Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Formresa till Värmland

10 maj, 2014

Fria entréer/guidningar för medlemmar, men man får stå för resa och mat själv.

Svensk Form Örebro län erbjuder en heldags formutflykt till grannen Värmland för att undersöka lite hur de har det på kultur- och formområdet. Vi kommer att göra 4 nedslag under dagen.

Vi börjar med att besöka Hildegun & Steven Martinsen Jones, båda konsthantverkare av rang. Hildegun jobbar med textil och Steven med keramik. Vi besöker dem i deras hem/ateljé/verkstad i Samstorp som ligger på landet en dryg mil norr om Karlstad. (Om dem kan du också läsa i senaste numret (25/3) av ”Gård & Torp”)

Därefter far vi in till Karlstad och Sandgrund Lars Lerinmuseet. Vi får en egen guidad visning, där vi får veta och se mer om Lars Lerins konstnärsliv. Vid tillfället finns även en utställning av Gerd Göran på Sandgrund.

Väl klara där så far vi till vårt nästa nedslag, Alsters Herrgård, författaren och poeten Gustaf Frödings minnesgård. En 1700-talsherrgård i vacker naturmiljö med utsikt över Vänern. Här finner vi galleri, herrgårdsbutik, hantverksbutik och utställningar om Gustaf Fröding och herrgården. Här dricker vi först vårt eftermiddagskaffe, antingen vårt medhavda eller i herrgårdscaféet, det väljer man själv.

På hemvägen gör vi till sist ett kortare stopp på Campus Alfred Nobel i Karlskoga och som en avrundning på dagen visar Karlstadskonstnären Karin Fast Aronsson oss sin utställning ”Färg- och formforskning”.

Kostnader: För medlemmar i Svensk Form Örebro län står regionalföreningen för de gemensamma kostnaderna vid besöken som entréer och guidningar (vid Alsters Herrgård gör vi ingen), andra betalar dylikt själva.
Kostnader i samband med mat och fika står var och en för själv. Även resan*.
Resan: Samling kl 9:30 vid Tappställets Parkering, nära Gustavsvik vid södra infarten i Örebro. Därifrån samåker vi på bästa sätt i våra egna bilar. (* Passagerare betalar 5 kr/mil till bilägaren enl vår policy). För dem som åker direkt, samling kl 11 i Samstorp. Vi kommer hem framåt kvällen, kanske runt 20-tiden.
Anmälan: Senast 4/5 till orebro@svenskform.se Viktigt! Meddela vid anmälan om du kan ha med dig egen bil, vill samåka eller om du ansluter i Samstorp.
Mat/fika: 1. Förmiddagskaffe i Samstorp: Du tar med dig det du vill äta. Kaffe/te bjuds vi på. 2. Lunch äter vi i Karlstad på restaurang Slussen. Vegetarisk buffé, Wallenbergare m.m. samt äppelpaj. Vi beställer men du betalar själv och det kostar 95 kr. (Vill du inte äta här så meddela det senast 4/5). 3. Eftermiddagskaffe i Alster: Du väljer om du vill köpa där i herrgårdscafét eller om du har med dig.
Frågor: till orebro@svenskform.se eller 0707-525780 (Jonas Linder)

Detaljer

Datum:
10 maj, 2014
Kostnad:
Fria entréer/guidningar för medlemmar, men man får stå för resa och mat själv.
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , ,

Arrangör

Svensk Form Örebro län
Telefon
019-12 57 80
E-post
orebro@svenskform.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Värmland