Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Swedish Design Moves Milan

4 april, 2017 - 9 april, 2017

Den 4-9 april 2017 är det åter dags för Salone del Mobile i Milano och den svenska närvaron i år är stark. Svensk Form är på plats bl.a. genom Designprogrammet – Swedish Design Moves – regeringssatsningen som ska stärka Sverige som designland.

Designprogrammet har gjort en guide som visar var den svenska designen finns på stan och på mässan. Teatro Arsenale i designdistriktet 5vie, där designerduon Färg & Blanches utställning Armour mon Amour visas, fungerar som nav för olika evenemang. Flera andra svenska utställare finns i området 5vie, som ligger mitt i gamla stan.

– Svensk Form har ju gjort satsningar i många år i Milano, men i år är vi särskilt glada att vi tack vare Designprogrammet fått möjlighet att verkligen lyfta fram alla framstående designer och företag som ställer ut i Milano. Positivt att regeringen insett potentialen och äntligen ger designområdet muskler att verka mera samlat och kraftfullt internationellt. Långsiktighet och spets är nyckelorden! säger Ewa Kumlin, vd på Svensk Form.

På stan – Swedish Design Moves
Swedish Design Moves sätter strålkastarljuset på svenska inslag i Milano, som i sig utgör de bästa berättelserna om vad som rör sig inom svensk design just nu. Guiden hjälper Milano-besökaren att hitta till Beckmans, Folkform, Form Us With Love, Front, Monica Förster, Claesson Koivisto Rune, Bolon och Offect för att bara nämna en bråkdel av de fyrtiotalet svenska designer och företag som finns listade i guiden. Den grafiska utformningen av guiden och visuella identiteten för Milano görs av Studio Jörgen Nordqvist.

På Mässan – Swedish Design Goes Milan – #swedenmingle
Svensk Form deltar tillsammans med Sveriges Arkitekter som samarbetspartners till Business Swedens B2B-satsning Swedish Design Goes Milan som visas för tredje året i rad.
I år med 15 deltagare under temat Mingle, gestaltat av White Arkitekter. Dessutom ställer som vanligt de främsta svenska möbel- och belysningsföretagen ut i egna montrar med prominent placering på mässan. Flera unga svenska designer finns med i Salone Satellite. Kom och mingla med oss här: Pavilion 10 E23.

Forms Milano-nummer
Är du redo för Il Salone – och FuoriSalone? Milanoveteranen Leo Gullbring guidar till årets designhändelse. Utöver detta: En känslomässig djupdykning i Slussen-kratern, besök på den gigantiska fabriken i Edsbyn och social hållbarhet i praktiken med White Arkitekter. Forms Milano-nummer kommer ut 4 april 2017. Den engelska upplagan kommer att finnas både ute på mässan och på stan i Milano.

Om Swedish Design Moves
Regeringen satsar, fr.o.m. 2016 och fyra år framåt, 28 miljoner kronor för att lyfta och stärka Sverige som designdestination. Visit Sweden driver projektet i samarbete Svensk Form, ASFB – Association of Swedish Fashion Brands, Sveriges Arkitekter och TMF (Trä- och Möbelföretagen). Visit Sweden ska tillsammans med design-, mode- och arkitekturbranschen höja medvetenheten utomlands och göra Sverige mer attraktivt som designdestination – och därigenom öka exporten.

Läs mer:
https://www.swedishdesignmoves.com/#swedish-design-moves-milan
#swedishdesignmoves
http://swedishdesigngoes.com/
#swedenmingle

Kontakt:
Ewa Kumlin, vd Svensk Form
ewa.kumlin@svenskform.se, +46 736 63 66 76

Emma Olofsson, presskontakt Svensk Form
emma.olofsson@svenskform.se, +46 723 23 31 48

 

Detaljer

Start:
4 april, 2017
Slutar:
9 april, 2017

Arrangör

Plats

Teatro Arsenale
Via Cesare Correnti 11
Milano, 20123
+ Google Map