Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Bokrelease, mingel och föreläsning

23 november, 2023 | 17:30 - 19:00

Design, vardagsliv och hållbarhet, går det ihop?

Det har tre författare till den nyutgivna boken Sustainability through Everyday Designs undersökt. I boken beskrivs hur design kan ge förutsättningar för ett hållbart vardagsliv och hur man kan designa sådana lösningar.

VÄLKOMMEN på bokrelease, mingel och föreläsning av designforskarna och författarna Anneli Selvefors, Sara Renström och Helena Strömberg.

Under kvällen presenteras tankarna bakom boken och olika sätt att förstå och designa för en hållbar vardag, i form av både designteori och praktiska exempel.

Vi bjuder på dryck och tilltugg.
Osa senast 21/11 till vast@svenskform.se

Boken Sustainability through Everyday Designs vänder sig till alla som är intresserade av hur man genom design kan skapa förutsättningar för ett hållbarare vardagsliv. Den riktar sig till såväl verksamma designers och studenter som till dig som bara är nyfiken. I boken beskrivs hur de produkter, tjänster, miljöer och system som vi möter i våra dagliga liv kan utformas på ett sätt som hjälper oss att leva gott inom planetens gränser. Boken presenterar också olika sätt att skapa sådan vardagsdesign genom att:

  • visa på sambanden mellan livsstilar, design och hållbarhet
  • presentera olika sätt att förstå och designa för hållbarhet i vardagen
  • ge vägledning om hur du kan arbeta i ett specifikt designprojekt
  • djupdyka i aktivitetcentrerad transformation, ett sätt att designa som tar in vardagslivet i all sin komplexitet.

Bild från vänster, Anneli Selvefors, Helena Strömberg, Sara Renström

Anneli Selvefors är designforskare och innovationskatalysator vid RISE Research Institutes of Sweden. Hon utforskar hur organisationer kan skapa transformativa och hållbara lösningar genom att använda designteori tillsammans med nya verktyg och innovationsprocesser, i relation till teman såsom energianvändning i hushåll och cirkulära erbjudanden.

Sara Renström är designforskare vid RISE Research Institutes of Sweden och en återkommande gästföreläsare vid Chalmers tekniska högskola. Hon undersöker hur design kan stödja mer hållbara sätt att leva, ofta tillsammans med användare genom att utforska både nuvarande och alternativa sätt att leva.

Helena Strömberg är forskare och universitetslärare inom design för hållbarhet vid Chalmers tekniska högskola. Hon kombinerar beteendevetenskapliga och sociologiska teorier med designmetodik för att stödja hållbarhet i relation till mobilitet, energianvändning och konsumtion i hushåll.

Detaljer

Datum:
23 november, 2023
Tid:
17:30 - 19:00

Plats

Svensk Form Väst, Föreningsgatan
Föreningsgatan 2
Göteborg, 411 27

Arrangör

Svensk Form Väst
Visa Arrangör-webbplats