Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Formslaget i Dalarna

oktober 6 | 17:30 - 19:45

Välkommen till Formslaget – årets formfest!

När: torsdag 6 oktober kl. 17:30–19:45
Var: Wallénhallen, Leksands folkhögskola, Siljegårdsvägen 21, Leksand

Den 6 oktober 2013 var första gången Svensk Form genomförde Formslaget. Det är en manifestation dels för att fira föreningens födelsedag (6 oktober 1845), dels för att visa designens kraft för individ, kulturliv, näringsliv och samhället i stort. Vi kommer att få del av föreläsningar av arkitekturfotografen Petter Cohen samt Frida Lindberg som driver Alice Lund Textilier.
Vi kommer även kora en Formbärare som på sitt sätt bidrar till utvecklingen av form-, design- och arkitekturområdet i regionen.
På Formslaget erbjuder vi en lättare måltid, vegetarisk soppa och smörgås, från Leksands folkhögskolas kök.
Kostnadsfritt för medlemmar i Svensk Form, övriga 100kr. Soppmiddag ingår.
OBS! föranmälan senast 3 oktober till marta.kallur@gmail.com, meddela om gluten- eller laktosfritt önskas.
Swish finns på plats

Information om Petter Cohen
Petter Cohen är arkitektur- och porträttfotograf. Han har sin bakgrund inom bildjournalistik och dokumentärfotografi med kunder inom dagspress och magasin. De senaste åren har Petter inriktat sig mer mot arkitekturen och jobbar nu mestadels med att dokumentera det mänskligt byggda landskapet åt olika arkitektkontor och tidningar. När han inte fotograferar byggnader eller porträtterar människor spenderar han sin tid i naturen, gärna med en bräda eller två under sina fötter eller hugger ved i sitt lilla torp strax utanför Falun.

Information om Alice Lund Textilier & Frida Lindberg
Frida Lindberg intresserar sig för två saker, historieskrivning och omsorg. Frågor som; vem skriver historien och hur en förhåller sig till sin egen historieskrivning och värden kopplade till det. Rent praktiskt kommer det till uttryck i hennes arbete med Alice Lund Textilier som hon driver samt hennes egna konstnärliga verksamhet. På Alice Lund Textilier arbetar de med textil konst och handvävning till offentlig miljö, gärna till historiska miljöer. Där handlar det om att sätta ett märke från vår tid och samtidigt ha respekt för den historia som finns. De sista åren har hon gjort ett skifte till att mer fokusera på sin egen konstnärliga verksamhet utöver arbetet med ateljén i Borlänge.

Formslaget 2022

Detaljer

Datum:
oktober 6
Tid:
17:30 - 19:45

Arrangör

Svensk Form Dalarna
E-post:
dalarna@svenskform.se

Plats

Leksands folkhögskola
Siljegårdsvägen 21
Leksand, Dalarna Sverige
+ Google Map