Väst

Välkommen till Svensk Form Väst

GRATTIS SARA ANDREASSON – ÅRETS FORMBÄRARE I VÄST 2017!
Härmed tillkännages att Svensk Form Väst har utsett illustratören och designern Sara Andreasson (f 1989) till Formbärare i Väst 2017, med motiveringen:
”Med en självsäker formkänsla och sina normbrytande illustrationer har Sara Andreasson gjort sig ett namn internationellt. Över 60 000 personer följer henne på Instagram och hon har uppdragsgivare som Apple och Nike i bagaget. Dessutom har hennes bilder synts på omslagen för New York Times och Rolling Stone. Det är en kreatör med en stark vilja om att göra världen mer jämlik och det syns i hennes arbeten.”

HÄR FÖLJER  AKTUELLT HÖSTPROGRAM FÖR SVENSK FORM VÄST 2017:

20 – 26 November 2017
OPEN WEEK Gothenburg Design Festival 2017
HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk, samordnar en ny storsatsning; Open Week, Göteborgs Designfestival 2017. Över sjuttio utställningar, event, workshops och samtal står på programmet. Bland annat öppnar Röhsska museet tillfälligt sina dörrar för HDKs Designstudenters examensutställning (som inte visats tidigare). Göteborgspriset för Hållbar utveckling (1 milj kr) delas ut till den chilenske arkitekten, Alejandro Aravena. Årets Söderbergspristagare; Daniel Rybakken föreläser också under veckan och hans utställning visas på Stadsbiblioteket. Detta är bara en bråkdel av allt som händer 20-26 november. Även vi ställer till med fest (se nedan) !  Se hela festivalprogrammet: www.gothenburgdesignfestival.se

21 november 2017
Fest och föreläsning av Årets Formbärare: Sara Andreasson
Även vi, Svensk Form Väst, ställer till med fest under Open Week. Tisdagen den 21 november kommer vår hyllade Formbärare 2017 illustratören Sara Andreasson hit från London. Det blir prisutdelning, föreläsning och mingel på Hoki Moki. Det hela är förstås gratis, men det är begränsat antal platser. Anmälan krävs. Som medlem har du förtur fram till 26 oktober, sedan släpper vi biljetterna fria.
Vad: Prisutdelning med föreläsning, mingel, mat och musik.
Var: Hoki Moki (f d Jazzhuset)
Adress: Erik Dahlbergsgatan 3
När: tisdagen den 21 november
Klockan: 17.30-20.00. Dörrarna öppnas 17.30, föreläsning klockan 18.00-19.00
Anmälan: vast@svenskform.se senast 16 november Begränsat antal platser!

23 november 2017
Specialvisning av HDKs Designutställning
Designstudenternas examensutställning (ej tidigare visad) finns att se på Röhsska museet under OPEN WEEK. Den 23 november visas utställningen av Nina Due, Röhsska museets nya chef, speciellt för medlemmar i Svensk Form. Museet är endast tillfälligt öppet under Open Week, Designfestivalen. Återöppnar först hösten 2018.
Var: Röhsska museet, ingång från Chalmersgatan
När: torsdag den 23 november
Klockan 17:30
Ingen anmälan krävs. Välkomna!

24 November
FORM-PILOT Mingel i Jugendhuset
Den 1 december flyttar ”FORM-PILOT” in i Jugendhuset på Föreningsgatan i Göteborg. Därmed får stan en ny mötesplats för arkitektur- form och design, om än tillfällig.
Det är Svensk Form Väst som tillsammans med Sveriges Arkitekter Västra Götaland och ADA med flera parter, går samman med arkitekt- och konstkollektivet Föreningsgatan 2 för ett tre månaders testprojekt. Vi kallar det Form-pilot. Vi ska ha events och utställningar i lokalen, men också små och stora möten samt sitta där och arbeta tillsammans. Som test på hur vi tillsammans kan utveckla formområdet, stärka våra samarbeten och därmed i förlängningen branschen.
Form-pilots första publika event blir en FORMBAR den 6 december. Men vi tjuvstartar redan under Open Week med ett mingel den 24 november i grannlokalen på samma adress: Föreningsgatan 2. Öppen dörr mellan 15.00 och 20.00. Till Facebook-evenemanget

November – December 2017
FORMVISARE-stipendierna 2018 utlyses
För andra året i rad delar vi 5 stipendier a´ 20 000 kronor som riktar sig till formgivare, designers och konsthantverkare som avser att ställa ut internationellt under 2018.  FORMVISARE-stipendierna delas ut på Svensk Form Västs årsmöte 2018. Vi vill ha din ansökan senast 15 december. Du hittar ansökningsblanketter och mer information längre ner på denna sida.


NYHET: Design Väst goes Globe 2017
Svensk Form Väst har nyligen beviljats 500 000 kr från kulturnämnden i Västra Götalandsregionen för en stor projektansökan ”Design Väst goes Globe 2017”, ett matchningsprojekt mellan företag och formgivare. Samarbetspartners är Marketplace Borås, Smart Textile, IDC och Inredia.
Kontakt: Magdalena Svedlund, vice ordförande Svensk Form Väst, vd Inredia och projektledare ”Design Väst goes Globe 2017”

Formvisare_2017-1


Stipendier att söka för Dig som vill ställa ut internationellt 2018
Tack vare ett stöd från Västra Götalandsregionens kulturnämnd har Svensk Form Väst glädjen att 2017 kunna dela ut fem stipendier a´ 20 000 SEK. Stipendiet är riktat till verksamma designers och formgivare i Västra Götaland som har för avsikt ställa ut internationellt under 2018. Ett krav är att du är medlem i Svensk Form Väst.

Klicka här för att hitta all information, ansökningsblankett och vad som mer krävs för att söka pengar här. 

OBS! För att kunna skriva rakt in i dokumentet måste du ladda ner PDF:en och öppna i den ett program som stödjer formulär, t ex Acrobat.
Välkommen med din ansökan senast 15 december 2017.

FORMVISARE 2017
Följande fem formgivare fick stipendiet:
Karin Roy Andersson, Göteborg, Cecilia Eduards, Göteborg, Elin Josefine Olsson, Töreboda, Anna Elzer Oscarson, Göteborg, Jelizaveta Suska, Mölndal.


Följ Svensk Form Väst på Facebook: https://www.facebook.com/SvenskFormVast/

Svensk Form Väst stöds av:
VGKunNm

BLI MEDLEM HÄR!
Gå in på länken för att anmäla dig som prenumerant på Form och medlem i Svensk Form.
JA! Jag vill bli prenumerant / medlem

Medlemskap i Svensk Form, du får det genom att prenumerera på magasinet FORM,  är ett bra sätt att fördjupa sitt designintresse och hålla sig uppdaterad i det senaste inom design- och arkitekturvärlden. Yrkesverksamma kan utöka sitt nätverk, få nya kontakter inom branschen och ta del av designutvecklingen i ett bredare perspektiv. Genom att aktivera sig inom Svensk Form har du chansen att göra din röst hörd och delta i vårt påverkans- och opinionsarbete. Som medlem i Svensk Form får du rabatt, specialerbjudanden eller gratis inträde på butiker, hotell och museer över hela Sverige. LÄS MER OM VÅRA FÖRMÅNSVÄNNER HÄR.

Förutom de exklusiva erbjudandena på Svensk Form-kortet, får du en prenumeration på Form – den främsta tidningen för nordisk design och arkitektur. Form kommer ut med 6 nummer per år, i en svensk och en engelsk upplaga.

 


ÅRETS FORMBÄRARE I VÄST 2016 ÄR KERSTIN SYLWAN 
Motivering:
Produktformgivaren Kerstin Sylwan är Årets Formbärare i Väst 2016. I över tio år har Kerstin undersökt och visat hur design och form kan bidra till ett hållbart och inkluderande samhälle – genom formgivning, skrivande, och nu senast som projektledare för Omforma, nya strukturer för designbranschen. Kerstins arbete är oförtrutet och oumbärligt.

 

2 reaktion på “Väst

  1. Pingback: Femina

  2. Pingback: OkiDoki! Arkitekter

Kommentarer inaktiverade.