Väst

Välkommen till Svensk Form Väst

HÄR SER DU AKTUELLT PROGRAM:

27 oktober 2016
Häng med till HSB Living Lab
Inne på Chalmers campusområde har nyligen invigts ett unikt forskningsprojekt, tillika studentboende; HSB Living Lab. Ett bostadshus som också är en forskningsstation inriktad på att ta fram innovationer för framtidens hållbara boende. Ett 20-tal studenter har nyligen flyttat in. Forskare och intressenter kommer från flera håll; akademi, samhälle och privata näringslivet. Vi gör ett studiebesök i huset och får speciell guidning av arkitekten som ritat huset; Peter Elfstrand från Tengboms. Peter ingår också i styrgruppen för alla de forskningsprojekt som pågår i huset. Projekt i vilka även utländska universitet är samarbetsparter. Vi kommer också att få titta in i en lägenhet. Välkommen med din anmälan!
Plats: HSB Living Lab, Chalmers campusområde, Elektrovägen 4
Tid: torsdag 27 oktober
Klockslag: 15.00 -17-00
Anmälan: vast@svenskform.se

ÅRETS FORMBÄRARE I VÄST 2016 ÄR KERSTIN SYLWAN! 
Motivering:
Produktformgivaren Kerstin Sylwan är Årets Formbärare i Väst 2016. I över tio år har Kerstin undersökt och visat hur design och form kan bidra till ett hållbart och inkluderande samhälle – genom formgivning, skrivande, och nu senast som projektledare för Omforma, nya strukturer för designbranschen. Kerstins arbete är oförtrutet och oumbärligt.
————-
TA I HAND 2016
Svensk Form Väst stödjer projektet Ta i hand. Ett projekt som vill bygga broar och skapa goda möten mellan människor och nationaliteter, genom att slöjda och handarbeta tillsammans. Projektet startade i Biskopsgården 2014 av Ingrid Johansson och Jenny Haraldsson. 2016 går man vidare ut i Västra Götalandsregionen och gör slöjdträffar bland annat i Falköping, Trollhättan och Kulturkiosken i Floby  i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Alla är välkomna och det kostar inget.  För mer information om träffarna, kolla Facebook: Ta i hand.
Eller kontakta Ingrid och Jenny:
ta.i.hand.projektet@gmail.com
070-855 30 37
————–
Följ Svensk Form Väst på Facebook: https://www.facebook.com/SvenskFormVast/

Svensk Form Väst stöds av:
VGKunNm

Medlemskap i Svensk Form, du får det genom att prenumerera på magasinet FORM,  är ett bra sätt att fördjupa sitt designintresse och hålla sig uppdaterad i det senaste inom design- och arkitekturvärlden. Yrkesverksamma kan utöka sitt nätverk, få nya kontakter inom branschen och ta del av designutvecklingen i ett bredare perspektiv. Genom att aktivera sig inom Svensk Form har du chansen att göra din röst hörd och delta i vårt påverkans- och opinionsarbete. Som medlem i Svensk Form har du rabatt i följande butiker vid uppvisande av medlemskort:

Svensk Forms förmånsbutiker i Väst 
Robert Matton & Co – 15% (ej på nettovaror) www.mattonbutiken.se
Svenssons i Lammhult – 5% www.svenssons.se
Haga Interiör – 10% www.hagainterior.se
Lerverk – 5% www.lerverk.se
Möbelgalleri Anna – 5% www.mobelgallerianna.com
Röhsska museet – gratis inträde – rohsska.se
Sintra – 5% (ej på utställningar) www.sintra.se

Förutom de exklusiva erbjudandena på Svensk Form-kortet, får du en prenumeration på Form – den främsta tidningen för nordisk design och arkitektur. Form kommer ut med 6 nummer per år, i en svensk och en engelsk upplaga.

BLI MEDLEM HÄR!
Gå in på länken för att anmäla dig som prenumerant på Form och medlem i Svensk Form.
JA! Jag vill bli prenumerant / medlem

AKTUELLA DATUM  SOM GÄLLER  RIKSFÖRENINGEN HÖST 2016:
15 september Sista ansökningsdatum Ung Svensk Form Läs mer: www.ungsvenskform.se
6 oktober Nominerade i Design S presenteras i Örebro i samband med Formslaget/Formveckan i Örebro
11 okt-27 november Design S utställning på ArkDes
23 november Design S-dagen: heldagsseminarium och prisutdelning för hela branschen, Stockholm

2 reaktion på “Väst

  1. Pingback: Femina

  2. Pingback: OkiDoki! Arkitekter

Kommentarer inaktiverade.