Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

PechaKucha-Night vol 9 i Kalmar

13 november, 2019 | 18:30 - 21:00

Pecha-Kucha-Night vol 9 i Kalmar med tema ”Sydosten”
13 november, Park Hermina vid Konstmuseet i Kalmar

Svensk Form arrangerar PKN med tema ”Sydosten” i samarbete med Kalmar Konstmuseum och Park Hermina. Första talare startar 18:30.

Alla talare är utställare på årets ”Sydosten”. 20 x 20, 20 bilder, 20 sekunder per bild!

I samband med utställningen Sydosten United bjuder vi tillsammans med Svensk Form Småland och restaurang Park Hermina in till en Pecha Kucha-kväll där alla talarna är deltagare i årets Sydosten! Vi ser fram emot en kväll där olika hantverkare och konstnärer ger oss en inblick i just deras material och process!

Kvällens talare är:

1. Anton Strömberg
Anton bor på Öland där han går andra året på Kapellagårdens keramikutbildning. I Sydosten United visas hans verk Svart Vatten, en keramisk skulptur som fångar mystik, elegans och stillsam rörelse.
Instagram: @ANTONSTROMB

2. Maria Bang Espersen
Maria är konstnär med glas som sitt huvudmaterial. Hon är utbildad inom glas både i Kosta och på Bornholm och hon har även en MFA från California Institution of the Arts. Maria kommer från Danmark men i somras flyttade hon till Sverige och i sin ateljé i Boda arbetar hon med verk som visas både nationellt och internationellt.
Instagram: @MARIA.BANG.ESPERSEN

3. Philip Brosgård
Philip återfinns till vardags i Karlskrona där han jobbar som produktionstekniker på NKT. Fiske har varit en aktiv fritidssysselsättning i många år och han har börjat göra sina egna fiskbeten vilket med tiden har utvecklats och förfinats. I Sydosten United kan du se några av de drag och kapsylöppnare som han skapar.
Instagram: @BROSGARD

4. Sigridur Eggertsdottir
Sigridur är svensk/isländsk konsthantverkare som länge bott i Kalmar men som nyligen flyttat till Malmö. Hon är utbildad på Konstfack och i Sydosten United finns hon representerad med två textila verk, Portal 2.0 samt Sökare och Fynd.
Instagram: @ISLANDSKANNN

5. Sarah Riedel
Sarah kommer ursprungligen från Tyskland men bor numera i Alvesta. Där driver hon företaget ”This is Not Soap” som gör små kollektioner av craftade tvålar såväl som unika tvål-skulpturer. I Sydosten United kan ni se Duschgelflaskan – en av hennes tvålskulpturer.
Instagram: @THISIS_NOTSOAP

6. Lene Andreasen
Lena gör korgarbeten av flätad pil som är både dekorativa och praktiska. Hon bor i Blekinge och i Sydosten United kan ni se en av hennes korgar.

7. Rayna Cunningham
Rayna är konstnär och utrycker sig både i måleri och läderarbeten. I Sydosten United visas mini elephant en unik rosa ek-garvad strutsskinnsväska. Rayna har bott både här och där i Europa men återfinns nu i Algutsboda.
Instagram: @RAYNACUNNINGHAM

8. Niclas Hallberg
Niclas är en mångfacetterad konstnär som rör sig både i slöjdtradition och performancekonst. Han har ett stort engagemang för konstnärlig utveckling och har på olika sätt skapat förutsättningar för sig, såväl som för andra utövare, att utmanas och växa som konstnärer. Niclas bor i Blekinge och i Sydosten United finns han representerad med en stor slöjdad träskål.
www.niclashallberg.se

Välkommen!

Detaljer

Datum:
13 november, 2019
Tid:
18:30 - 21:00
Evenemang Kategorier:
,

Arrangör

Svensk Form Småland i samarbete med Kalmar konstmuseum

Plats

Park Hermina
Stadsparken
Kalmar, Kalmar 392 33 Sverige
+ Google Map