Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Svensk Form på Möbelmässan i Milano

13 april, 2016 | 08:00 - 17:00

Den 12 – 17 april 2016 intar ett tjugotal svenska designföretag möbelmässan i Milano under parollen #swedenplays. Satsningen drivs av Business Sweden tillsammans med Svensk Form, Sveriges Arkitekter och VisitSweden.

I år utsågs arkitektbyrån Tengbom att gestalta den svenska utställningen på mässan. Med inspiration från Nordens skogar och en av våra allra käraste värderingar, lekfullheten, har resultatet kommit att kallas #swedenplays – en hyllning till den glädje som håller glöden uppe under det hårda arbete och de långa processer då innovation och kreativitet föds. Utställningen lyfter fram svensk möbelindustri, arkitektur och design – där färger och material tagits fram med inspiration från den nordiska naturen och med fokus på ett tydligt hållbarhetstänk.

På plats har vi givetvis även ett färskt nummer av tidningen Form – direkt från tryckeriet!

Arkitekter
Tengbom har nyligen blivit utsedd till världens fjärde mest innovativa arkitektkontor 2016 av Fast Company – ”För utvecklingen av framtidens arkitektur i realtid” lyder motiveringen.

Partners
Tack till våra partners Capellagården, Fredricsons Trä, Götessons, NCS Colour, Södra Wood.

Organisatörer
Swedish Design Goes Milan 2016 är ett initiativ av Business Sweden, i samarbete med Sveriges Ambassad i Rom, Svensk Form, Sveriges Arkitekter och VisitSweden.

www.business-sweden.se
www.svenskform.se
www.arkitekt.se

www.visitsweden.com

Detaljer

Datum:
13 april, 2016
Tid:
08:00 - 17:00

Plats

Salone del Mobile
Milan, Italien + Google Map