Väst

Välkommen till Svensk Form Väst

HÄR SER DU AKTUELLT PROGRAM VÅREN 2017
Välkommen! 

Måndag 15 maj
Chaired Experience – Design and Ethnographic Design Methods
– ett symposium om design, forskning, människor och möbler
Ett symposium i anledning av att arkitekturprofessor Galen Cranz, från Berkeley universitet i Kalifornien, gästar Göteborg och HDK. Hon har på ett spännande sätt arbetat med etnografiska designmetoder, liksom frågeställningar runt stolar och sittande. 2016 släppte Galen Cranz boken Ethnography for Designers där hon framhäver etnografi som forskningsmetod. Boken är en guide i relationen mellan sociala och kulturella faktorer, och de forskningsmetoder som arkitekter och designers kan använda sig av. Flera andra tongivande namn inom möbeldesign deltar i symposiet.  Vi är medarrangörer och du är inbjuden att lyssna. Vi bjuder på fika!
Paneldeltagare: Torsten Hild, professor i möbeldesign på HDK vid Steneby, Pamela Lindgren, doktorand på Chalmers i Design & Human Factors, Staffan Holm, HDK alumn och möbeldesigner som arbetar med innovativa form-, material- och teknikprocesser. Fler deltagare kan tillkomma.
Moderator: Henric Benesch, lektor i design vid HDK och biträdande enhetschef för designforskning
Tid: 15 maj, 13.00–16.00
Plats: Aulan, HDK – Högskolan för design och konsthantverk, Kristinelundsgatan 6–8, Göteborg.
Anmälan: Fika erbjuds i pausen. Föranmälan: vast@svenskform.se
Arrangörer: HDK och Svensk Form Väst

 

Tisdag 23 maj
Två väskformgivare
Glöm svindyra it-väskor från hypade modehus. I Göteborg finns två framgångsrika väskformgivare; AnnLouise Landelius (A.L.L.) och Cecilia Eduards, som ledigt mäter sig med dessa. Småskalig tillverkning och material och formgivning av högsta kvalitet, kännetecknar de båda, som var och en driver sitt eget företag. AnnLouise Landelius har bl a utbildning från Central St Martins i London och har jobbat som designer för både för Tiger och H&M. Cecilia Eduards (som fick vårt FORMVISARE stipendium 2017) är arkitekt i botten och tar med sig det formspråket i sina läderväskor, som tillverkas för hand i Sverige, alltid i vegetabiliskt garvat skinn. Vi träffar dem i AnnLouise Landelius studio i Göteborg. Vi har 15 platser, välkommen med din anmälan!
Läs mer om Cecilia Eduards här: http://eduardsaccessories.se
Läs mer om AnnLouise Landelius här: http://annlouiselandelius.com
Tid: tisdag 23 maj
Plats: A.L.L. Studio
Adress: Nordenskiöldsgatan 7, Göteborg
Klockan:17.00
Anmälan: vast@svenskform.se

Måndag 5 juni
Gallery Four och Karin Roy Andersson
Four är namnet på ett prisbelönt smyckegalleri, en butik och en arbetsplats för fyra smyckeskonstnärer i Göteborg. Det öppnade 2010 och har en tätposition vad gäller att visa internationell smyckeskonst. Four drivs av Karin Roy Andersson och de övriga medlemmarna är Hanna Liljenberg, Linnea Eriksson och Malin Lövgren, alla examinerade från HDK. Karin Roy Andersson är också en av våra FORMVISARE-stipendiater 2017.  Häng med till galleriet och hör Karin berätta både om sitt eget konstnärskap, om verksamheten och om den utställande konstnären vid tillfället, den sydkoreanska konstnären Yojae Lee. Vi har 20 platser. Välkommen med din anmälan!

Läs mer om gallery Four: http://foursweden.com
Tid: måndag 5 juni
Plats: Gallerie Four
Adress: Risåsgatan 5, Göteborg
Tid: kl 17.00


FORMVISARE 2017
Följande fem formgivare fick stipendiet:
Karin Roy Andersson
, Göteborg, Cecilia Eduards, Göteborg, Elin Josefine Olsson, Töreboda, Anna Elzer Oscarson, Göteborg, Jelizaveta Suska, Mölndal.
Formvisare_2017-1

Fem får stipendiet FORMVISARE 2017
utdelning på Möbelriksdagen i Tibro 11 januari

Onsdag 11 januari öppnar Möbelriksdagen 2017 i Tibro. En mötesplats för alla i branschen. Programmet är fullmatat. Vi är engagerad i flera punkter; Vår Formbärare 2016, designern Kerstin Sylwan, leder ett seminarium; Omforma – nya strukturer i designbranschen.Vi stöttar HDK-studenter för att de ska kunna delta i speciellt studentprogram. Och på kvällen blir det fest med pris- och stipendieutdelning. Då presenterar vi våra FORMVISARE 2017, alltså de fem västsvenska designer/konsthantverkare som fått Svensk Form Västs internationella stipendium a´ 20 000 SEK för att ställa ut utanför Sverige under 2017. Delar av utställningen Ung Svensk Form 2016 visas också i Tibro under Möbelriksdagen.
Här hittar du hela Möbelriksdagens program:http://möbelriksdagen.se/mobelriksdagen-2017/

 Stipendier att söka för Dig som vill ställa ut internationellt 2017
Tack vare ett stöd från Västra Götalandsregionens kulturnämnd har Svensk Form Väst glädjen att 2017 kunna dela ut fem stipendier a´ 20 000 SEK. Stipendiet är riktat till verksamma designers och formgivare i Västra Götaland som har för avsikt ställa ut internationellt under 2017.
Ett krav är att du är medlem i Svensk Form Väst.

Du hittar all information, ansökningsblankett och vad som mer krävs för att söka pengar här. För att kunna skriva rakt in i dokumentet måste du ladda ner PDF:en och öppna i den ett program som stödjer formulär, t ex Acrobat.
Välkommen med din ansökan senast 5 december 2016.
Stipendierna delas ut på Möbelriksdagen i Tibro den 11 januari 2017.

—————-
ÅRETS FORMBÄRARE I VÄST 2016 ÄR KERSTIN SYLWAN 
Motivering:
Produktformgivaren Kerstin Sylwan är Årets Formbärare i Väst 2016. I över tio år har Kerstin undersökt och visat hur design och form kan bidra till ett hållbart och inkluderande samhälle – genom formgivning, skrivande, och nu senast som projektledare för Omforma, nya strukturer för designbranschen. Kerstins arbete är oförtrutet och oumbärligt.
————-

Följ Svensk Form Väst på Facebook: https://www.facebook.com/SvenskFormVast/

Svensk Form Väst stöds av:
VGKunNm

Medlemskap i Svensk Form, du får det genom att prenumerera på magasinet FORM,  är ett bra sätt att fördjupa sitt designintresse och hålla sig uppdaterad i det senaste inom design- och arkitekturvärlden. Yrkesverksamma kan utöka sitt nätverk, få nya kontakter inom branschen och ta del av designutvecklingen i ett bredare perspektiv. Genom att aktivera sig inom Svensk Form har du chansen att göra din röst hörd och delta i vårt påverkans- och opinionsarbete. Som medlem i Svensk Form har du rabatt i följande butiker vid uppvisande av medlemskort:

Svensk Forms Förmånsvänner i Väst 
Robert Matton & Co – 15% (ej på nettovaror) www.mattonbutiken.se
Svenssons i Lammhult – 5% www.svenssons.se
Haga Interiör – 10% www.hagainterior.se
Lerverk – 5% www.lerverk.se
Möbelgalleri Anna – 5% www.mobelgallerianna.com
Röhsska museet – gratis inträde (tillfälligt stängt) – rohsska.se
Sintra – 5% (ej på utställningar) www.sintra.se

Förutom de exklusiva erbjudandena på Svensk Form-kortet, får du en prenumeration på Form – den främsta tidningen för nordisk design och arkitektur. Form kommer ut med 6 nummer per år, i en svensk och en engelsk upplaga.

BLI MEDLEM HÄR!
Gå in på länken för att anmäla dig som prenumerant på Form och medlem i Svensk Form.
JA! Jag vill bli prenumerant / medlem

 

2 reaktion på “Väst

  1. Pingback: Femina

  2. Pingback: OkiDoki! Arkitekter

Kommentarer inaktiverade.