Resultatet är konkreta förbättringar som ökar patientnyttan men också leder till en kulturförändring med mer nyfikenhet, mod och empati samt mindre stela arbetssätt. Experio Lab’s hemsida

pop-up-115.30: Paus – fika och saft från Design Lab S

15.50: Design Lab S
En presentation av projektet av konstnärlig ledare Samir Alj Fält och verksamhetsledare Alicia Donat Magnin.

Våren 2016 öppnade Design Lab S en pop up-butik i Skärholmens centrum. I butiken finns produkter som vanligtvis inte går att köpa, såsom ljushastighet, oro, liv eller besvikelse. Butiken tar inte emot vanliga betalningsmedel, här betalar man med idéer, hemligheter eller känslor. Butikens koncept och produkterna har tagits fram av professionella designer och barn mellan 9 och 13 år. Design Lab S kommer under dagen att hålla sin pop up-butik öppen i foajén till auditoriet. Design Lab S hemsida

16.15: Co-creation
Årets Juryordförande Lisa Lindström, VD och grundare för Doberman om co-creation och designprocess.

16.45: Utdelning av Juryns Hederspris Design S 2016

17.00: Dagens första del är slut.