Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Digital konferens: Design for Sustainable Cities

3 juni, 2021 | 10:00 - 13:30

Välkommen till den digitala konferensen ”Design for Sustainable Cities” där vi vill inleda en diskussion om hur vi tillsammans bygger framtidens hållbara samhälle, och innovativa och inkluderande platser.

För att lösa klimatkriser och andra samhällsutmaningar som vi möter måste konst, kreativitet och design agera tillsammans med vetenskap och teknik för att hitta nya sätt att förändra samhället. Av den anledningen initierades det nya europeiska Bauhaus av Ursula Von der Leyen, EU: s president i januari 2021. Initiativet kopplar ihop den europeiska gröna given med människors livsmiljöer för att bygga en hållbar och inkluderande framtid med design, kultur och kreativitet som en startpunkt.

ANMÄL DIG HÄR

Vi välkomnar politiker, forskare, beslutsfattare, arkitekter, formgivare, stadsplanerare, entreprenörer och andra som är intresserade av diskussionen.

Talare

  • Amanda Lind, Kultur- och demokratiminister
  • Pia Sandvik, vd, RISE
  • Bernd Fesel, ordförande European Business Network
  • samt många fler experter, forskare, kreatörer och designer

När?

Torsdag den 3 juni, kl. 10.00 – 13.30

Mer information och anmälan

Evenemanget hålls på engelska, är gratis och öppet för alla som är intresserade av att ansluta sig till ett växande samhälle av kreativa tänkare.

Arrangörer: RISE Research Institutes of Sweden, Umeå kommun, Svensk Form, SVID partnering with New European Bauhaus, European Creative Business Network, Design by Umeå, eXpression Umeå, Region Västerbotten and creARTive.

Detaljer

Datum:
3 juni, 2021
Tid:
10:00 - 13:30