Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vernissage: Milan Kosovic + Thomas Alexanderson = Interpersonal

25 februari, 2017 | 14:00 - 16:00

Milan Kosovic + Thomas Alexanderson = Interpersonal
VERNISSAGE: lördag 25 februari kl 14-16. Välkommen!

Designern skapar genom idéer. Genom att konkretisera och kommunicera visioner och former. Hantverkaren skapar genom att förverkliga idéer. Genom att låta handen styra och flytta formerna från tankens värld till den fysiskt påtagliga.

Mötet mellan industridesignern Milan Kosovic och keramikern Thomas Alexanderson var därför ovanligt utmanande. Inte bara står de för olika, djupt rotade formtraditioner, utan representerar också som 30- respektive 60-plus två skilda generationer.

Men det blev ett fruktbart möte. Knivigt och fyllt av problem – som de dock lyckades överbrygga. Så att bägge i slutänden förmedlar entusiasm inför såväl process som resultat. Genom ihärdiga experiment och generöst förutsättningslösa attityder har bägge utvecklats.

Det unika här är mixen av idéer och utförande. Inget av duons gemensamma projekt – av ren lust har de blivit fler än vad som från början hade tänkts – liknar vad de två förr skapat var och en för sig. Objekten i Metamorph, Graftic, Symbiotic, Subordinate och Dialectic är genomgående mer distanserat eleganta än Thomas gängse keramik. De är också friare, mer konstnärligt lössläppta än Milans normala designföremål. Snarare är de mellanmänskliga. Eller som samarbetet helt logiskt kallats – ”Interpersonal”.

Foto: Fanny Hansson

FORMGIVARE: MILAN KOSOVIC
Milan är industridesigner, baserad i Malmö med ett brett spektrum av uppdragsgivare. Exempelvis har han utvecklat barnvagnar för Britax, leksaker för Brio, olika projekt för Byggfabriken. Han har även fått många priser, som internationella Red Dot och skånska Guldkärnan.
Mer info: www.mkid.se

TILLVERKARE: THOMAS ALEXANDERSON
Thomas är keramiker, verksam i egna Ateljé Brännorna i Onslunda. Känd även som Thomas Drejare, som satt signatur på välkända stengodsservisen till restaurang Koi i Malmö. Numera är hans verksamhet flyttad till Österlen, där han bränner och glaserar i flera ugnar och tekniker. Ofta bruksgods, men också unik produktion.
Mer info: www.ateljebrannorna.se

1+1=3
En porträttserie som lyfter fram 4 samarbeten mellan formgivare och tillverkare med fokus på process. De fyra samarbetena har sitt ursprung i projektet Den Nya Kartan där curator Jenny Nordberg genom att para ihop formgivare och tillverkare, alla med bas i Skåne, ville visa på styrkan i det kollaborativa och den kreativitet och stundtals magi som uppstår i mötet.

Detaljer

Datum:
25 februari, 2017
Tid:
14:00 - 16:00
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
,
Webbplats:
http://www.formdesigncenter.com/utstallningar/milan-kosovic-thomas-alexanderson-interpersonal/

Arrangör

Plats

Form/Design Center
Lilla Torg 9
Malmö, Sverige
+ Google Map