Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Utvalt 2018 – Seminarium

23 februari, 2017 | 17:00 - 19:30

Seminarium – inspirationsföreläsning, panelsamtal och information om Utvalt i Skåne

Den 23 februari startar en ny omgång av Utvalt – konsthantverk, slöjd och form i Skåne – en jurybedömd vandringsutställning och inspirationsplattform med fokus på handgjord form – här och nu! Då bjuder vi in till en inspirationsföreläsning och panelsamtal på temat Vad inspirerar dig? Samtidigt blir det information om Utvalt: hur ansökan går till, vem som kan söka, när och hur. Bakom arrangemanget står Form/Design Center i samarbete med Skånes Hemslöjdsförbund och Konsthantverkscentrum.

FÖRELÄSNING: Driva vissheten framför sig
Annika Wahlström är konstnär med broderi som främsta uttrycksform. Med tråd, tyg, tid och text leker hon med känslan av information och kommunikation. Hon har en bakgrund inom hemslöjden och en masterexamen från HDK vid Steneby. Nu bor och arbetar hon i Dals Långed.

PANELSAMTAL: Vad inspirerar dig?
Medverkande: Sophia Lithell, formgivare; Maria E Harrysson, konsthantverkare och konstnär; Lisa Hilland, formgivare, designer; Krister Nilsson, keramiker.
Hur kombinerar man ett inspirerat skapande med arbetet för det dagliga brödet? Hur omsätter man sin inspiration i faktiskt skapande, i produkter eller projekt? Hur håller man sig unik i en värld där allt är tillgängligt och trender snurrar fortare och fortare?

KOSTNAD: Ingen kostnad
ANMÄLAN: FULLBOKAT

Detaljer

Datum:
23 februari, 2017
Tid:
17:00 - 19:30
Evenemang Kategori:
Webbplats:
http://www.formdesigncenter.com/program/9214/

Arrangörer

Form/Design Center
Konsthantverkscentrum KHVC
Skånes hemslöjdsförbund

Plats

Malmö Högskola, Niagara
Nordenskiöldsgatan 1
Malmö, Sverige
+ Google Map