Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Design talk: Lädrets möjligheter

19 maj, 2021 | 16:00 - 16:40

Varmt välkommen till ett samtal om läder, kreativitet och konstnärligt arbete tillsammans med skomakarduon Hol Studio (Matilda Sandström och Younès Othman), modedesignern Amanda Borgfors Mészáros och möbelformgivaren Alexandra Friberg. Utöver samtal om formskapande med skinn och läder får du unika inblickar i formgivarnas egna studios!

 

Sedan flera år tillbaka bjuder Stiftelsen för Garverinäringens Främjande medverkande i utställningen Ung Svensk Form och unga formgivare som är medlemmar i föreningen Svensk Form på en workshopresa till något av Sveriges garverier. Resorna har varit mycket populära och där även deltagarna kunnat ansöka om arbetsstipendier på något av garverierna. 2020 fick vi tyvärr ställa in resan pga pandemin, men vi vill inte missa tillfället att undersöka lädrets möjligheter för formskapande ändå – nu tillsammans med tidigare stipendiater och en av de medverkande i Ung Svensk Form 2021.
Är du nyfiken på lädrets möjligheter inom design? Välkommen till ett digitalt samtal där du även får kika in både hos Hol Studios skomakeri utanför Leksand och Amanda Borgfors Mészáros studio i Lund samt  Alexandra Fribergs ateljé i Västberga i Stockholm. Samtalet sker i Zoom och modereras av Svensk Forms vd Mats Widbom.

Tid: Torsdag 19 maj kl.16.00 (samtalet varar ca 40 minuter)
Plats: Facebook Live
Medverkande: Matilda Sandström, Younès Othman, Amanda Borgfors Mészáros, Alexandra Friberg och Torbjörn Lundin, Stiftelsen för Garverinäringens Främjande
Moderator: Mats Widbom, VD Svensk Form

Samtalet arrangeras av Svensk Form i samarbete med Stiftelsen för Garverinäringens Främjande och kommer att kunna ses i efterhand på Svensk Forms Vimeo

Bild cred:
Hol Studios: Helena Påls
Amanda Borgfors Mészáros skulptur: Julius Bohlin

Detaljer

Datum:
19 maj, 2021
Tid:
16:00 - 16:40