Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Release av Nationell agenda för företagsutveckling av området slöjd, konsthantverk och småskalig designproduktion

6 april, 2016 | 18:00 - 19:30

Välkommen på release av Nationell agenda för företagsutveckling av området slöjd, konsthantverk och småskalig designproduktion.

Kvällens program kl.18.00-19.30

– Ewa Kumlin, vd Svensk Form, hälsar välkommen och inleder.

– Friedrike Roedenbeck, Nämnden för hemslöjdsfrågor, ger bakgrund till projektet.

Presentation av Nationell agenda. Mari-Louise Franzén verksamhetsledare och Agnieszka Knap, projektledare, Konsthantverkscentrum.

Sanna Svedestedt Carboo från KRO/KIF berättar om arbetet för en nationell handlingsplan för bild- och formkonsten & World Art Day 2016.

Anna Livén West, Kulturrådet, och Klas Rabe, Tillväxtverket, informerar om det nya stödet för kulturexport inom bild- och formkonst respektive om det designfokuserade internationaliserings- och kunskapsprojektet Southern Sweden Creatives.

Frågestund

Vad? Realease av Nationell agenda för företagsutveckling av området slöjd, konsthantverk, och småskalig designproduktion.

När? Onsdag 6 april 2016, kl.18.00-19.30

Var? Svensk Forms bibliotek, Svensksundsvägen 13, Skeppsholmen

OSA: Maila till rsvp@svenskform.se senast den 5 april

FAKTA:
Agendan har tillkommit i samarbete mellan myndigheterna Tillväxtverket och Nämnden för hemslöjdsfrågor och branschorganisationerna Sveriges Konsthantverkare och Industriformgivare (KIF), Sveriges designer och Svensk Form. Den vänder sig till myndigheter och regioner samt tillbranschorganisationer och högskolor inom området. Projektet har finansierats av Tillväxtverket och Nämnden för hemslöjdsfrågor. Konsthantverkscentrum har lett projektet. Nationell agenda pekar ut insatser som möjliggör för företagande och skapande praktik att fungera tillsammans.

Hämta agendan här

Detaljer

Datum:
6 april, 2016
Tid:
18:00 - 19:30

Plats

Svensk Form
Svensksundsvägen 13
Stockholm,
+ Google Map