Väst

Välkommen till Svensk Form Väst

VÄLKOMMEN TILL SVENSK FORM VÄST 2016
HÄR SER DU AKTUELLT PROGRAM:

15-18 september 2016
Röhsska museet fyller 100 år
och firar med ett omfattande jubileumsprogram som sträcker sig över fyra dagar. Fritt  inträde till allt, föreläsningar, seminarier, samtal och visningar. På fredag den
16 september kl 14.30 -15.30 deltar vi i ett panelsamtal med rubriken “Vårt kära designmuseum”. Deltagare är Widar Halén, avdelningsdirektör för konsthantverk och design, Nasjonalmuseet i Oslo, Jonas Pettersson, CEO Form Us with Love och Anna-Stina Lindén Ivarsson, Svensk Form Väst. Moderator: Rasmus Heyman/Karin Persson, ADA. Programpunkten arrangeras av ADA.
Plats: Auditoriet, Röhsska museet, Göteborg
Hela jubileumsprogrammet hittar du här: http://rohsska.se/13168/

19 september 2016
Häng med oss till Icebug!
Visste du att det världsledande varumärket för dubbskor (greppskor) heter Icebug och finns i Jonsered? Företaget grundades 2001 av Eliza Törnkvist och David Ekelund. Löparskor för vinterbruk med dynamiska dubbar var den innovativa affärsidén. Succén blev omedelbar. Idag har Icebug ett 30-tal anställda, dotterbolag i USA och Tyskland, och ett sortiment för året runt aktivitet. Grepp behövs inte bara på is och snö, utan även när det är vått och halt på klippor, rötter, och i lera. Icebug har skor med ett egenutvecklat greppgummi för tuff terränglöpning som trail och swinrun. Häng med oss på ett studiebesök till Icebug. Företagets grundare, David Ekelund, visar och berättar. Vi får också en presentation av Moa Rundlöf arkitekten bakom det nya kontoret, i omgjorda fabrikslokaler i Jonsered. Välkommen att anmäla dig. Vi har 25 platser. Även icke medlemmar är välkomna!
Plats: Icebug
Adress: Fabriksstråket 42, Jonsered
Tid: måndag 19 september kl. 17.30 OBS tiden!
Anmälan: vast@svenskform.se

5-8 oktober 2016
Modedagar på Röhsska
I anledning av Tonie Lewenhaupts modeutställning arrangeras fyra programspäckade modedagar på museet. Några punkter är vi medarrangörer till
6 oktober, Årets Formbärare 2016 presenteras. Kl 18.00, fika och fest!
8 oktober, Marie Riegels Melchior, assisterande professor vid Köpenhamns universitet talar om Mode på museum, ”Fashion in Museums: Past and Present” kl 13.00.
Alla välkomna, även icke medlemmar!

27 oktober 2016
Häng med till HSB Living Lab
Inne på Chalmers campusområde har nyligen invigts ett unikt forskningsprojekt, tillika studentboende; HSB Living Lab. Ett bostadshus som också är en forskningsstation inriktad på att ta fram innovationer för framtidens hållbara boende. Ett 20-tal studenter har nyligen flyttat in. Forskare och intressenter kommer från flera håll; akademi, samhälle och privata näringslivet. Vi gör ett studiebesök i huset och får speciell guidning av arkitekten som ritat huset; Peter Elfstrand från Tengboms. Peter ingår också i styrgruppen för alla de forskningsprojekt som pågår i huset. Projekt i vilka även utländska universitet är samarbetsparter. Vi kommer också att få titta in i en lägenhet. Välkommen med din anmälan!
Plats: HSB Living Lab, Chalmers
Tid: torsdag 27 oktober
Klockslag: 15.00 -17-00
Anmälan: vast@svenskform.se
————-
TA I HAND 2016
Svensk Form Väst stödjer projektet Ta i hand. Ett projekt som vill bygga broar och skapa goda möten mellan människor och nationaliteter, genom att slöjda och handarbeta tillsammans. Projektet startade i Biskopsgården 2014 av Ingrid Johansson och Jenny Haraldsson. 2016 går man vidare ut i Västra Götalandsregionen och gör slöjdträffar bland annat i Falköping, Trollhättan och Kulturkiosken i Floby  i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Alla är välkomna och det kostar inget.  För mer information om träffarna, kolla Facebook: Ta i hand.
Eller kontakta Ingrid och Jenny:
ta.i.hand.projektet@gmail.com
070-855 30 37
————–
Följ Svensk Form Väst på Facebook: https://www.facebook.com/SvenskFormVast/

Svensk Form Väst stöds av:
VGKunNm

Medlemskap i Svensk Form, du får det genom att prenumerera på magasinet FORM,  är ett bra sätt att fördjupa sitt designintresse och hålla sig uppdaterad i det senaste inom design- och arkitekturvärlden. Yrkesverksamma kan utöka sitt nätverk, få nya kontakter inom branschen och ta del av designutvecklingen i ett bredare perspektiv. Genom att aktivera sig inom Svensk Form har du chansen att göra din röst hörd och delta i vårt påverkans- och opinionsarbete. Som medlem i Svensk Form har du rabatt i följande butiker vid uppvisande av medlemskort:

Svensk Forms förmånsbutiker i Väst 
Robert Matton & Co – 15% (ej på nettovaror) www.mattonbutiken.se
Svenssons i Lammhult – 5% www.svenssons.se
Haga Interiör – 10% www.hagainterior.se
Lerverk – 5% www.lerverk.se
Möbelgalleri Anna – 5% www.mobelgallerianna.com
Röhsska museet – gratis inträde – rohsska.se
Sintra – 5% (ej på utställningar) www.sintra.se

Förutom de exklusiva erbjudandena på Svensk Form-kortet, får du en prenumeration på Form – den främsta tidningen för nordisk design och arkitektur. Form kommer ut med 6 nummer per år, i en svensk och en engelsk upplaga.

BLI MEDLEM HÄR!
Gå in på länken för att anmäla dig som prenumerant på Form och medlem i Svensk Form.
JA! Jag vill bli prenumerant / medlem

AKTUELLA DATUM  SOM GÄLLER  RIKSFÖRENINGEN HÖST 2016:
15 september Sista ansökningsdatum Ung Svensk Form Läs mer: www.ungsvenskform.se
6 oktober Nominerade i Design S presenteras i Örebro i samband med Formslaget/Formveckan i Örebro
11 okt-27 november Design S utställning på ArkDes
23 november Design S-dagen: heldagsseminarium och prisutdelning för hela branschen, Stockholm

2 reaktion på “Väst

  1. Pingback: Femina

  2. Pingback: OkiDoki! Arkitekter

Kommentarer inaktiverade.