Väst

Välkommen till Svensk Form Väst

VÄLKOMMEN TILL SVENSK FORM VÄST 2016
HÄR SER DU VÅRENS PROGRAM:

1 februari, 2016, kl 09.00
Häng med till Festivaltältet!

Göteborg Film Festival står för dörren. En nyhet för i år är att Festivaltältet – själva navet ett stenkast från biografen Draken – har återuppstått. En viktig, scenograferad mötesplats med café, restaurang, bar och seminarieyta. Öppet från förmiddag till sen kväll (men endast för dem med festivalpass.) Inredningsarkitekterna Johanna Berg och Patrik Larsson från Studio OAS har både ritat och byggt inredningen i tältet, som liksom festivalen har ett italienskt tema. De visar sitt arbete för oss en tidig morgon, innan tältet öppnat för filmfolket. Välkomna! Vi har 20 platser. Föranmälan.
Datum: måndag 1 februari 2016
Tid: 09.00 – 09.30
Plats: Olof Palmes Plats, Järntorget, Göteborg
Anmälan:vast@svenskform.se

3 mars 2016
Levande Design på Stadsbiblioteket i Lidköping
Vi åker till Lidköping tillsammans med ADA, en regional plattform för de kreativa näringarna, och bjuder in till film ur filmprojektet Levande Design. Intervjuer med framstående svenska formgivare och designentreprenörer. Vi visar ett sammandrag av de senast genomförda intervjuerna, med bland andra Margareta van den Bosch (H&M), Lennart Ekmark (Ikea), Kristina Torsson (Mah-Jong), Gunilla Lagerhem Ullberg (Kasthall), Tom Hedqvist och Birgitta Hahn (10-gruppen). För intervjuerna står de kända designskribenterna Kerstin Wickman, Hedvig Hedqvist och Rebecka Tarschys. Filmen är producerad av Svensk Form med stöd av Familjen Erling-Perssons Stiftelse. Efter filmen blir det ett kortare samtal. Anna-Stina Lindén Ivarsson, ordförande i Svensk Form Väst deltar.
Tid: 3 mars kl 15.00
Plats: Stadsbiblioteket Lidköping
Anmälan: öppen visning

14 mars 2016
Input, Vårmässa på Världskulturmuseet
Genom ett samarbete med Input Interiör, Skandinaviens ledande fristående inredningskoncern, kommer du, som vår medlem, att få en mailinbjudan till Inputs vårmässa på Världskulturmuseet i Göteborg. Då visar både svenska och internationella möbelproducenter sina nyheter. Det bjuds på förtäring och du får också möjlighet att se två resultat från vårt matchningsprojekt ”Design Väst goes Tibro”. Fyra västsvenska formgivare matchades med fyra västsvenska producenter, för att ta fram fyra nya produkter. Två av dem lanserades på Möbelmässan i Stockholm 2016 och de finns nu på Vårmässan. Det är Oas, Sigrid Strömgrens spännande kupolbord för Lundbergs möbler och en stol av Sami Kallio som lanseras av Balzar Beskow. Lova att kolla på dem!
Tid: måndag 14 mars
Plats: Världskulturmuseet Göteborg
Anmälan: till Input direkt, via den mailinbjudan som du kommer att få.

22 mars 2016
Årsmöte med filmen Levande Design
Välkommen till Svensk Form Västs årsmöte. Vi bjuder på mingelmat och något att dricka. Efter mötet kl 18.00 blir det visning ur filmprojektet Levande Design, filmade intervjuer med betydande svenska formgivare och designentreprenörer. Vi visar ett sammandrag av de senast genomförda intervjuerna. Margareta van den Bosch (H&M), Lennart Ekmark (Ikea), Kristina Torsson (Mah-Jong), Gunilla Lagerhem Ullberg (Kasthall), Tom Hedqvist och Birgitta Hahn (10-gruppen) m fl deltar. För intervjuerna står de kända designskribenterna Kerstin Wickman, Hedvig Hedqvist och Rebecka Tarschys. Filmen är producerad av Svensk Form med stöd av Familjen Erling-Perssons Stiftelse. Vi behöver din anmälan för att kunna beräkna inköp.
Tid: tisdag 22 mars
Plats: Röhsska museet, Göteborg
Tid: 17.00 – 17.45 mingel och årsmöte
18.00 – 19.00 Filmvisning
Anmälan: vast@svenskform.se

12 april 2016
Normkreativ innovation – PLAYA och NOVA
Mariana Alves, som är designforskare vid ArkDes, och Marcus Jahnke, designforskare på SP, presenterar två normbrytande projekt som bygger på design. NOVA är ett nytt och världsunikt metodmaterial utvecklat av fyra designforskare (däribland Mariana och Marcus) på uppdrag av Vinnova. Det lekfulla materialet stödjer innovationsarbete som syftar till att motverka diskriminering och bidra till inkludering. PLAYA är ett projekt som Arkitektur- och designgruppen MYCKET gjorde på uppdrag av Göteborgs stad och Älvstranden Utvecklings AB. De undersökte badkulturer i dialog med resurssvaga grupper och genom konkreta aktiviteter i bland annat Frihamnen i Göteborg. Mariana och Marcus kommer att konkretisera vad normkreativ innovation handlar om och hur design kan bidra till att utmana normer som diskriminerar, och till lösningar som inkluderar.
Datum: tisdag 12 april
Tid:18.00
Plats: Studion, Röhsska museet
Anmälan: vast@svenskform.se

14 april 2016
Levande Design på Fashion Center i Borås
Vi åker till Borås tillsammans med ADA, en regional plattform för de kreativa näringarna i Västsverige, och bjuder in till film ur forskningsprojektet Levande Design. Filmade intervjuer med framstående svenska formgivare och designentreprenörer. Vi visar ett sammandrag av de senast genomförda intervjuerna, med bland andra Margareta van den Bosch (H&M), Lennart Ekmark (Ikea), Kristina Torsson (Mah-Jong), Gunilla Lagerhem Ullberg (Kasthall), Tom Hedqvist och Birgitta Hahn (10-gruppen). För intervjuerna står de kända designskribenterna Kerstin Wickman, Hedvig Hedqvist och Rebecka Tarschys. Filmen är producerad av Svensk Form med stöd av Familjen Erling-Perssons Stiftelse. Efter filmen blir det ett kortare samtal. Anna-Stina Lindén Ivarsson, från Svensk Form Väst deltar.
Datum: 14 april
Tid: 17.00
Plats: Textile Fashion Center
Anmälan: öppen visning

9 maj 2016
Ringön – en stadsdel i utveckling
Ringön är ett gammalt industriområde på Hisingen, beläget mellan Götaälvbron och Tingstadstunneln. Området är i omvandling. Här finns en konsthall, Järnhallen, som drivs ideellt av konstnären Anna Bergman och det finns en grupp som, på uppdrag av Göteborgs stad, arbetar med Ringön ur ett stadsutvecklingsperspektiv. Hur kan Ringön bli en kreativ oas i Göteborg? Redan i sommar kommer det att hända saker. Matilda Lindvall är projektledare och vi träffar henne i Järnhallen på Ringön för att höra mer om tankarna bakom och kanske gå en runda i området. Anna Bergman från Järnhallen deltar också. Vi bjuder på fika!
Datum: måndag 9 maj
Tid: kl 17.00
Plats: Järnhallen, Ringön
Anmälan: vast@svenskform.se

10 maj kl 18.00
Modesamtal med Ida Klamborn
Ida Klamborn tillhör de modedesigners som snabbt räknats in i gruppen ” unga stjärnskott”. Hon examinerades för något år sedan från Textil Högskolan i Borås och är nu verksam i Stockholm. Hon har låtit tala om sig i många sammanhang och fått flera priser, bl a Elle Award för Bästa nykomling. Josefin Kilner, intendent på Röhsska museet, samtalar med Ida om hur hon ser på modet, dagens modevärld och sin egen roll i denna.
Datum: tisdag 10 maj
Klockslag: 18.00
Plats: Röhsska museet
Anmälan: vast@svenskform.se

Vi finns också på Facebook. Där uppdaterar vi  flera gånger i veckan och tipsar, inte bara om egna arrangemang och event av arrangörer som vi stödjer ( t ex Ta – i – hand projektet). Utan också annat som händer inom design- och formområdet i vår region och som vi tror kan intressera dig.

Följ oss på Facebook: https://www.facebook.com/SvenskFormVast/

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Svensk Form Väst stöds av:
VGKunNm

Medlemskap i Svensk Form, du får det genom att prenumerera på magasinet FORM,  är ett bra sätt att fördjupa sitt designintresse och hålla sig uppdaterad i det senaste inom design- och arkitekturvärlden. Yrkesverksamma kan utöka sitt nätverk, få nya kontakter inom branschen och ta del av designutvecklingen i ett bredare perspektiv. Genom att aktivera sig inom Svensk Form har du chansen att göra din röst hörd och delta i vårt påverkans- och opinionsarbete. Som medlem i Svensk Form har du rabatt i följande butiker vid uppvisande av medlemskort:

Svensk Forms förmånsbutiker i Väst 
Granit – 10% www.granit.se
Robert Matton & Co – 15% (ej på nettovaror) www.mattonbutiken.se
Svenssons i Lammhult – 5% www.svenssons.se
Haga Interiör – 10% www.hagainterior.se
Lerverk – 5% www.lerverk.se
Möbelgalleri Anna – 5% www.mobelgallerianna.com
Röhsska museet – gratis inträde – rohsska.se
Sintra – 5% (ej på utställningar) www.sintra.se

Förutom de exklusiva erbjudandena på Svensk Form-kortet, får du en prenumeration på Form – den främsta tidningen för nordisk design och arkitektur. Form kommer ut med 6 nummer per år, i en svensk och en engelsk upplaga.

BLI MEDLEM HÄR!
Gå in på länken för att anmäla dig som prenumerant på Form och medlem i Svensk Form.
JA! Jag vill bli prenumerant / medlem

2 reaktion på “Väst

  1. Pingback: Femina

  2. Pingback: OkiDoki! Arkitekter

Kommentarer inaktiverade.