Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

DesignOnsdag 29 mars: Hur står sig Sverige som designland?

29 mars, 2017 | 18:00 - 19:00

Välkommen på Designonsdag 29 mars: Hur står sig Sverige som designland?

Design_Onsdag_29mars
”Bra designidéer kommer från Finland, tillverkas av svenskar, marknadsförs av danskar och säljs till Norge” – en gammal utsaga av okänd upphovsperson. Men hur framstår Sverige egentligen som designland i omvärldens ögon?

Visit Sweden har fått i uppdrag av Näringsdepartementet att under fyra år driva ett designprogram i syfte att främja inkommande designturism och därigenom öka export av design, mode och arkitektur.

Arbetet startade i maj 2016 och tillsammans med företrädare från arkitektur-, mode-, design-, och möbel/inredningsbranschen samt externa intressenter och experter har grundläggande analys om marknad, målgrupp, trender och konkurrenter genomförts. Pågående arbete fokuserar på en gemensam kommunikationsplattform som ska vara ledstjärna för svensk design vid global kommunikation och marknadsföring, och de första aktiviteterna startade under Stockholm Design Week i februari och fortsätter strax i Milano.

Den 29 mars berättar Erik Thorsén, seniorkonsult på Lynxeye Brand Consultants, om analysarbetet. Vad säger experterna jämfört med resenärerna? Vilka designnationer är våra största konkurrenter, och vilket varumärke är egentligen starkast, svensk eller dansk design?

Fri entré för Svensk Forms medlemmar
50 kr inträde för icke-medlemmar
Fina erbjudanden från Weleda för dig som blir medlem på plats!

Tid: Onsdagen den 29 mars kl. 18.00-19.00
Plats: Svensk Forms bibliotek, Svensksundsvägen 13
Osa: Anmäl dig via mail till stockholm@svenskform.se, vänligen skriv 29 mars i ämnesraden

Vi bjuder på dryck och snacks.

Varmt välkommen!

Svensk Form Stockholm

Bilden kommer från artikeln ”Not All Scandinavian Design is Minimalist”, publicerad i NY Times den 16 februari 2017. Foto: Patricia Heal, Styling: Jill Nicholls

Detaljer

Datum:
29 mars, 2017
Tid:
18:00 - 19:00

Plats

Svensk Form
Svensksundsvägen 13
Stockholm,
+ Google Map