Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Seminarium: Arena Praktik/Akademi – Sociala innovationer som förändrar Sverige

17 april, 2018 | 13:00 - 15:00

Gratis

Helsingborg skapar en testbädd för social innovation. Genom konkreta exempel delar vi gemensamma utmaningar, framgångar och frågeställningar.

Regeringen investerar 150 miljoner i stöd till social innovation och socialt entreprenörskap och området blir alltmer uppmärksammat och etablerat. Men det behövs fortsatt spridning, forum och mötesplatser där vi kan dela med oss av vilken roll social innovation spelar i dagens samhälle och hur social innovation kan hjälpa oss att möta framtidens stora samhällsutmaningar.

Genom att lyfta konkreta exempel på sociala innovationer kan vi också få ta del av gemensamma utmaningar, framgångar och frågeställningar. Vad saknas i dagens systemstruktur? Vilket stöd behövs för att växla upp framgångsrika initiativ? Hur kan vi bli bättre på att utvärdera värdet av sociala entreprenörers insatser?

I Helsingborg genomförs en bred aktivitet av sociala innovationer och genom att ta del av dessa, kan vi bli klokare tillsammans och fortsätta sätta en tydligare agenda för att stärka upp området. Delta och ta del av samtal med olika samhällsentreprenörer från olika sektorer för att bättre kunna förstå och fortsätta utveckla området social innovation.

Föreläsare
Rebecka Nilsson, event- och marknadsansvarig Think Open Space och Mindpark introducerar eftermiddagen.
Hanna Sigsjö, verksamhetsledare Mötesplats Social Innovation berättar om social innovation ur ett nationellt perspektiv.
Emelie Dahlström, acceleratoransvarig SoPact om social innovation som metodik och samverkan mellan acceleratorprogrammets sociala entreprenörer och Helsingborgs stad, forskare och studenter.
Jamila El-Hallah, I am fashion är ett integrations- och modeprojekt som riktar sig till mode- och designutbildade ungdomar och nysvenskar med sömnadserfarenhet.
Marcus Pellinen, projektledare vård- och omsorgsförvaltningen Helsingborgs stad. Hur har Helsingborgs stad arbetat med testbäddar inom vård om omsorg där företag tillsammans med vårdgivare får möjlighet att testa nya idéer i en praktisk verklighet.
Björn Wäst, Bostad Först, enhetschef stödboendeenheten Helsingborg stad. Bostad först är ett initiativ där hemlösa med missbruk och/eller psykisk ohälsa får en egen lägenhet utan krav på drogfrihet eller nykterhet. Bostaden blir en fast punkt samtidigt som det under tiden ges stöd med att ta tag i övriga delar av sitt liv som ekonomi, sysselsättning, social samvaro och missbruk. Hur kan samverkan och metodutveckling se ut när det sker mellan boende, offentlig sektor och bostadsbolag?
Minna Loveng

Panelsamtal
Jamila El-Hallah, I am fashion; Marcus Pellinen, vård- och omsorgsförvaltningen; Hanna Sigsjö, MSI; Emelie Dahlström, SoPact och Bostad först.

Moderator
Eva Engquist, styrelseordförande Form/Design Center.

Vi bjuder på fika och du får även möjlighet att träffa entreprenör på plats och kika på boken 100 sociala innovationer som kan förändra Sverige som gavs ut i november 2017 av Mötesplats Social Innovation.
Mer om boken här:
http://socialinnovation.se/projekt/detta-ar-100-sociala-innovationer/

PLATS: THINK Open Space Auditoriet, Helsingborg (adress: Bredgatan 11)
ARRANGÖR: Form/Design Center, Movium SLU Alnarp, Mötesplats Social Innovation (MSI), Sopact, Think Open Space och Mindpark.
KOSTNAD: Gratis
ANMÄLAN: http://bit.ly/2EJAw7u (senast 12 april, anmälan är bindande)

Detaljer

Datum:
17 april, 2018
Tid:
13:00 - 15:00
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
Webbplats:
http://www.formdesigncenter.com/program/seminarium-arena-praktik-akademi-sociala-innovationer-som-forandrar-sverige/

Arrangör

Form/Design Center
Telefon
+46 (0)406645150
E-post
form@formdesigncenter.com
Visa Arrangör-webbplats

Plats

THINK Open Space Auditoriet
Bredgatan 11
Helsingborg, Sverige
+ Google Map