Välkommen till Svensk Form Väst
Vår populära vernissagebuss till Rian designmuseum i Falkenberg!
NÄR: Lördag 1 februari
TID: kl 10.20 – 16.30
Bilder Generation Why, från vänster: Ask Bjørlo, Milja Mortensen (foto Jenny Broman)
Under dagen ges ett program med presentationer och konstnärssamtal – se program nedan!
Bussen avgår kl 10.30 från vår lokal på Föreningsgatan 2 i Göteborg och gör stopp på vägen vid Kungsbacka station ca kl 11.00 för att plocka upp deltagare. Ankommer till Rian ca kl 12.00. Bussresan arrangeras i samarbete mellan Svensk Form Väst och Rian och är kostnadsfri.
Boka din plats i bussen genom ett mejl till malin.henningsson@falkenberg.se och ange om du åker med från Göteborg eller från Kungsbacka. För dem som åker med bussen finns det också möjlighet att samtidigt med anmälan förbeställa en matig, vegetarisk smörgås för 75 kr i Rians café (senast 30/1). Antalet platser är begränsat.
Välkommen att ta del av vårens två utställningar
Generation Why – en samlingsutställning med 34 nordiska konstnärer och formgivare från generation Y som genom sina verk förmedlar sin generations känslor, erfarenheter och perspektiv.
Provotyper – Britta Teleman, industridesigner och doktorand vid Högskolan i Halmstad, undersöker frågan om normkritisk design kan bidra till en mer jämlik vård,
Hålltider för dagen
10.20 Samling Föreningsgatan 2, Göteborg.
10.30 Avfärd.
11.00 (ca) Avfärd Kungsbacka station.
12.00 Ankomst Rian.
13.00 Välkomstord av museichef Erika Danker
13.10 Introduktion av Nina Gresvig, styrelseordförande för Villvin och projektledare för Generation Why
13.20 Samtal med Vidar Koksvik, Marcia Harvey Isaksson och Charlotte Jul, curatorer till utställningen Generation Why, i ledning av Rians curator Helena Hertov
13.40 Presentation av Ask Björlo, Milja Morseth och Maria Viftrup, medverkande formgivare i utställningen Generation Why
14.20 Britta Teleman, industridesigner och doktorand vid Högskolan i Halmstad presenterar utställningen Provotyper
15.00 Avfärd Rian mot Göteborg
Svensk Form Väst bjuder på bussfika och berättar om vad som är på gång under året.
DES&DO! – PARIS DESIGN WEEK 2024
Under Paris Design Week 5 – 10 september är DES&DO!
inbjudna av CØR Studio, ett nytt galleri med fokus på den
samtida europeiska design och konst scenen.
Beläget i hjärtat av Paris.
Efter stor succé på Stockholm Furniture Fair och Röhsska museet i Göteborg vandrar nu DES&DO! vidare internationellt. Med syfte att visa upp den rika design och hantverksscen som finns i Västra Götaland för en internationell marknad. Satsningen möjliggör synlighet och nätverkande för 16 designers och 14 tillverkare, alla verksamma i regionen.
Under Paris Design Week, har CØR Studio bjudit in DES&DO! och LA LUNE för att stärka de kulturella banden mellan Sverige, Paris och Berlin. Samarbetet lyfter fram fantastiska verk av några av branschens mest lovande designers med fokus på samspelet mellan material, texturer och hantverk.
CØR Studio
28 rue du Petit Musc
75004 Paris
VERNISSAGE
lördag 7 September
18.30 – 21.30
Öppettider
torsdag – fredag 14:00 – 19:00
lördag 10:00 – 22:00
söndag – tisdag 14:00 – 19:00
VÄLKOMNA!
Download catalog in Swedish, English or French
Download leaflet
DES&DO! Brochure_Paris_2024_FR
DES&DO! – lokalproducerad design från väst
Invigning 30 MAJ KL 17.30 Röhsska museet
I utställningen visas resultatet av 14 lokala samarbeten mellan designers och unika tillverkningsföretag i Västra Götaland. Nyutexaminerade sida vid sida med etablerade formgivare har gjort en djupdykning i olika material och tekniker. Teamen har utvecklat varsin ny produkt, idé eller koncept, med fokus på hållbar utveckling, lokalt material och den kunskap och teknik som designer och tillverkare besitter tillsammans.
DES&DO! vill inspirera till fler lokala samarbeten och lyfta fram formgivare, hantverkare och lokal produktion. Projektet drivs av SPOK Västra Götaland och FORM & folk.
Osa senast 28 maj till vast@svenskform.se
(begränsat antal platser)
Utställningen på Röhsska visas tom 4 augusti 2024
TEAM
Hermine Blixt & Bildhuggarmästare E.Lehgrafven
Alice Kettle & PUUTS Interiör
Josephine Aspenrot & Hyssna Möbelsnickeri
New Order Arkitektur & Mölltorps Gjuteri
Maria C Bernhardsson & Ulricehamns Tapetfabrik
Darja Nordberg & Hjobergs Kakelmakeri
Anna Hörling & Herrljunga Terrazzo
Sophie Jungkvist & Boma Väveri
Linus Holm & XV Production
Leonie Burkhardt & Ljungskile Trikå
Pontus Johansson / Eisel Miranda & Game Prototyper
Matilda Hunyadi & Glasets Hus / Glasblåsare Bevan Taka
Hampus Penttinen & Stolfabriken i Tibro
Gustav Wijk & Töreboda Krukor
Samarbetspartners:
SPOK Västra Götaland är en del av det nationella nätverket SPOK (samtida produktion och konsumtion). En plattform för produktion och formutövare, som syftar till att samla och sprida kunskap om lokala tillverkningsmöjligheter. Projektägare Svensk Form Väst i samarbete med Kulturförvaltningen, Västra Götalandsregionen.
FORM & folk är ett nätverk inom form, design, hantverk och slöjd, som vill synliggöra det rika form- och designområdet i Västra Götaland och driva på omställningen till en mer cirkulär och hållbar framtid. Projektägare Textilmuseet i Borås.
Projektledare
Anna Elzer Oscarson och Nanette Espinasse
VÄLKOMMEN PÅ VERNISSAGE
Nu på torsdag 11/4 kl 17-19
En utställning som vill väcka tankar om hur vi bygger och vad vi skapar. För vem och hur det påverkar oss alla på olika sätt. Utställningen hoppas få oss att sinnligt greppa storskaliga byggprojekt. Väcka en tanke om våra handlingar och förflytta den till en känsla. Taktila, sensoriska, förflyttande möten mellan en del av jorden och människan som går på den. Eller i detta fall – en del jord vi tidigare gick på.
Stina Andersson är designer med en Master från HDK-Valand. Hennes utforskande arbete kretsar kring vår relation till vår omvärld. När jorden nu förändras snabbt är vår relation till vår omvärld central och den behöver få fler nyanser. Med utgångspunkt i material, perspektiv och relation vänder och vrider hon på olika föreställningar om hur vi bygger, använder och förhåller oss till vår omvärld. Med sinnliga upplevelser som hoppas kunna förflytta tankar till känslor.
Utställningen är öppen 11-21/4
tis-fre 11-18
lör-sön 11-16
(stängt måndag 15/4)
VÄLKOMMEN PÅ ÅRSMÖTE & INSPIRATIONSFÖRELÄSNING
När: mån 8 april 2024
Var: Föreningsgatan 2, Gbg
Tid: 17.30 – 19.00
2023 har varit ett lyckat och händelserikt år!
Välkommen att ta del av verksamheten under året som gått och planerna för 2024.
Efter traditionsenligt årsmöte med verksamhetsberättelse genom bilder bjuds vi på inspirationsföreläsning om ‘Skogen – lokal tillverkning, utmaningar och möjligheter!’ av Per Nadén, arkitekt och grundare till Nadén studio som tillverkar möbler av trä, odlade och frästa i en naturligt brukad skog en timme från verkstaden där den byggs och ateljén där den är designad.
Vi bjuder på dryck och lättare förtäring.
OSA senast 6 april till vast@svenskform.se
DES&DO!
14 designlösningar inspirerar till lokal produktion
DES&DO! är namnet på ett designprojekt i Västra Götaland. Vi har kopplat ihop 14 designers (DES) med 14 unika tillverkningsföretag (DO) med säte runt om i hela Västra Götaland. Nyutexaminerade sida vid sida med etablerade formgivare har gjort en djupdykning i nya material och tekniker.
De 14 teamen har utvecklat varsin ny produkt, idé eller koncept, med fokus på hållbar utveckling,lokalt material och den kunskap och teknik som designer och tillverkare besitter tillsammans.
Resultatet har vi sammanställt i en spännande vandringsutställning med start på
Stockholm Furniture Fair 6 – 10 februari 2024, Monter C04:25.
Passa också på att ta del av resultaten i utställningen SPOK Sample där den digitala plattformen som synliggör lokal tillverkning i Sverige tagit fysisk form!
Du kommer att få se 14 nya och överraskande lösningar på skåp, kuddar, kakelplattor, parkbänk, blåst glas, tapet, kyrkstol, objekt för taktil och sensorisk träning, ostronterazzo, byggspillsväska, bevattningskruka, brädspel och svarvade jättevaser!
Välkommen till pressträff 6 februari kl 16.00 när Anna Elzer Oscarson och Nanette Espinasse,projektledare DES&DO! berättar om initiativet och ni får träffa flera av de medverande formgivarna.På plats är också Anna Gudmundsdottir, projektledare Form/Design Center som kommer att berättaom SPOK och vikten av lokal tillverkning för hållbar utveckling. Monter C04:25
I Västra Götaland finns många begåvade formgivare och intressanta småföretag. Syftet med projektet DES&DO! är att inspirera till fler lokala samarbeten. Det är också ett sätt att lyfta fram designers, hantverkare och den lokala industrin, för att att bevara och utveckla kunskap. Lokal produktion ger medvetna konsumenter och stimulerar en hållbar och cirkulär utveckling.
DETTA ÄR VÅRA 14 TEAM – formgivaren är nämnd först, därefter tillverkaren:
Darja Nordberg och Hjobergs Kakelmakeri (Orust)
New Order Arkitektur och Mölltorps Gjuteri (Mölltorp)
Leonie Burkhardt och Ljungskile Trikå (Ljungskile)
Hermine Blixt och Bildhuggarmästare E.Lehgrafven (Tibro)
Sophie Jungkvist och Boma Väveri (Horred)
Matilda Hunyadioch Glasets Hus / Glasblåsare Bevan Taka (Limmared)
Alice Kettle och PUUTS Interiör (Tibro)
P Johansson/E Mirandaoch Game Prototyper (Skara)
Anna Hörling och Herrljunga Terrazzo (Herrljunga)
Maria C Bernhardsson och Ulricehamns Tapetfabrik (Ulricehamn)
Josephine Aspenrot och Hyssna Möbelsnickeri (Hyssna)
Hampus Penttinen och Stolfabriken i Tibro (Tibro)
Gustav Wijk och Töreboda Blomkrukor(Töreboda)
Linus Holm och XV Production (Borås)
DES&DO! drivs av SPOK Västra Götaland och nätverket FORM och folk.
Finansierat av Västra Götalandsregionen.
SPOK Västra Götaland är en del av det nationella nätverket SPOK (samtida produktion och konsumtion) som riktar sig till formgivare, arkitekter, konstnärer m fl, och samlar och sprider kunskap om lokala tillverkningsmöjligheter över hela landet. Tillverkarna listas på plattformen www.s-p-o-k.se.Svensk Form Väst är projektägare till SPOK Västra Götaland i samarbete med Förvaltningen för kulturutveckling, Västra Götalandsregionen.
FORM & folk är ett nätverk inom form, design, hantverk och slöjd, som vill synliggöra det rika form- och designområdet i Västra Götaland och driva på omställningen till en mer cirkulär och hållbar framtid.Projektägare är Textilmuseet i Borås.
Vill du veta mer? Se katalogen eller kontakta:
Anna Elzer Oscarson SPOK Västra Götaland tel. 0708 40 08 50
Nanette Espinasse FORM & folktel. 0705 25 88 67
Design, vardagsliv och hållbarhet, går det ihop?
Det har tre författare till den nyutgivna boken Sustainability through Everyday Designs undersökt. I boken beskrivs hur design kan ge förutsättningar för ett hållbart vardagsliv och hur man kan designa sådana lösningar.
VÄLKOMMEN på bokrelease, mingel och föreläsning av designforskarna och författarna Anneli Selvefors, Sara Renström och Helena Strömberg.
Plats: Föreningsgatan 2, Göteborg
När: Torsdag 23 november
Tid: 17.30 – 19.00
Vi bjuder på dryck & tilltugg.
Osa senast 21/11 till vast@svenskform.se
Under kvällen presenteras tankarna bakom boken och olika sätt att förstå och designa för en hållbar vardag, i form av både designteori och praktiska exempel.
Boken Sustainability through Everyday Designs vänder sig till alla som är intresserade av hur man genom design kan skapa förutsättningar för ett hållbarare vardagsliv. Den riktar sig till såväl verksamma designers och studenter som till dig som bara är nyfiken. I boken beskrivs hur de produkter, tjänster, miljöer och system som vi möter i våra dagliga liv kan utformas på ett sätt som hjälper oss att leva gott inom planetens gränser. Boken presenterar också olika sätt att skapa sådan vardagsdesign genom att:
- visa på sambanden mellan livsstilar, design och hållbarhet
- presentera olika sätt att förstå och designa för hållbarhet i vardagen
- ge vägledning om hur du kan arbeta i ett specifikt designprojekt
- djupdyka i aktivitetcentrerad transformation, ett sätt att designa som tar in vardagslivet i all sin komplexitet.
Bild från vänster, Anneli Selvefors, Helena Strömberg, Sara Renström
Anneli Selvefors är designforskare och innovationskatalysator vid RISE Research Institutes of Sweden. Hon utforskar hur organisationer kan skapa transformativa och hållbara lösningar genom att använda designteori tillsammans med nya verktyg och innovationsprocesser, i relation till teman såsom energianvändning i hushåll och cirkulära erbjudanden.
Sara Renström är designforskare vid RISE Research Institutes of Sweden och en återkommande gästföreläsare vid Chalmers tekniska högskola. Hon undersöker hur design kan stödja mer hållbara sätt att leva, ofta tillsammans med användare genom att utforska både nuvarande och alternativa sätt att leva.
Helena Strömberg är forskare och universitetslärare inom design för hållbarhet vid Chalmers tekniska högskola. Hon kombinerar beteendevetenskapliga och sociologiska teorier med designmetodik för att stödja hållbarhet i relation till mobilitet, energianvändning och konsumtion i hushåll.
Vad hände sen?
1997 mottog årets Formbärare Marit StigsdotterUtmärkt Svensk Form för pallen knappen.
Hur har arbetet som formgivare sett ut efter detoch hur skapar man en klassiker?
VÄLKOMMEN till traditionsenligt firande av årets Formbäraremed efterföljande föreläsning av Marit Stigsdotter. Vi bjuder på något gott att dricka och tilltugg.
När: Torsdag 26 oktober
Var: Föreningsgatan 2
Tid: 17.30 – 19.00
Osa: senast 25/10 till vast@svenskform.se
Motivering:
Med finstämd skicklighet och en stark känsla för material, form och funktion, visar Marit Stigsdotter hur man skapar produkter som består över tid. 1997 fick hon Utmärkt Svensk Form för pallen Knappen och har sedan dess uteslutande samarbetet med svenska producenter. Marit har ett starkt engagemang för naturens resurser och människans, både designerns och brukarnas ansvar att förvalta den väl, vilket genomsyrar hennes mångåriga arbete som formgivare, utbildare och skribent.
Ung Svensk Form 2023
Textilmuseet / Textile Fashion Center, Borås
VÄLKOMMEN till invigningen den 2 september
I utställningen visas de 23 vinnarna av 25-årsjubilerande Ung Svensk Form. Formgivarna bjuder in publiken att reflektera över vad design kan göra för människor och samhällen. De gör det med möbler, mode, konsthantverk, arkitektur, industridesign och grafisk formgivning.
INVIGNING 2 SEPTEMBER KL.13.00
Utställningen presenteras av Tor Lindstrand – Juryordförande Ung Svensk Form, Arkitekt och delägare på LLP arkitektkontor, lektor på Inredningsarkitektur och Möbeldesign, Konstfack.
Samtal med fyra av årets vinnare:
Matilda Envall, The Story of a Dress
Olle Sahlqvist, Biomimicry Furniture design
Axel Danhard, På nya Spår
Karin Bäckström, Seemingly Ordinary
Svensk Form Väst arrangerar en bussresa från Göteborg till Borås
Avresa kl 11.00 samling på Föreningsgatan 2 – Beräknad hemkomst ca 16.30
Anmälan senast 31/8 till vast@svenskform.se
Kostnadsfritt och fri entré till muséet. Vi bjuder på buss-fika
Utställningen Ung Svensk Form 2023 är en samproduktion mellan Svensk Form och IKEA Museum.Utställningen på Textilmuseet presenteras av FORM & Folk och Svensk Form Väst.
NOMINERA till Årets Formbärare i Väst 2023
Vem tycker du har gjort/gör något extraordinärt för västsvensk form och ska få representera Svensk Form Väst? Det kan vara en person, organisation eller företag som på olika sätt spelar en stor roll för utvecklingen av form- och designområdet med koppling till Västra Götalandsregionen. Gärna med fokus på design för ett hållbart samhälle.
Mer info och nomineringsblankett
Maila senast sön 3/9 till vast@svenskform.se
FORMVISARE-EVENT
Torsdagen den 17 augusti kickstartar vi hösten med att fira våra Formvisare Jonas Forsman och Hampus Penttinen.
Var: Föreningsgatan 2
Tid: kl 17.30 – 19.30.
Under kvällen får vi ta del av Jonas och Hampus arbete.
Vi bjuder på enklare förtäring och dryck.
Osa till vast@svenskform.se
Motivering:
Hampus Penttinen: Hampus är en designer vi bör hålla ögonen öppna för i framtiden. Syftet med design är ju som vi alla vet till för människan, fysiskt liksom sinnligt. Detta lyckas Hampus kombinera. Vi ser fram emot mer!
Jonas Forsman: Utan att tumma på bekvämlighet VS vår planets hållbarhet, skapar Jonas nytänkande sittmöbler utifrån materialens möjligheter. Med stor erfarenhet av produktformgivning tar Jonas klivet vidare och ställer frågan: hur löser vi de stora utmaningarna inom materialområdet vi står inför? Kanske är självbärande textil för att skapa bra komfort, samtidigt helt återvinningsbar och med utbytbara delar, vara ett av svaren.
MAGI OCH ELEGANS, MODE OCH KERAMIK
Nu är det dags igen för den populära vernissagebussen till Rian designmuseum i Falkenberg!
Där öppnar två nya utställningar:
”Jag är Marina Kereklidou” en återblick på den inflytelserika modeskaparen och stylistens arbete från 1990-talet och framåt och ”Lerans magi – Skandinavisk keramik genom hundra år”.
Bussen avgår från vår lokal på Föreningsgatan 2 i Göteborg och gör stopp på vägen vid Kungsbacka central för att plocka upp deltagare. Bussresan arrangeras i samarbete mellan Svensk Form Väst och Rian och är kostnadsfri. Under dagen ges ett program med presentationer och konstnärssamtal – se program nedan!
Boka din plats genom ett mejl till tina.kasperssononnerth@falkenberg.se och ange om du åker med från Göteborg eller från Kungsbacka. Antalet platser är begränsat.
Hålltider för dagen:
10.15 Samling Föreningsgatan 2, Göteborg.
10.30 Avfärd.
11.00 (ca) Avfärd Kungsbacka central.
12.00 Ankomst Rian.
12.30 Levande musik med en grupp stråkelever från Falkenbergs kulturskola (Projektrummet, vån 1).
13.00 Välkomsthälsning med museichef Love Jönsson (utomhus vid entrén).
13.10 Invigningstal av professor Kerstin Wickman (utomhus).
13.20 Marina Kereklidou i samtal med Rians curator för design Helena Hertov (utomhus).
14.00 Konstnärspresentation av keramikern Gunnar Larsson, Hönö (Ateljén, vån 2).
14.30 Rundvisning i utställningen ”Lerans magi” med donatorn Björn Mathiasson (vån 3).
15.00 Hemfärd med bussen.
16.00 Ankomst Kungsbacka central.
16.30 Ankomst Föreningsgatan 2
Det finns möjlighet för dem som kommer med bussen att förbeställa en lunchsmörgås i Rians café. Denna gång är det en matig, vegetarisk ciabatta med fetaoströra, spenat och picklade grönsaker för 80 kr. Förbeställ gärna för att hjälpa oss förebygga väntetider i caféet. Förbeställ din smörgås samtidigt som du bokar plats på bussen via tina.kasperssononnerth@falkenberg.se (obs, boka smörgås senast fredag 19 maj).
Under bussresan berättar Anna Elzer Oscarson, verksamhetsledare för Svensk Form Väst, och Love Jönsson, museichef på Rian, om vad som är på gång inom deras organisationer.
Läs mer om utställningarna här.
VÄLKOMMEN PÅ ÅRSMÖTE & INSPIRATIONSFÖRELÄSNING
När: onsdag den 29 mars
Tid: 17.30 – 19.00
Var: Föreningsgatan 2
OSA: till vast@svenskform.se senast den 27 mars
Program:
– Traditionsenligt årsmöte med verksamhetsberättelse genom bilder.
– Presentation av styrelsen och vad som händer 2023.
– Inspirationsföreläsning av Camilla Boström, Formvisare 2022. Vi får ta del av Boströms spännande arbete i gränslandet mellan konst och design, med exempel från Pompei Street Festival och gestaltningsuppdraget i Stuveriet, Stena Fastigheter.
Vi bjuder på dryck med tilltugg.
Välkommen att vara med och påverka verksamheten framåt.
Vi vill gärna höra din röst, har du förslag eller idéer på hur vi kan utveckla verksamheten framåt. Berätta gärna det för oss genom att maila några rader till vast@svenskform.se
Vi ses!
Dagordning Årsmöte Svensk Form Väst_2023
Verksamhetsberättelse 2022 med bilder Svensk Form Väst
FORMVISARE 2023
DAGS ATT SÖKA UTSTÄLLARSTIPENDIUM PÅ 20 000 SEK
Stipendium för utställning i utlandet.
Från och med 2017 har Svensk Form Väst glädjen att premiera stipendiater tack vare ett stöd från Västra Götalands kulturnämnd.
Svensk Form Västs utställningsstipendium har som ändamål att främja enskilda designers möjligheter att visa upp sig utanför Sveriges gränser. För alla projekt som Svensk Form Väst beviljar medel gäller som villkor att projektet genomförs samt redovisas inom ett år.
Förtydligande
Designbegreppet innefattar industridesign, arkitektur, konsthantverk, grafisk formgivning, mode; produkt-, service- såväl som tjänstedesign.
Du kan söka:
Medlem i Svensk Form
Verksam i Västra Götaland
Yrkesverksam inom industridesign, produktdesign, arkitektur, konsthantverk, grafisk formgivning, mode-, service- såväl som tjänstedesign.
Ej studerande
Klicka här för att hitta all information, ansökningsblankett och vad som mer krävs för att söka
Sista ansökningsdag är 28 januari 2023
Eventuella frågor besvaras av vast@svenskform.se
Anna Elzer Oscarson tel 0708-400850
DIREKT FRÅN PARIS TILL GÖTEBORG
Svensk Form Väst ställer ut 16 formgivare i en gemensam utställning där poesin, berättelser och en kärlek till hantverk och material står i centrum. Etablerade designers sida vid sida med passionerade nyutexaminerade. Mönsterformgivning, belysning, möbel- och produktdesign, skulpturer och nya innovativa material.
Utställningen har öppet:
Fredag 21/10 kl 10 – 16
Lördag 22/10 kl 11 – 15
Download catalog SECRETS FROM THE WEST
Swedish Secrets at the Institut Suédois
Paris 2 – 25 September 2022
SECRETS FROM THE WEST
Svensk Form Väst invites you to take part in a diverse world of design from western Sweden. Furniture, textiles, lighting, product design, sculptures and new innovative materials will be exhibited.
Side by side, you will find works from established design veterans and passionate new graduates. These designers, in their own curious, poetic and innovative ways reflect the craft, industry, environment and optimism of western Sweden.
Get a glimpse into the personal relationship each designer has with their work and the place where their work is done. As they reveal the inspirations and considerations behind each object, they also hope to inspire you to take part in shaping a sustainable future for us all.
Influenced by western Sweden
Everything around us moves and affects us. For designers, this is particularly important to consider: In what way does our habitat affect what we create? In the details of these designs and through the narration of the designers, one can find clues to how western Sweden has influenced the goals, shapes, materials and construction of these works. Come, observe, and discover Secrets from the West.
Designers
Robert Curran, Cecilia Eduards, Emily-Claire & Erik Goksøyr, Esbjörn Grip, Matilda Hunyadi, Emeli Höcks, Markus Johansson, Sami Kallio, Ulf Linder, Anna Elzer Oscarson, Hampus Penttinen, Cecilia Pettersson, Lill O Sjöberg, Jakob Tangen, Maria Zeilon
Anna Elzer Oscarson
Project Manager, Svensk Form Väst
Email: vast@svenskform.se
Phone: +46 708 400850
Instagram: @svenskformvast
Under 3 Days Of Design i Köpenhamn presenterar Svensk Form Väst ’WOODISH’ av Ulf Linder och Roger Persson
15-17 juni 2022 på DDcated i Kongernes Lapidarium
För mer ino och kontakt:
Ulf Linder
ulf@studiolinder.se
Instagram @studiolinder
Roger Persson
info@rogerperssondesign.se
Instagram @happy_roger
SvenskFormVäst_Woodish_3daysofdesign
Läs mer om projektet WOODISH och utställningsobjekten här:
Woodish_Ulf Linder_3daysofdesign
Woodish_Roger Persson_3daysofdesign
Vill du ställa ut med Svensk Form Väst under Paris Design Week 2022?
Vi vänder oss till dig som är formgivare med Västra Götaland som bas.
Fyll i intresseanmälan nedan.
Intresseanmälan Paris 2022_Svensk Form Väst
Svensk Form Väst arrangerar en samlingsutställning i Swedish Design Movement’s satsning på Svenska Institutet i Paris 2 – 25 september 2022.
Svensk Form Väst står för utställningskostnader och frakt.
Resa och logi betalas av deltagarna.
Frågor besvaras av Anna Elzer Oscarson vast@svenskform.se tel 0708-400850
Några hålltider:
13 maj – sista ansökningsdag
18 maj – besked om plats
29 maj – skicka in text & bildmaterial
v.32 – produkter färdiga för transport
8 – 11 sep – invigningsdagarDesignprogrammet, Swedish Design Movement är ett regeringsuppdrag som syftar till att stärka bilden av Sverige som hållbart designland och bidra till ökad export. Svenska institutet i Paris har valts som strategisk arena för den största internationella satsningen som görs inom Designprogrammet för 2021 och 2022. Curatorer för utställningen är Färg & Blanche.
STUDIEBEÖSK hos HURRA PANGPANG
Välkommen att följa med på studiebesök & workshop!
När: tors 28 april kl 17.30 – 19.30
Var: HURRA PANGPANG studio på Masthuggstorget Göteborg
(Östra Sänkverksgatan 2, Göteborg)
- Izabella Simmons & Hanna Linnea Ryd som driver HURRA PANGPANG berättar om sin verksamhet och designprocess samt deras egna rationella återbruksverktyg, som ligger till grunden för allt de skapar.
- Mini-workshop – vi får testa HURRA PANGPANG’s verktyg för återbruk. Ett spel för att frigöra designprocessen – tillgängligt för alla grenar av skapande, konst och design. Ta gärna med plagg, pryl eller accessoarer från ditt eget hem att arbeta med. Utöver detta finns annat material på plats.
Vi bjuder på dryck och enklare tilltugg.
Osa: vast@svenskform.se senast 27 april
Begränsat antal platser
Om HURRA PANGPANG
– en återbruks studio i centrala Göteborg med drivkraft att göra klädkonsumtionen mer hållbar, genom ett personligt åter-brukande av dina minnes-laddade plagg eller tillhörigheter!
Svensk Form Väst årsmöte 2022
Förutom traditionsenligt årsmöte bjuder vi under kvällen på inspirationsföreläsning och pizza med dryck.
Vi ser fram emot en trevlig kväll tillsammans med er medlemmar.
VARMT VÄLKOMMEN!
När: torsdagen den 7 april
Tid: 17.30 – 19.00
Var: Föreningsgatan 2
OSA: till vast@svenskform.se senast den 4 april.
Vi ses!
Dagordning Svensk Form Väst_2022
2021_verksamhetsberättelse _SvenskFormVäst
FORMVISARE 2022
DAGS ATT SÖKA UTSTÄLLARSTIPENDIUM
Stipendium för utställning eller på annat sätt spridning av västsvensk form internationellt. Tack vare stöd från Västra Götalandsregionens kulturnämnd har Svensk Form Väst glädjen att kunna dela ut fem stipendier a´ 20 000 SEK.
Pga Covid-19 har vi i år anpassat sökkriterierna. Vi väljer därför att 2022 stödja även projekt som på annat sätt än fysiskt resande bidrar till att sprida västsvensk form internationellt. Stipendiet kan sökas för utställning fysiskt internationellt, men även för tex att genom digitalt eller på annat gynnsamt sätt sprida västsvensk form internationellt.
Klicka här för att hitta all information, ansökningsblankett och vad som mer krävs för att söka
Sista ansökningsdag är den fredag den 28/1-22
Eventuella frågor besvaras av vast@svenskform.se
eller Anna Elzer Oscarson, anna@aeo-studio.com tel 0708-400850
FIRA ÅRETS FORMBÄRARE
Formbärare i Väst 2021 är
NEW ORDER ARKITEKTUR
Detta vill vi fira tillsammans med er!
Välkommen till diplomutdelning, mingel och föreläsning med Formbäraren.
När: onsdag 17 nov
Tid: 17.30 – 19.30
Var: Föreningsgatan 2, Göteborg
Motivering:
”New Order Arkitektur visar genom sitt arbete hur ett gränsöverskridande möte mellan arkitektur, design och konst ger liv åt en lekfull arkitektur där deras öga för väl sammanhållen form syns från idé till detalj. Deras arkitektur är innovativ, uttrycksfull, färg- och formstark och skapas för att upplevas och användas vilket syns i de berikande miljöerna som vi är lyckade att få ta del av.”
Vi bjuder på dryck och tilltugg
OSA: senast 15/11 vast@svenskform.se begränsat antal platser
INVIGNING – UNG SVENSK FORM 2021
Textilmuseet i Borås
Hoppas ni alla haft en skön sommar!
Vi kickstartar hösten med att bjuda in er till invigningen av utställningen Ung Svensk Form 2021 på Textilmuseet i Boråslördagen den 4 september.
Vi har hyrt en buss för er som vill åka med oss från Göteborg. Visst skall det bli härligt att äntligen få möjlighet att träffas igen, utbyta tankar, idéer och inspireras av det senaste inom design för ett hållbart samhälle!
Covid-anpassning: Vi fixar gott om plats på bussen, så att vi kan hålla avstånd och handsprit så klart. Begränsat antal deltagare.
Program:
Samling kl 11.00 Föreningsgatan 2, Göteborg
Avfärd kl 11.15
Invigning kl 13.00 Textilmuseet
Invigningstal av Mats Widbom, VD Svensk Form
Formgivare på plats under invigningen:
Mirjam Hemström med verket The Metamorphosis of Weaving
Sigrid Schiøtz Olsen med verket Bike to Ski (and Everything in Between).
Kalle Hellmark och Angelina Kjéllen med verket Nuance
Avfärd från Textilmuseet kl 15.15
Beräknad ankomst Föreningsgatan 2 ca 16.30
Vi bjuder på buss-fika
Anmälan er senast 1/9 till: vast@svenskform.se
VARMT VÄLKOMNA!
Ung Svensk Form 2021 är en samproduktion mellan Svensk Form och IKEA Museum, i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern och Malmö stad.
Utställningen på Textilmuseet presenteras i samverkan med Textilmuseet, Svensk Form, Textile Fashion Center och Svensk Form Väst.
VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2020 GENOM BILDER
Se länk för att följa vår verksamhet under 2020 i bilder
Verksamhetsberättelse genom bilder_2020_SvenskFormVäst
Svensk Form Västs årsmöte 2021
Välkomna kära medlemmar att delta i vår viktigaste dag!
Dags att runda av och lämna pandemiåret 2020 bakom oss och hoppfullt blicka framåt.
På grund av rådande omständigheter blir det en digital kväll, där vi efter det traditionsenliga årsmötet får en presentation av och inblick i SPOK Västra Götaland.
När: onsdagen den 14 april
Tid: 17.30 – ca 18.30
Var: zoom
Dagordning Svensk Form Väst_2021_årsmöte
OSA: För att upprätta röstlängd och kunna skicka ut möteslänk, osa till vast@svenskform.se senast den 11 april. Vi ses!
DAGS ATT SÖKA UTSTÄLLARSTIPENDIUM 2021
Stipendium för utställning eller på annat sätt spridning av västsvensk form internationellt. Tack vare stöd från Västra Götalandsregionens kulturnämnd har Svensk Form Väst glädjen att kunna dela ut fem stipendier a´ 20 000 SEK.
Pga Covid-19 har vi i år anpassat sökkriterierna. Vi väljer därför att 2021 stödja även projekt som på annat sätt än fysiskt resande bidrar till att sprida västsvensk form internationellt. Stipendiet kan sökas för utställning fysiskt internationellt, men även för tex att genom digitalt eller på annat gynnsamt sätt sprida västsvensk form internationellt.
Kicka här för att hitta all information, ansökningsblankett och vad som mer krävs för att söka
Sista ansökningsdag är den fredag den 5/2-21
Eventuella frågor besvaras av vast@svenskform.se
eller Anna Elzer Oscarson, anna@aeo-studio.com tel 0708-400850
Letandet efter tillverkare från Västra Götaland är i full swing. Känner du till någon eller är du en själv? Hör av dej till oss på: anna.elzer-oscarson@s-p-o-k.se Ingen kostnad bara kul!
För mer info PM_Spok_VästraGötaland
VÄLKOMMEN TILL SVENSK FORM VÄST 2020
Tisdag den 6 oktober närmar sig och då är det dags att fira Formslaget och presentera Årets Formbärare 2020!
Vem tycker du har gjort/gör något extraordinärt för västsvensk form och ska få representera Svensk Form Väst? Det kan vara en person, organisation eller företag som på olika sätt spelar en stor roll för utvecklingen av form- och designområdet med koppling till Västra Götalandsregionen. Gärna med fokus på design för ett hållbart samhälle.
Skicka ditt förslag (namn + motivering) på Formbärare 2020 senast den 14/9 till: vast@svenskform.se
”6 oktober klockan 18.45 koras Formbärare över hela landet. Det är personer, organisationer, företag, fenomen eller initiativ som genom design bidragit till utveckling i regionen. Utnämningen sker i samband med Svensk Forms födelsedag, som i år markerar vårt 175-årsjubileum. Svenska Slöjdföreningen, som föreningen hette då, bildades just den 6 oktober 1845.”
———————————————————
NYHET SPOK i Västra Götaland
Svensk Form Väst, har tillsammans med samverkanspart Dacapo Mariestad / Artifex, fått beviljat medel från Västra Götalandsregionens kulturnämnd och regionutvecklingsnämnden för projektet SPOK i Västra Götaland med projektstart 2020-10-01.
Syftet med SPOK (Samtida produktion och konsumtion) i Västra Götaland är att stärka västsvenska KKN- och tillverkningsföretag genom att kartlägga, samla och sprida kunskap om hållbara och lokala tillverkningsmöjligheter inom olika områden, från slöjd till industri. Detta för att designers, formgivare, arkitekter, konsthantverkare, konstnärer och andra som vill jobba med lokal produktion enklare skall kunna göra det. Samt att bidra till utvecklingen av ett långsiktigt och nationellt SPOK.
SPOK står för samtida produktion och konsumtion, en digital plattform med syfte att samla och sprida kunskap och initiera samarbeten kring lokala tillverkningsmöjligheter, från slöjd till industri. SPOK finns idag bara i Region Skåne https://s-p-o-k.se/sv men har fått medel från Tillväxtverket för att göra plattformen nationell. Flera regioner är redo att ansluta sig.
Syftet är att få en långsiktig och miljömedveten plattform som gynnar samarbeten mellan KKN-företag och tillverkningsföretag. Projektet är ett första steg och en pilot av SPOK i Västra Götaland. Projektet är ett samverkansprojekt mellan Artifex och Svensk Form Väst tillsammans med samarbetsparten Förvaltningen för Kulturutveckling.
Kontaktperson Svensk Form Väst:
Anna Elzer Oscarson
mail vast@svenskform.se anna@aeo-studio.com
tel. 0708-400850
———————————————————
PROGRAM
Nedan ser ni det som är spikat för året.
Fler programpunkter kommer löpande.
Årets Formvisare
Vi börjar året med att bjuda in till att fira våra 5 Formvisarstipendiater.
Under kvällen presenteras Formvisarna och vi får lyssna till stipendiaternas utställningsplaner och deras arbete. Vi bjuder på dryck och tilltugg.
När: tors 27 feb
Tid: 17.30 – 20.00
Plats: Föreningsgatan 2
Osa: vast@svenskform.se
Vernissage och utställning med Swedes
Förra årets Formvisarstipendiat Cecilia Petterson, ställde tillsammans med Camilla Boström och Anette Carlsson Moberg ut sina mönster på SURTEX show i New York, 2 – 5 februari.
Nu tar de utställningen till oss i Väst. Vi får ta del av en mönsterexplosion och får lyssna till formgivarnas arbetsprocess och önskan att arbeta i global kontext.
Framgångsfaktorer och utmaningar. Efter presentationen, samtal kring mönsterformgivning och mönsterformgivarens roll.
När: Vernissage ons 11 mars
Tid: 17.30 – 20.00
Plats: Föreningsgatan 2
Vi bjuder på dryck och tilltugg
Osa: vast@svenskform.se
Utställningen är öppen:
Tis 10/3 kl 17.00 – 19.00
Ons 11/13 Vernissage kl 17:30 – 20.00
Tors 12/3 kl 15.00 – 18.00
Plats: Föreningsgatan 2
Årsmöte
Traditionsenligt årsmöte
När: tis 31 mars
Tid: 17.30 – 19.00
Plats: Föreningsgatan 2
Vi bjuder på fika
FRAMTID VÄST
– en utställning med arbeten genomförda av studenter och forskare från region väst på tema hållbarhet.
Många spännande arbeten inom hållbarhet sker av studenter och forskare i region Väst. Vi vill speciellt uppmuntra och uppmärksamma det under Svensk Forms jubileumsår 2020 genom utställningen FRAMTID VÄST. Med väl valda projekt och föreläsningar av deltagande utställare vill vi sprida detta viktiga arbete till bransch och allmänhet.
När: Vernissage, tors 10 september
Tid: 17.30 – 20.00
Plats: Föreningsgatan 2
Vi bjuder på dryck och tilltugg.
Utställningen pågår 11 – 20 september
Osa: vast@svenskform.se
UNG SVENSK FORM
Årets upplaga av Ung Svensk Form tar oss med på en tankeväckande och upplevelserik resa in i gränslandet mellan utopi och dystopi. Den 3 okt – 1 nov kommer utställningen till Röhsska muséet. Svensk Form Väst kommer att tillsammans med Röhsska bjuda in till flera spännande aktiviteter under utställningsperioden. Vi återkommer med programpunkter.
DAGS ATT SÖKA UTSTÄLLARSTIPENDIUM 2020
Fem stipendier att söka till dig som vill ställa ut internationellt.
Tack vare stöd från Västra Götalandsregionens kulturnämnd har Svensk Form Väst glädjen att kunna dela ut fem stipendier a´ 20 000 SEK. Stipendiet är riktat till verksamma designers och formgivare i Västra Götaland som har för avsikt ställa ut internationellt under 2020.
Ett krav är att du är medlem i Svensk Form.
Klicka här för att hitta all information, ansökningsblankett och vad som mer krävs för att söka. Välkommen med din ansökan senast 15 jan 2020.
Eventuella frågor besvaras av vast@svenskform.se
eller Anna Elzer Oscarson, anna@aeo-studio.com tel 0708-400850
VÄLKOMMEN TILL SVENSK FORM VÄST HÖSTEN 2019
Efter en skön, varm och solig sommar, ser vi nu fram emot höstens aktiviteter.
Vi har mycket spännande på gång och ser fram emot att träffa er alla igen. Se höstprogrammet nedan.
Vi är mycket stolta över att börja hösten med att få presentera utställningen:
It´s PERSONAL – om kärleken till hantverket av Sami Kallio.
Vernissage torsdag den 5/9.
PROGRAM HÖST 2019
Torsdag den 5/9
Vernissage av Sami Kallios utställning:
It´s PERSONAL – om kärleken till hantverket.
Plats: Föreningsgatan 2
Tid: 17.30 – 21.00
Osa: vast@vast@svenskform.se
Utställningen pågår fram till söndagen den 15/9
Lördagen den 14/9
I samarbete med RIAN designmuseum i Falkenberg anordnar vi en bussresa till vernissagen av deras höstutställningar.
Bussen avgår från Föreningsgatan 2.
Samling 10.15 Bussen går 10.30
Hemfärd kl. 15.00 Framme i Göteborg ca 16.30
OBS Begränsat antal platser.
Osa: vast@vast@svenskform.se
Torsdagen den 26/9
Specialvisning för Svensk Form Västs medlemmar av utställningen Ocean Plastic
Plats: Röhsska muséet
Tid 17.30 – 18.30
Osa: vast@vast@svenskform.se
Fredagen den 27/9
Release fest av boken ”När jag somnar tänker jag på de obesvarade mailen” – om det kreativa arbetets villkor inom Svensk modeindustri av modevetaren Philip Warkander.
Arrangör i samarbete med Svensk Form Väst, det nystartade bokförlaget Hocpress.
Osa: vast@vast@svenskform.se
Söndagen den 6/10
Vi presenterar årets Formbärare 2019
Plats: Röhsska muséet
Tid 15.00 – 17.00
Osa: vast@vast@svenskform.se
Vecka 41
UNG SVENSK FORM visas i Göteborg under Göteborgs Design Festival.
När: 7 – 13/10
Plats: Nordstan
Vernissage tis den 8/10 på Föreningsgatan 2 kl 17.30-21.00
VÅR 2019
Vårens verksamhet har så smått dragit igång, och den stora nyheten är att vi har blivit med lokal! Från och med 15 februari 2019 har vi ett eget rum i bottenplanet i ”Jugendhuset” på Föreningsgatan 2. Här kommer huvuddelen av våra aktiviteter äga rum i vår. Vi har många planer för framtiden, bland annat skissar vi på ett mini-designgalleri i lokalens stora skyltfönster. Men om det återkommer vi när planerna tagit mer konkret form. Här kommer lite information om det som redan är bestämt för våren:
7 mars
Utdelning av FORMVISARE-stipendierna.
Tid: 18.00 – 20.00 dörrarna öppnas kl. 17.30
Plats: Föreningsgatan 2
Under kvällen får vi lyssna på små korta presentationen av stipendiaterna och deras internationella utställningsplaner. Vi bjuder på Bubbel och tilltugg. Alla välkomna, även icke medlemmar!
20 mars
Årsmöte Svensk Form Väst
Tid: 17.30 – 20.00
Plats: Föreningsgatan 2
25 maj
Årsmöte Svensk Form
Denna vår har vi också tagit på oss att arrangera årsmötet för vår riksförening, då medlemmar från landets 13 regionalföreningar kommer till stan. Alla medlemmar i Svensk Form är självklart välkomna att delta i de arrangemangen. Detaljerat program kommer.
Spara dessa datum så återkommer vi snart med mer information om de skilda aktiviteterna.För tidigare event se under rubriken ”Tidigare” och ”Kalendarium”.
UTSTÄLLARSTIPENDIUM
Till Dig som vill ställa ut internationellt 2019/ OBS Ansökan är stängd!
Fem stipendier att söka
Tack vare ett stöd från Västra Götalandsregionens kulturnämnd har Svensk Form Väst glädjen att 2019 kunna dela ut ett antal stipendier a´ 20 000 SEK riktat till verksamma designers, formgivare, konsthantverkare, arkitekter m fl i Västra Götaland med avsikt ställa ut internationellt under 2019. Ett krav är att du är medlem i Svensk Form Väst.
Klicka här för att hitta all information, ansökningsblankett och vad som mer krävs för att söka. Välkommen med din ansökan senast 15 jan 2019.
Se nedan förra årets FORMIVSARE-stipendiater.
TILLKÄNNAGIVELSE
Årets Formbärare i väst 2018 är BOLON!
Motivering:
Årets Formbärare i Väst är familjeföretaget Bolon i Ulricehamn.Systrarna Annica och Marie Eklund har, som tredje generationens företagsledare, utvecklat Bolon till ett företag med världsrykte. Med kreativitet, internationella designsamarbeten och innovativt tänkande har de hela tiden överraskat oss. Bolon designar, tillverkar och återvinner alla sina produkter i Ulricehamn. Omsorg kring de anställdas välbefinnande liksom en etiskt hållbar produktion ser de som självklarheter; nyss investerade de 90 miljoner kronor i en mer hållbar produktion. Systrarna Eklund är viktiga inspiratörer i Väst som utvecklat en golvindustri till ett världskänt designföretag med stora visioner. De har satt Västsverige på den internationella designkartan.
GRATTIS!
Fem får Svensk Form Västs internationella stipendium FORMVISARE 2018:
Stipendierna är på 20 000 kronor vardera och ges som stöd till formgivare som avser att ställa ut utanför Sverige under 2018. Stipendiet möjliggörs tack vare att Svensk Form Väst har verksamhetsstöd från Västra Götalandsregionens kulturnämnd.
Lisa Marie Bengtsson är barnkulturdesigner, utbildad vid HDK. Hon får stipendiet för att ställa ut sitt projekt Hare´na, en interaktiv utställning som utforskar betydelsen mellan lek och globala resurser (sand) på London Design Festival.
Charlie Styrbjörn Nilsson är möbelsnickare och designer utbildad vid Carl Malmsten och HDK. Han får stipendiet för att, tillsammans med den japanske möbelsnickaren Kotaro Kawanabe, ta fram en möbel som ska ställas ut i Tokyo i samband med firandet av 150 år av diplomatiska relationer mellan Sverige och japan.
Emma Persson är mode- och textilkonstnär utbildad vid Konstfack och HDK Steneby. 2017 startade hon sitt företag Mutant vars svensktillverkade, textila produkter rör sig i gränslandet mellan leksaker och inredning. Hon får stipendiet för att ställa ut under Milano Designweek.
Hanna Järlehed Hyving, keramiker utbildad vid HDK, får stipendiet för att ställa ut på Saatchi Galleri och konsthantverksmässan Collect i London, en av de ledande internationella mässorna för nutida konsthantverk.
Pamela Lindgren, designer MFA utbildad vid HDK, driver det ideella designprojektet Recycle me som handlar om organdonation. Hon får stipendiet för att medverka i den Sydafrikanska konstfestivalen ”River Song Art Festival 2018” inbjuden av den sydafrikanska musikartisten ”Msaki” Asanda Mvana.
15 november–16 december 2018
Öppet för ansökan till Formvisare-stipendierna 2019
Tack vare ett stöd från Västra Götalandsregionens kulturnämnd har Svensk Form Väst glädjen att 2019 kunna dela ut ett antal stipendier a´ 20 000 SEK riktat till verksamma designers, formgivare, konsthantverkare, arkitekter m fl i Västra Götaland med avsikt ställa ut internationellt under 2019. Ett krav är att du är medlem i Svensk Form Väst.
Klicka här för att hitta all information, ansökningsblankett och vad som mer krävs för att söka pengar här.
OBS! För att kunna skriva rakt in i dokumentet måste du ladda ner PDF:en och öppna i den ett program som stödjer formulär, t ex Acrobat.
Välkommen med din ansökan senast 15 december 2018.
NYHET: Design Väst goes Globe 2017
Svensk Form Väst har nyligen beviljats 500 000 kr från kulturnämnden i Västra Götalandsregionen för en stor projektansökan ”Design Väst goes Globe 2017”, ett matchningsprojekt mellan företag och formgivare. Samarbetspartners är Marketplace Borås, Smart Textile, IDC och Inredia.
Kontakt: Magdalena Svedlund, vice ordförande Svensk Form Väst, vd Inredia och projektledare ”Design Väst goes Globe 2017”.
ÅRETS FORMBÄRARE I VÄST 2017: Sara Andreasson
Motivering:
”Med en självsäker formkänsla och sina normbrytande illustrationer har Sara Andreasson gjort sig ett namn internationellt. Över 60 000 personer följer henne på Instagram och hon har uppdragsgivare som Apple och Nike i bagaget. Dessutom har hennes bilder synts på omslagen för New York Times och Rolling Stone. Det är en kreatör med en stark vilja om att göra världen mer jämlik och det syns i hennes arbeten.”
Spana in hennes illustrationer: http://saraandreasson.se/
Följ Svensk Form Väst på Facebook: https://www.facebook.com/SvenskFormVast/
BLI MEDLEM HÄR!
Gå in på länken för att anmäla dig som prenumerant på Form och medlem i Svensk Form.
JA! Jag vill bli prenumerant / medlem
Medlemskap i Svensk Form, du får det genom att prenumerera på magasinet FORM, är ett bra sätt att fördjupa sitt designintresse och hålla sig uppdaterad i det senaste inom design- och arkitekturvärlden. Yrkesverksamma kan utöka sitt nätverk, få nya kontakter inom branschen och ta del av designutvecklingen i ett bredare perspektiv. Genom att aktivera sig inom Svensk Form har du chansen att göra din röst hörd och delta i vårt påverkans- och opinionsarbete. Som medlem i Svensk Form får du rabatt, specialerbjudanden eller gratis inträde på butiker, hotell och museer över hela Sverige. LÄS MER OM VÅRA FÖRMÅNSVÄNNER HÄR.
Förutom de exklusiva erbjudandena på Svensk Form-kortet, får du en prenumeration på Form – den främsta tidningen för nordisk design och arkitektur. Form kommer ut med 6 nummer per år, i en svensk och en engelsk upplaga.