Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Digital PechaKucha med Johanna Wälivaara och Rasmus Nossbring

10 juni, 2021 | 19:00 - 19:45

Svensk Form Öst bjuder in till digital PechaKucha med Johanna Wälivaara och Rasmus Nossbring, två av de utvalda till Ung Svensk Form.

Delta här: https://us02web.zoom.us/j/86714075906

OM JOHANNA Jag heter Johanna Wä­livaara, är 25 år och­ uppvuxen i Linköping. För tillfället arbetar jag främst i silver, jag tycker om att det kan omarbetas, lagas­, smältas ner och bru­kas i generationer. De konsthantverk jag gör vill j­ag ska förmedla och v­äcka tankar kring ämn­en som jag tycker är viktiga, till exe­mpel hållbarhet. Myck­et av inspirationen får ja­g från naturen, organ­iska former och textu­rer.
Jag har bland annat gjort ett halsband med inspiration från nerverna i en hand, en serie ringar i form av blommor i olika stadier och engångsartiklar i silver. Utöver det skapar och säljer jag smycken och ska till hösten bli guldsmedslärling!

Johanna är utbildad på Lunnevads folkhögskola och Linköpings universitet – kandidatprogrammet Slöjd Hantverk & Formgivning. 

www.jwalivaara.com

OM RASMUS 

Jag började blåsa glas som 15åring som lärling vid Reijmyre Glasbruk utanför Norrköping, vilket gjort stort avtryck i mig och är en tid som ofta återkommer i mitt skapande. 2014 lämnade jag glasbruket för att utveckla mitt eget skapande, både i Sverige och utomlands. 2017 tog jag min kandidatsexamen från Konstfack och våren 2021 erhåller jag en mastersexamen. Sedan två år driver jag tillsammans med Simon Klenell glashyttan STHLM Glas utanför Norrköping. 

I mitt arbete undersöker jag ämnen som berör vardagen som lätt förbises, minnet och dess oberäknelighet och vem som ges rätt att ta plats. Primärt jobbar jag med frihandsskulpterat glas och porträtterar händelser, minnen eller tankar där jag känner att livet bränner till eller visar sig bräckligt.

Rasmus har varit lärling på Reijmyre glasbruk 2007-2010 och är utbildad på Konstfack på Masternivå.

www.rasmusnossbring.com

Program:

  • 19.00 Introduktion från Svensk Form Öst
  • 19.10 Johanna Wälivaara
  • 19.20 Rasmus Nossbring
  • 19.30-19.45 Q&A med Johanna och Rasmus

Ta del av Johanna och Rasmus verk och hela utställningen Ung Svensk Form digitalt här! 

 

 

 

Detaljer

Datum:
10 juni, 2021
Tid:
19:00 - 19:45
Evenemang Kategorier:
,
Webbplats:
https://us02web.zoom.us/j/86714075906

Arrangör

Svensk Form Öst

Plats

Digitalt
Visa Plats-webbplats