Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

M.U.S. – Malmö Upcycling Service

27 oktober, 2017 | 11:00 - 24 november, 2017 | 17:00

Gratis

Avfall som resurs

Det är ett känt faktum att sättet som vi producerar och konsumerar varor på idag är ohållbart i det långa loppet. M.U.S. vill ändra synen på spillmaterial genom att omdefiniera det till en resurs snarare än ett oönskat avfall. De arbetar för att etablera kanaler där detta material kan sättas i omlopp i den lokala tillverkningen igen, så kallad cirkulär ekonomi. Detta är fördelaktigt både ekonomiskt och miljömässigt.

M.U.S. vill visa på att det finns alternativa sätt att tillverka och konsumera genom att skapa konkreta exempel.

Under sommaren 2017, har Malmö Upcycling Service arbetat med ett urval av spillmaterial insamlat från 6 olika, lokala industrier. Med dessa material har de experimenterat och utforskat hur spillet enkelt kan bearbetas och utvecklas till nya produkter. Resultatet från detta projekt kommer att presenteras på Form/Design Center.

Malmö Upcycling Service är ett lokalt designsamarbete mellan industridesignerna Anna Gudmundsdottir, Britt Jönsson och Emilia Borgvall. Samarbetet syftar till att generera nya ideér och tankar kring hur man kan formge och producera på ett mer hållbart vis samt skapa förutsättningar för mer cirkulär tillverkning. Genom att återanvända spillmaterial från den lokala tillverkningsindustrin skapar de unika och personliga produkter.

www.malmoupcyclingservice.com

www.formdesigncenter.com

Detaljer

Start:
27 oktober, 2017 | 11:00
Slutar:
24 november, 2017 | 17:00
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategori:
Webbplats:
http://www.formdesigncenter.com/program/m-u-s-malmo-upcycling-service/

Arrangör

Malmö Upcycling Service
Telefon
0704611258
E-post
mail@malmoupcyclingservice.com
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Form/Design Center
Lilla Torg 9
Malmö, Sverige
+ Google Map