Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Föreläsning: Felicia Mulinari

1 juni, 2017 | 17:30 - 20:30

40kr

Konstitutet presenterar föreläsningen Poesi som motstånd – att skriva fram kollektiv i en individualistisk genre med Felicia Mulinari. Föreläsningen är tredje kapitlet av N15 – Queera strategier för konstproduktion med tema poesi.

”I den liberala förståelsen är dikten en ensam plats. Vilka strategier har funnits för att söka sig bortom individualism och mot solidaritet och kollektivitet genom och med poesin?

Det står nu klart att fascismen återigen har använt sig av kulturen, med diskurser om estetik och yttrandefrihet, för att avancera i Europa. Att för oss hitta motståndsstrategier i skrivandet är en akut uppgift. Kampen om dikten, om vad som är det vackra, kommer att vara grundläggande för kampen om vilket samhället vi vill leva i. Att avidentifiera språket från jaget kan vara en av många strategier. Vi lär oss av våra misslyckanden, av de som har skrivit före oss, och av varandra.”

ANMÄLAN: Kostnad 40 kronor. Betala kontant i dörren eller genom faktura. Anmäl dig på: bokning@konstitutet.se

N15 – Queera strategier för konstproduktion är en föreläsningsserie initierad av Konstitutet och curerad av Ellen Suneson och Julia Björnberg. Serien är uppdelad i 5 kapitel à 3 föreläsningar och bjuder in svenska och internationella konstnärer och teoretiker. Syftet är att skapa en medvetenhet, inspiration och kunskap om normkritiska frågor och att levandegöra ett pågående samtal kring dessa frågor på den lokala konstscenen.

Detaljer

Datum:
1 juni, 2017
Tid:
17:30 - 20:30
Kostnad:
40kr
Evenemang Kategori:
Webbplats:
http://www.formdesigncenter.com/program/forelasning-felicia-mulinari/

Arrangör

Konstitutet
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Form/Design Center
Lilla Torg 9
Malmö, Sverige
+ Google Map

Föreningen Svensk Form
Svensksundsvägen 13
111 49 Stockholm

Organisationsnummer: 802003-0980

Föreningen Svensk Form arbetar för att skapa engagemang och belysa de
möjligheter design kan ge för individen, kulturen, samhället och näringslivet.

Ändra inställningar för cookies