PechaKucha

PechaKucha Night

PechaKucha är en japansk snabbpresentationsteknik som ger möjlighet till spännande föreläsningar med flera talare under en och samma kväll. Fenomenet har spridit sig som en löpeld och finns nu runt om i världen. Flera av Svensk Forms regionalföreningar arrangerar PechaKucha.

Officiell webbplats: www.pechakucha.org

Om PechaKucha
PechaKucha är en japansk snabbpresentationsteknik som ger möjlighet till spännande föreläsningar med flera talare under en och samma kväll. Fenomenet har spridit sig som en löpeld och finns nu i hundratals städer runt om i världen.

Varje talare presenterar 20 bilder som var och en visas under 20 sekunder. Totalt blir det 6 minuter och 40 sekunder i strålkastarljuset innan det är dags för nästa person. Presentationerna blir koncisa, engagemanget hålls på topp och fler får möjlighet att framföra sina budskap. PechaKucha är ett lättsamt och bra format, som tillåter alla typer av ämnen.

PechaKucha skapades av arkitektparet Klein-Dytham i Tokyo 2003. Till en början var tanken att skapa en plats för unga designer att mötas, nätverka och visa upp sitt skapande för publik. Det utvecklades med tiden till ett patenterat system för att undvika långdragna talare som aldrig kommer till ett avslut.

PechaKucha betyder ”ljudet av konversation” på japanska och har uppstått av kraven på forum där kreativt arbete kan visas på ett lätt och informativt sätt, utan att pengar krävs för att hyra lokaler eller satsa på annan marknadsföring. Det globala intresset är stort och tekniken har spridit sig viralt utan ansträngning. Läs mer om fenomenet på PechaKuchas officiella webbplats.