Väst

Välkommen till Svensk Form Väst

HÄR SER DU AKTUELLT HÖSTPROGRAM 2017:

Käre medlem,
Välkommen tillbaka efter semestern! Vi är laddade för en ny säsong av spännande aktiviteter. I höst tar en liten paus från studiebesöken och satsar istället på tre större evenemang. Vi gör en rivstart med studiebesök i superinstressanta Vallastaden i Linköping. Sedan blir det Formslag och Designfestival. Läs mer och boka höstens datum: 

Söndag 3 september 2017
Häng med till Vallastaden 
För första gången på många år blir det en större bomässa i Sverige – ett eldorado för dig som är intresserad av inredning, arkitektur, livsstil och miljö. På området finns 70 bostäder att kliva in i och åtskilliga exempel på hur vi kommer bo och leva i framtiden. Sammanlagt omfattar Vallastaden 1000 nybyggda lägenheter i olika upplåtelseformer. Dit vill vi ge dig chansen att följa med!
Tillsammans med Sveriges Arkitekter Västra Götaland chartrar vi en buss till Linköping och Vallastaden under självaste invigningshelgen. Vi har 25 platser var i bussen. Priset är 200 kronor/person för medlemmar, det inkluderar inträdet (100 kr) presentationer på bussen  och på plats; en presentation av en arkitekt från Göteborgsbaserade Okidoki som har ritat planen.

Vad: Bussresa och inträde till Vallastaden
När: söndag 3 september
Avresa: Från Göteborg klockan 07.30 från First Hotell G, Nils Ericsons platsen 4.
Hemkomst: ca 19.00–20 00
Pris: 200 kr
Bindande anmälan: vast@svenskform.se (vi har 25 platser) senast 23 augusti.
Vallastaden bo- och samhällsexpo pågår 2–24 september: http://www.vallastaden2017.se/

Fredag 6 oktober 2017
Formslaget/Årets Formbärare 2017
Vi firar föreningen Svensk Forms födelsedag (6 oktober) med att utse Årets Formbärare i Väst; en person, organisation eller förening som gjort något förtjänstfullt i Svensk Forms anda. Vi är tacksamma för förslag från dig, därefter tar styrelsen det slutliga beslutet. Var firandet kommer att ske, får du meddelande om i september.
Skicka ditt förslag på Formbärare 2017 till: vast@svenskform.se

20–26 November 2017
Designfestival, Open week
Boka in den är veckan! HDK, Högskolan för design och konsthantverk, har tagit initiativ till denna vecka som är tänkt att bli återkommande årligen. Studenterna på HDK:s designlinjer visar sin examensutställning och det blir mycket andra designrelaterade arrangemang. Vad vi kommer att göra, är ännu inte riktigt bestämt. Vi återkommer om det!

Välkommen till en ny höstsäsong önskar
Styrelsen
för Svensk Form Väst

 


NYHET: Design Väst goes Globe 2017

Svensk Form Väst har nyligen fått beviljat 500 000 kr från kulturnämnden i Västra Götalandsregionen för en stor projektansökan ”Design Väst goes Globe 2017”, ett matchningsprojekt mellan företag och formgivare. Samarbetspartners är Marketplace Borås, Smart Textile, IDC och Inredia.

Kontakt: Magdalena Svedlund, vice ordförande Svensk Form Väst, vd Inredia och projektledare ”Design Väst goes Globe 2017”


FORMVISARE 2017
Följande fem formgivare fick stipendiet:
Karin Roy Andersson
, Göteborg, Cecilia Eduards, Göteborg, Elin Josefine Olsson, Töreboda, Anna Elzer Oscarson, Göteborg, Jelizaveta Suska, Mölndal.
Formvisare_2017-1

Fem får stipendiet FORMVISARE 2017
utdelning på Möbelriksdagen i Tibro 11 januari

Onsdag 11 januari öppnar Möbelriksdagen 2017 i Tibro. En mötesplats för alla i branschen. Programmet är fullmatat. Vi är engagerad i flera punkter; Vår Formbärare 2016, designern Kerstin Sylwan, leder ett seminarium; Omforma – nya strukturer i designbranschen.Vi stöttar HDK-studenter för att de ska kunna delta i speciellt studentprogram. Och på kvällen blir det fest med pris- och stipendieutdelning. Då presenterar vi våra FORMVISARE 2017, alltså de fem västsvenska designer/konsthantverkare som fått Svensk Form Västs internationella stipendium a´ 20 000 SEK för att ställa ut utanför Sverige under 2017. Delar av utställningen Ung Svensk Form 2016 visas också i Tibro under Möbelriksdagen.
Här hittar du hela Möbelriksdagens program:http://möbelriksdagen.se/mobelriksdagen-2017/


Stipendier att söka för Dig som vill ställa ut internationellt 2017
Tack vare ett stöd från Västra Götalandsregionens kulturnämnd har Svensk Form Väst glädjen att 2017 kunna dela ut fem stipendier a´ 20 000 SEK. Stipendiet är riktat till verksamma designers och formgivare i Västra Götaland som har för avsikt ställa ut internationellt under 2017.
Ett krav är att du är medlem i Svensk Form Väst.

Du hittar all information, ansökningsblankett och vad som mer krävs för att söka pengar här. För att kunna skriva rakt in i dokumentet måste du ladda ner PDF:en och öppna i den ett program som stödjer formulär, t ex Acrobat.
Välkommen med din ansökan senast 5 december 2016.
Stipendierna delas ut på Möbelriksdagen i Tibro den 11 januari 2017.


Följ Svensk Form Väst på Facebook: https://www.facebook.com/SvenskFormVast/

Svensk Form Väst stöds av:
VGKunNm

BLI MEDLEM HÄR!
Gå in på länken för att anmäla dig som prenumerant på Form och medlem i Svensk Form.
JA! Jag vill bli prenumerant / medlem

Medlemskap i Svensk Form, du får det genom att prenumerera på magasinet FORM,  är ett bra sätt att fördjupa sitt designintresse och hålla sig uppdaterad i det senaste inom design- och arkitekturvärlden. Yrkesverksamma kan utöka sitt nätverk, få nya kontakter inom branschen och ta del av designutvecklingen i ett bredare perspektiv. Genom att aktivera sig inom Svensk Form har du chansen att göra din röst hörd och delta i vårt påverkans- och opinionsarbete. Som medlem i Svensk Form får du rabatt, specialerbjudanden eller gratis inträde på butiker, hotell och museer över hela Sverige. LÄS MER OM VÅRA FÖRMÅNSVÄNNER HÄR.

Förutom de exklusiva erbjudandena på Svensk Form-kortet, får du en prenumeration på Form – den främsta tidningen för nordisk design och arkitektur. Form kommer ut med 6 nummer per år, i en svensk och en engelsk upplaga.

 


ÅRETS FORMBÄRARE I VÄST 2016 ÄR KERSTIN SYLWAN 
Motivering:
Produktformgivaren Kerstin Sylwan är Årets Formbärare i Väst 2016. I över tio år har Kerstin undersökt och visat hur design och form kan bidra till ett hållbart och inkluderande samhälle – genom formgivning, skrivande, och nu senast som projektledare för Omforma, nya strukturer för designbranschen. Kerstins arbete är oförtrutet och oumbärligt.

 

2 reaktion på “Väst

  1. Pingback: Femina

  2. Pingback: OkiDoki! Arkitekter

Kommentarer inaktiverade.