Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Design Solution – Swedish Design for 170 years

11 mars, 2016 | 08:00 - 17:00

Adaptive City – Design in Motion är temat för Taipei som Designhuvudstad 2016. Hur kan innovativt designtänkande användas för att överbrygga svårigheter som begränsade resurser innebär för utvecklingen av Taipei? hur kan design ge innevånarna en bättre livskvalitet och för att skapa en framåtsträvande stad med designvision? Internationellt designutbyte är en viktig del i programmet under året.

Utställningen Design Solution – Swedish Design for 170 years, som visas 11 mars – 10 april, i Warehouse No. 1, Songshan Cultural and Creative park, är ett samarbete mellan Taipei City, The Blue Dragon Art Company, Svensk Form, Business Sweden Taipei och IKEA Taipei.

Blue Dragon Art Company är huvudproducent och i utställningen är uppdelad  i tre delar med början i den svenska designhistorien fram till aktuell formgivning med inriktning på hållbarhet och designlösning av sociala problem.  En rad formgivare och producenter finns representerade med föremål och projekt liksom ett urval av bidrag från Design S och Ung Svensk Form. I utställningen ingår även projektet  ”A New Layer: Taiwanese lacquer art seen throught Swedish eyes” som tidigare visats på Östasiatiska Museet i Stockholm och Röhsska Museet i Göteborg.

Läs mer om utställningen här

Under utställningsperioden kommer ett antal svenska formgivare att resa till Taipei för att delta i seminarier och workshops.

Detaljer

Datum:
11 mars, 2016
Tid:
08:00 - 17:00

Plats

Warehouse No. 1, Songshan Cultural and Creative park
Warehouse No. 1, Songshan Cultural and Creative park
Taipei, Taiwan
+ Google Map