Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Möt formgivarna i Ung Svensk Form 2021

11 mars, 2021 | 16:00 - 16:40

Välkommen till ett digitalt samtal där du möter fyra av formgivarna i utställningen Ung Svensk Form 2021. I utställningen medverkar totalt 26 unga formgivare som på olika sätt kommer att bidra till att förändra och förbättra framtiden. I detta samtal får du lära känna Antonia Pihl, Anton Kreü, Rasmus Nossbring och Sigrid Schiøtz Olsen lite närmare.

Samtalet kommer att handla om formgivarnas verk och deras syn på kopplingen mellan design och hållbarhet. Hur är det att vara formgivare i början av karriären i det läge som vi befinner oss just nu, med pågående pandemi?

Tid: 11 mars kl.16.00-16.40
Plats: Digitalt via Facebook och Youtube 

Den här eftermiddagen kommer du att möta:

Modedesignern Antonia Pihl som i sin kollektion Alp[ine] har inspirerats av skidvärldens estetik, men ifrågasatt varför ”baggy” kläder anses maskulina. Hon vill besvara frågan ”Kan jag visualisera adrenalin i form av mode?”

Formgivaren Anton Kreü som med sin stol Chair Marie vill inspirera både konsumenter och producenter att använda återvunna material i större utsträckning. Stolsitsen består av återvunnen plast som plockats upp ur havet utanför Sveriges västkust.

Glasformgivaren Rasmus Nossbring som fått låna formar från Reijmyre Glasbruk och med dem gått i spåren från mästarna som lärde upp honom och låtit resultatet möta några av hans idoler för ett samtal om vad som får synas och vara. Verket heter Anonymous Crystal.

Designern Sigrid Schiøtz Olsen som till vardags är Design Coordinator på Peak Performance och som i utställningen visar upp kollektionen Bike to Ski (and Everything in Between). Formerna och materialanvändningen har utvecklats utifrån den kvinnliga kroppens rörelsemönster och kroppstemperaturreglering.

Moderator: Mats Widbom, vd Svensk Form.

Medverkar gör även Maria Patomella, Verkställande producent Konst/Design & Mode på Kulturhuset Stadsteatern.

Ung Svensk Form 2021 är en samproduktion mellan Svensk Form och IKEA Museum, i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern och Malmö stad. Läs mer om Ung Svensk Form 2021 här: 2021.ungsvenskform.se/