Väst

Välkommen till Svensk Form Väst

 GOTT NYTT ÅR!
VI MÖTS I JUGENDHUSET 2018

Käre medlem,
Nu är det nytt år och nya spännande utmaningar väntar! Som vi tidigare berättat är vi delaktiga i FORM-pilot, ett projekt runt en ny, tillfällig arena för arkitektur, form och design, i Jugendhuset på Föreningsgatan 2 i Göteborg.

I dessa vackra lokaler finns vi tillsammans med Sveriges Arkitekter Västra Götaland (SAVG) och ADA med flera parter, för ett fyra månaders testprojekt. Vi kallar det FORM-pilot och det startade 1 december. Vi ska ha föreläsningar, debatter och utställningar i lokalen, men också små och stora möten samt sitta där och arbeta. Som test på om och hur, vi tillsammans kan utveckla formområdet, stärka våra samarbeten och därmed i förlängningen branschen. I december arrangerade vi en välbesökt FORM-bar med tema Mötesplats.

Första eventet i Jugendhuset 2018 blir en arkitekturutställning.
Studenter från Chalmers visar två studioprojekt, det handlar bl a om utveckling av Backaplan och Kvillebäcken.
Plats: Jugendhuset Föreningsgatan 2
Vernissage 9 januari kl 18.30. Välkomna!
Klicka här för att läsa mer om detta<https://www.facebook.com/events/141532856509546/>

Därefter blir det en FORM-bar den 17 januari. Notera datum, så återkommer vi med mera information snart, liksom mer information om kommande program.

Gott nytt år önskar styrelsen för Svensk Form Väst!

6 december 2017
FORMBAR tema: Mötesplats
Den 1 december flyttar ”FORM-PILOT” in i Jugendhuset på Föreningsgatan i Göteborg. Därmed får stan en ny mötesplats för arkitektur- form och design – om än tillfällig.
Det är Svensk Form Väst som tillsammans med Sveriges Arkitekter Västra Götaland och ADA med flera parter, går samman med arkitekt- och konstkollektivet Föreningsgatan 2 för ett tre månaders testprojekt. Vi kallar det Form-pilot. Vi ska ha events och utställningar i lokalen, men också små och stora möten samt sitta där och arbeta. Som test på hur vi tillsammans kan utveckla formområdet, stärka våra samarbeten och därmed i förlängningen branschen. Form-pilots första publika event blir en FORMBAR den 6 december med tema Mötesplats. Flera organisationer och föreningar m fl är inbjudna och gör inspel angående temat. Alla välkomna!

Vad: FORMBAR, tema: mötesplats
När: onsdag 6 december, kl. 17.30 – 20.00
Var: Jugendhuset, Föreningsgatan 2
Läs mer och anmäl dig under facebookeventet:
https: www.facebook.com/events/191325811429752/


15 december 2017
Deadline för ansökan till Formvisare-stipendierna 2018
Tack vare ett stöd från Västra Götalandsregionens kulturnämnd har Svensk Form Väst glädjen att 2018 kunna dela ut fem stipendier a´ 20 000 SEK. Stipendiet är riktat till verksamma designers, formgivare, konsthantverkare, arkitekter m fl i Västra Götaland som har för avsikt ställa ut internationellt under 2018. Ett krav är att du är medlem i Svensk Form Väst.
Klicka här för att hitta all information, ansökningsblankett och vad som mer krävs för att söka pengar här.
OBS! För att kunna skriva rakt in i dokumentet måste du ladda ner PDF:en och öppna i den ett program som stödjer formulär, t ex Acrobat.
Välkommen med din ansökan senast 15 december 2017.

Följande fem formgivare fick stipendiet 2017:
Karin Roy Andersson, Göteborg, Cecilia Eduards, Göteborg, Elin Josefine Olsson, Töreboda, Anna Elzer Oscarson, Göteborg, Jelizaveta Suska, Mölndal.


NYHET: Design Väst goes Globe 2017
Svensk Form Väst har nyligen beviljats 500 000 kr från kulturnämnden i Västra Götalandsregionen för en stor projektansökan ”Design Väst goes Globe 2017”, ett matchningsprojekt mellan företag och formgivare. Samarbetspartners är Marketplace Borås, Smart Textile, IDC och Inredia.
Kontakt: Magdalena Svedlund, vice ordförande Svensk Form Väst, vd Inredia och projektledare ”Design Väst goes Globe 2017”


Följ Svensk Form Väst på Facebook: https://www.facebook.com/SvenskFormVast/

Svensk Form Väst stöds av:
VGKunNm

BLI MEDLEM HÄR!
Gå in på länken för att anmäla dig som prenumerant på Form och medlem i Svensk Form.
JA! Jag vill bli prenumerant / medlem

Medlemskap i Svensk Form, du får det genom att prenumerera på magasinet FORM,  är ett bra sätt att fördjupa sitt designintresse och hålla sig uppdaterad i det senaste inom design- och arkitekturvärlden. Yrkesverksamma kan utöka sitt nätverk, få nya kontakter inom branschen och ta del av designutvecklingen i ett bredare perspektiv. Genom att aktivera sig inom Svensk Form har du chansen att göra din röst hörd och delta i vårt påverkans- och opinionsarbete. Som medlem i Svensk Form får du rabatt, specialerbjudanden eller gratis inträde på butiker, hotell och museer över hela Sverige. LÄS MER OM VÅRA FÖRMÅNSVÄNNER HÄR.

Förutom de exklusiva erbjudandena på Svensk Form-kortet, får du en prenumeration på Form – den främsta tidningen för nordisk design och arkitektur. Form kommer ut med 6 nummer per år, i en svensk och en engelsk upplaga.

 


ÅRETS FORMBÄRARE I VÄST 2016 ÄR KERSTIN SYLWAN 
Motivering:
Produktformgivaren Kerstin Sylwan är Årets Formbärare i Väst 2016. I över tio år har Kerstin undersökt och visat hur design och form kan bidra till ett hållbart och inkluderande samhälle – genom formgivning, skrivande, och nu senast som projektledare för Omforma, nya strukturer för designbranschen. Kerstins arbete är oförtrutet och oumbärligt.

 

2 reaktion på “Väst

  1. Pingback: Femina

  2. Pingback: OkiDoki! Arkitekter

Kommentarer inaktiverade.