Väst

Välkommen till Svensk Form Väst

I samband med Svensk Forms födelsedag den 6 oktober 2015 har styrelsen för Svensk Form Väst utsett Helena Hansson till Årets Formbärare 2015
Motivation:
Svensk Form Väst utser industridesignern, läraren och doktoranden Helena Hansson
till Årets Formbärare i Väst 2015. För sitt mångåriga engagemang, för sin kunskap
och entusiasm, och för sin roll som inspirerande förebild runt alla frågor som gäller
design, hantverk och slöjd. Helena Hansson är en forskare i tiden. Med forskningsprojektet ”Applied kraft strategies – co-craft for craft community empowerment”, knutet till HDK och vars yttersta mål handlar om att bekämpa fattigdom och stärka kvinnors roll i samhället, befäster Helena Hansson ytterligare sin roll som föregångare inom designområdet.

VÄLKOMMEN TILL SVENSK FORM VÄST HÖSTEN 2015
Här nedan följer några datum och aktiviteter som är aktuella nu (Vi återkommer snart med fler datum och program för studiebesökserien ”Måndag klockan 5”) :

6 oktober 2015
Om vattenhyacinter i Kenya …
Vi firar Svensk Forms 170-årsjubileum!
Det sker på A-venue (konstnärliga fakultetens nya lokal)  med en mycket intressant föreläsning: Helena Hansson är designdoktorand vid HDK och arbetar med ett designprojekt i Kenya där också SIDA, Mistra Urban Futures och Afro-Art är inblandade. Konkret handlar det om att stödja den inhemska befolkningen i att nå ut och samarbeta med en global marknad där korgar av vattenhyacint (ett invasivt ogräs) fungerar som dörröppnare. Teoretiskt rör det sig om ”frugal innovation”, ett nytt begrepp inom forskningen som handlar om att hitta nya metoder och affärsmodeller för produktion med  extrema begränsningar och ytterst små resurser.
Arbetsnamnet på Helena Hanssons kommande avhandling är ”Beyond the basket”. I denna föreläsning berättar hon om förutsättningarna, utmaningarna och insikterna, så här långt. Dessutom finns Evance Odhiambo från Zingira community craft i Kisumu, en av nyckelpersonerna i projektsamarbetet, på plats för att berätta mer om samarbetet och visa hantverket bakom korgen.
I samband med föreläsningen finns det en möjlighet att prova på att slå rep tillsammans med Skapligan, Göteborg, ett socialt företag som arbetar med hantverk som metod. Skapligan startade med inspiration från forskningsprojektet.

OBS Plats: A-Venue, Kungsportsavenyn 25
Tid: tisdag 6 oktober kl 18 – 19.15
Anmälan: Öppen föreläsning, alla välkomna!


16 november 2015
”Måndag klockan 5”  på Spinneriet i Lindome
Tid: kl 17.00
Studiebesök. Mer info kommer snart.

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Svensk Form Väst stöds av:

VGKunNm

Medlemskap i Svensk Form, du får det genom att prenumerera på magasinet FORM,  är ett bra sätt att fördjupa sitt designintresse och hålla sig uppdaterad i det senaste inom design- och arkitekturvärlden. Yrkesverksamma kan utöka sitt nätverk, få nya kontakter inom branschen och ta del av designutvecklingen i ett bredare perspektiv. Genom att aktivera sig inom Svensk Form har du chansen att göra din röst hörd och delta i vårt påverkans- och opinionsarbete. Som medlem i Svensk Form har du rabatt i följande butiker vid uppvisande av medlemskort:

Svensk Forms förmånsbutiker i Väst 
Granit – 10% www.granit.se
Robert Matton & Co – 15% (ej på nettovaror) www.mattonbutiken.se
Svenssons i Lammhult – 5% www.svenssons.se
Haga Interiör – 10% www.hagainterior.se
Lerverk – 5% www.lerverk.se
Möbelgalleri Anna – 5% www.mobelgallerianna.com
Röhsska museet – gratis inträde – rohsska.se
Sintra – 5% (ej på utställningar) www.sintra.se

Förutom de exklusiva erbjudandena på Svensk Form-kortet, får du en prenumeration på Form – den främsta tidningen för nordisk design och arkitektur. Form kommer ut med 6 nummer per år, i en svensk och en engelsk upplaga.

BLI MEDLEM HÄR!
Gå in på länken för att anmäla dig som prenumerant på Form och medlem i Svensk Form.
JA! Jag vill bli prenumerant / medlem

2 reaktion på “Väst

  1. Pingback: Femina

  2. Pingback: OkiDoki! Arkitekter

Kommentarer inaktiverade.