Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Swedish Design Moves: HEMMA Gone Wild 

8 april, 2019 | 14:00 - 14 april, 2019 | 19:00

Den svenska designsatsningen HEMMA – Stories of Home blev en av de stora snackisarna under förra vårens möbelmässa i Milano. Årets utställning, HEMMA Gone Wild, kurerad av Joyn Designstudio följer upp förra årets utställning.

I en tid präglad av oroligheter, migration och klimathot, får hemmet en dubbel betydelse – det är både en plats att fly från och en plats att fly till. För många svenskar är hemmet nära länkat till fascinationen för den vilda naturen, vilket också syns i den svenska designen som ofta använder sig av naturliga, hållbara material som trä.

Flera formgivare från Ung Svensk Form 2019 kommer att vara med i utställningen: Annelie Grimwade Olofsson & G. William Bell, Simon Skinner och Emmeli Rolleberg.

Följ Instagram-kontot @hemmagonewild för att få reda på mer, och för att ta del av utställningen även om du inte är på plats i Milano i april.

Utställningsperiod: 9-14 april, öppet dagligen 09.30-19.00
Pressvisning: 8 april kl.14.00-19.00
Invigning: 9 april kl. 19.00-22.00
Plats: Via Solferino 15, Brera, Milano

Bakom satsningen ligger Designprogrammet Swedish Design Moves, som är regeringens satsning på Sverige som designdestination. Visit Sweden driver projektet i samarbete med Svensk Form, ASFB – Association of Swedish Fashion Brands/Swedish Fashion Council, Sveriges Arkitekter och TMF (Trä- och Möbelföretagen). Visit Sweden ska tillsammans med design-, mode- och arkitekturbranschen höja medvetenheten om svensk design utomlands och göra Sverige mer attraktivt som designdestination – och därigenom öka exporten.

Detaljer

Start:
8 april, 2019 | 14:00
Slutar:
14 april, 2019 | 19:00
Webbplats:
https://swedishdesignmoves.com/hemma-gone-wild/

Plats

Via Solferino 15, Brera, Milano
Via Solferino 15
Milano, Italien
+ Google Map