Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

FORMBAR(t)

23 oktober, 2014 | 18:00 - 21:00

KOM TILL: Passagen, Stora torget i Linköping  KOSTNAD: för medlemmar 50:- (icke medl 70:-) inkl korv med bröd & ett glas vin eller öl– ta med ditt medlemskort!
Tre föreläsningar med textilt tema och tid för mingel och varmkorv mellan de olika programmen.
Twistin óf Sweden består av Elisabeth Johansson och Anne Elmdahl. De har båda mer än 25 års erfarenhet av konst- och hantverkssektorn och är specialiserade på vävda textilier!  Med kreativ lek, äkta hantverk och textil innovation skapar de handgjorda produkter av högsta kvalitet. Under kvällen tar Elisabeth och Anne med på en resa genom Twistins värld och berättar om arbete, kreativa planeringar, materialval och mycket annat!
Recycle design går ut på att ge saker man redan har en ansiktslyftning. Med upcycling tar man ännu ett steg och hittar nya användningsområden för saker ingen vill ha. Ann-Sofie Bergort är en eldsjäl inom området och jobbar under varumärket ANN-SOFIE BERGORT – shape for change. Hon berättar om sitt arbete att försöka inspirera till nya beteenden gällande konsumtion och förhållandet till olika material och befintliga resurser. Som till exempel skräp…
Ellen Wiström är damskräddare och kulturvetare och arbetar i ett formgivarkollektiv i Trädgårdsföreningen i Linköping. Hennes arbete är ett modernt klädskapande med gamla traditioner. Ellens kundkrets är bred och hon syr käder till både teatrar, Svenska kyrkan och privatpersoner. Hör henne berätta om sitt liv med textilier som består av både ateljéarbete och undervisning.

Detaljer

Datum:
23 oktober, 2014
Tid:
18:00 - 21:00
Evenemang Taggar:

Arrangör

Plats

Konsthallen Passagen
Storatorget 2
Linköping, 582 23 Sverige
+ Google Map
Visa Plats-webbplats