Väst

Välkommen till Svensk Form Väst

Välkomna till en ny säsong med Svensk Form Väst, våren 2015
Vi har laddat med ett digert program av föreläsningar, och studiebesök. Prenumerera på tidningen FORM och du blir automatiskt medlem. Här ser du aktuellt program:

Nishiki – handgjorda cyklar
Unicykel AB ligger på Hisingen och där byggs exklusiva handgjorda cyklar av varumärket Nishiki. Rickard Ölander och Linus Lindgren är ägare och det var Linus pappa tillsammans med några kompisar i Hisingens Cykelklubb som startade företaget i slutet av 1970-talet. Alla var aktiva i Hisingens Cykelklubb och cyklarna importerades från Japan, därav namnet Nishiki. Idag äger Unicykel AB varumärket Nishiki och tillverkning och produktutveckling sker i verkstaden på Hisingen. 16 personer är sysselsatta med att ta fram dessa exklusiva elitcyklar. Ett småskaligt hantverk där varje liten detalj och komponent är skapad med yttersta omsorg. Linus Lindgren tar emot oss och berätta mer.
Tid: måndag 27 april, klockan 17.00
Plats: Aröds indsutriväg 14, Hisingen
Anmälan: vast@svenskform.se

Jumperfabriken – mode med rötter i 50-talet
Jumperfabriken är namnet på ett modeföretag som startades av 2007 i Göteborg av Elisabeth Synnes och Tullis Zervcakos. Idén var att göra stickade kläder inspirerade av 50- och 60-talen, en tid då modet var speciellt feminint och tilltalande, enligt Synnes och Tullis. Den starkaste inspirationen hämtade de från Elisabeths mammas eget familjealbum som rymde mycket modenostalgi. Idag är kollektionerna bredare, mer ”modern vintage”, och Jumperfabriken gör både dam och herr och inte bara stickat. Företaget har växt framgångsrikt och till våren öppnar Jumperfabriken butik i Stockholm. Om detta och mycket mer kommer Elisabeth Synnes berätta för oss vid vårt besök.
Tid: måndag 11 maj klockan 17.00
Plats: Stora Nygatan 17, Göteborg
Anmälan: vast@svenskform.se

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Svensk Form Väst stöds av:

VGKunNm

Medlemskap i Svensk Form är ett bra sätt att fördjupa sitt designintresse och hålla sig uppdaterad i det senaste inom design- och arkitekturvärlden. Yrkesverksamma kan utöka sitt nätverk, få nya kontakter inom branschen och ta del av designutvecklingen i ett bredare perspektiv. Genom att aktivera sig inom Svensk Form har du chansen att göra din röst hörd och delta i vårt påverkans- och opinionsarbete. Som medlem i Svensk Form har du rabatt i följande butiker vid uppvisande av medlemskort:

Svensk Forms förmånsbutiker i Väst 
Granit – 10% www.granit.se
Robert Matton & Co – 15% (ej på nettovaror) www.mattonbutiken.se
Svenssons i Lammhult – 5% www.svenssons.se
Haga Interiör – 10% www.hagainterior.se
Krypton – 5–10% 031-13 63 66
Lerverk – 5% www.lerverk.se
Möbelgalleri Anna – 5% www.mobelgallerianna.com
Röhsska museet – gratis inträde – rohsska.se
Sintra – 5% (ej på utställningar) www.sintra.se

Förutom de exklusiva erbjudandena på Svensk Form-kortet, får du en prenumeration på Form – den främsta tidningen för nordisk design och arkitektur. Form kommer ut med 6 nummer per år, i en svensk och en engelsk upplaga.

BLI MEDLEM HÄR!
Gå in på länken för att anmäla dig som prenumerant på Form och medlem i Svensk Form.
JA! Jag vill bli prenumerant / medlem

2 reaktion på “Väst

  1. Pingback: Femina

  2. Pingback: OkiDoki! Arkitekter

Kommentarer inaktiverade.