Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Workshop: Button Masala

17 maj, 2017 | 18:00 - 21:00

50 kr – 150 kr

Anuj Sharma (Indien) lär ut tekniken Button Masala – en snabb och flexibel design som konstruerar plagg och produkter helt utan verktyg samt utan att sy eller klippa.

Button Masala är ett enkelt fogningssystem för kläder och produktdesign där du istället för sömnad använder dig av knappar och gummiband. Button Masala är en snabb, billig och miljövänlig metod som påminner om knytteknik. Alla produkter kan återvinnas och omformas genom att helt enkelt ta bort knapparna och fästa dem någon annanstans. Tekniken används också för att tillverka mattor, väskor, smycken, skor och många andra bruksföremål. Tekniken är lättlärd och omfattas inte av designskydd. Modeskaparen Anuj Sharma undersöker mänskligt beteende med utgångspunkt i kläder och arbetar med fokus på hantverksutveckling och brukskläder. Sharma undervisar vid flera universitet och hans kollektioner har visats i Japan, Storbritannien och vid Lakme Fashion Week i Mumbai, Indien. Observera att workshopen hålls på engelska.

Material
Ta med en sax, ett tygstycke (nytt eller gammalt) ca 2,5–4 m, alternativt stora ”oversized” kläder, t ex en storskjorta som du ändrar. Om du har en designidé som du vill jobba med, ta med en bild. Det kommer finnas knappar och gummiband på plats för användning. Det går även bra att ta med egna knappar eller andra föremål som bollar, plastkoppar eller liknande att använda under workshopen. Samma tygstycke kan återvändas flera gånger och återställas efter workshopen.

KOSTNAD: Medlem SMHF 50:-, medlem övriga föreningar 100:- kr, övriga 150 kr.
ANMÄLAN: https://www.eventbrite.com/e/workshop-button-masala-tickets-34051434758?aff=efbevent

Detaljer

Datum:
17 maj, 2017
Tid:
18:00 - 21:00
Kostnad:
50 kr – 150 kr
Evenemang Kategori:
Webbplats:
http://www.formdesigncenter.com/program/workshop-button-masala-2/

Arrangör

Malmö Stads Hemslöjdsförening

Plats

Form/Design Center
Lilla Torg 9
Malmö, Sverige
+ Google Map