Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Det bortglömda designmuseet

24 januari, 2019 | 18:30 - 20:00

Visste du att Stockholm genom SvenskForm hade ett designmuseum mitt i huvudstaden redan för 150 år sedan? Det stängdes 1884 och samlingarna donerades till Nationalmuseum där du idag kan du se flera av det gamla designmuseets föremål.

Vill du veta mer om denna bortglömda och spännande museihistoria är du välkommen till Nationalmuseumden 24 januari. Det handlar om en tid då Sverige profilerade sig starkt inom konst, konsthantverk, konstindustri och slöjd med inspiration från de stora konstindustrimuseerna som då växte fram i Europa.

Programmet är ett samarbete mellan Nationalmuseum och Svensk Form.

Susanna Pettersson, överintendent vid Nationalmuseum och Mats Widbom, vd Svensk Form inleder. Susanna Pettersson berättar om Drömmen om stark gemensam konstsyn i de nordiska länderna och Tidskriften för bildande konst och konstindustrin, Svante Helmbaek Tirén, curator och skribent berättar om det gamla designmuseets historia och Helena Kåberg, intendent vid Nationalmuseum och projektledare presenterar tankarna kring integrationen av hantverk och design i de nya samlingspresentationerna.

Välkommen!

Tid: 24 januari kl.18.30-20.00
Plats: Södra ljusgården, Nationalmuseum
Fri entré, begränsat antal platser. (ingen osa)

Detaljer

Datum:
24 januari, 2019
Tid:
18:30 - 20:00
Webbplats:
https://www.nationalmuseum.se/

Arrangör

Plats

Nationalmuseum
Södra Blasieholmshamnen 2
Stockholm, 111 48 Sverige
+ Google Map