Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Plats: barnets offentliga rum. Örebro

23 april, 2018 | 11:30 - 14:00

Gratis

Plats: barnets offentliga rum.

Varmt välkommen på en lunch och seminarium om barnets offentliga rum. Sveriges arkitekter, Svensk Form, Exposé arkitektur och Örebro Konsthall bjuder in alla intresserade till en lunch där vi vill dela erfarenheter, inspirera och samtala om barnets plats i våra städer.

Örebro växer åt alla håll, i den snabba utvecklingen är det lätt att glömma att staden är för alla, även för de minsta. Hur arbetar vi i Örebro med våra barn? Saknar staden strategier och nätverk för att fånga upp barnets perspektiv och behov? Varför är det så viktigt att arbeta med barnets perspektiv när vi planerar våra städer och hur gör vi vår stad mer tillgänglig för barnen?

Möt Mie Svennberg som på uppdrag av stadsbyggnadskontoret i Göteborg arbetar med strategier och stadsplanering utifrån tankar om en stad för barn. Göteborgs stad har byggt upp ett starkt och brett nätverk för att effektivt kunna arbeta med barnens roll i staden. Mie delar med sig av erfarenheter och berättar hur nätverket fungerar och varför det är så viktigt att jobba med dessa frågor för en långsiktig och hållbar stadsutveckling.

Möt Eva-Johanna Isestig som är barnkulturdesigner och arbetar i uppdrag där designprocesser med barnen är avgörande för slutresultatet. Hon berättar om sina verktyg, ger råd och exempel på hur man kan involvera barn i tidiga skeden och låta dem ta en större del i utformningen av våra miljöer.

Program:
11:30-12:30 Mie Svennberg, stadsbyggnadskontoret Göteborgs stad
12:30-13:30 Eva-Johanna Isestig,
13:30-14:00 Tid för eftersnack

Vi bjuder på en enklare vegetarisk lunch och ett intressant samtal om arkitektur, stadsplanering och design ur barnets perspektiv.

Anmäl er på facebooksidan ”platskolon” genom att klicka kommer på evenemanget eller via epost: joakim@exposeakd.se

Detaljer

Datum:
23 april, 2018
Tid:
11:30 - 14:00
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , ,
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/239800443256394/?notif_t=event_calendar_create&notif_id=1522653323188343

Arrangörer

Plats:
Svensk Form Örebro län
Sveriges Arkitekter
Örebro Konsthall
Exposé arkitektur

Plats

Örebro Konsthall
Kulturkvarteret, Nygatan 7
Örebro, 70211
+ Google Map