Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Release: Forms oktobernummer och Sustainable Chairs-vinnaren

25 oktober, 2018 | 18:00 - 21:00

Varmt välkommen till release av tidskriften Forms nya oktobernummer och presentation av det svenska bidraget i tävlingen ”Sustainable chairs”!

På releasen intervjuas glaskonstnären Åsa Jungnelius, som förutom att hon även presenteras i tidningen, är aktuell med en utställning på Fullersta gård utanför Stockholm och med den konstnärliga gestaltningen av en ny tunnelbanestation längs den gula linjen.

I tidningen kan du även läsa om den norsk-svenska arkitektduon Ekberg Lous, som nyligen vann tävlingen om ett nytt världsarvscenter för Unesco i norska Vega. Malin Ekberg kommer till Stockholm under kvällen för att berätta mer om kontorets arbete med hållbarhet och trä som material.

Dessutom introduceras kort Per I Gedins nya bok När Sverige blev modernt om Svenska Slöjdföreningens (Svensk Forms) tidigare ordförande, Gregor Paulsson. Boken, som recenseras i Forms oktobernummer, kommer även att erbjudas som premie till de 20 första som signar upp som nya prenumeranter/medlemmar under kvällen.

Kvällens moderator Mats Widbom inleder samtalen med arkitekt Malin Ekberg klockan 18.00. Direkt efter samtalen presenteras vinnaren i den svenska deltävlingen i ”Sustainable chairs” som är en tävling för klimatsmarta stolar och ett samarbete mellan Svensk Form, DOGA (Design og arkitektur i Norge), DDC (Dansk Design Center), Iceland Design Center och industrikonstförbundet Ornamo i Finland. I december kommer de vinnande bidragen från de fem nordiska länderna att presenteras i den nordiska paviljongen på FN:s klimatmöte COP24 i Katowice, Polen.

Vi bjuder på dryck och tilltugg.

VARMT VÄLKOMMEN!

TID: Torsdag 25 oktober klockan 18.00 – 21.00
PLATS: Svensk Forms Bibliotek, Svensksundsvägen 13, Skeppsholmen
OSA: Maila rsvp@svenskform.se eller attenda Facebook-evenemanget

BILD: Norsk-svenska arkitektkontoret Ekberg Lous vinnande förslag till nytt besökscenter för Unesco i norska Vega.

Detaljer

Datum:
25 oktober, 2018
Tid:
18:00 - 21:00

Arrangör

Plats

Svensk Form
Svensksundsvägen 13
Stockholm,
+ Google Map