Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Design med materialet som utgångspunkt

22 mars, 2017 | 17:30 - 19:00

Föreläsning av Charlotte Asbjørn Sörensen, adjunkt i produktdesign på Malmö Högskola och doktorand i industridesign på Lunds Universitet.

”Formgivare har en bestående fascination för material, de fungerar ofta både som inspiration och drivkraft i designprocessen. Material bridrar till upplevelsen av produkter både visuellt, taktilt och i utformningen av själva funktionen. När formgivare börjar böja på reglerna och utnyttjar spirande teknologier skapas oväntade dialoger mellan människa, objekt och material som tidigare inte existerat. Idag genomgår vårt förhållningssätt till material och produktion en radikal förändring då vi står inför minskande naturresurser, strängare lagkrav och vi lever med miljökonsekvenserna av tidigare generationers konsumtion. Detta ställer krav på formgivarens förmåga att förstå hur de material man väljer att arbeta med påverkar både användaren, interaktionen med produkten och miljön. Med ökad kunskap kan formgivaren utmana de vedertagna förhållningssätten och bidra till en positiv utveckling.”

Charlotte Asbjørn Sörensen är adjunkt i produktdesign på Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3) på Malmö Högskola och doktorand i industridesign på Designvetenskaper, LTH, Lunds Universitet. Charlotte har en bakgrund som industridesigner inom bilindustrin och är ursprungligen utbildad möbelsnickare. Charlotte forskar inom spänningsfältet mellan material och design med fokus på material relaterade aktiviteter i designprocessen.

Detaljer

Datum:
22 mars, 2017
Tid:
17:30 - 19:00
Evenemang Kategori:
Webbplats:
http://www.formdesigncenter.com/program/design-med-materialet-som-utgangspunkt/

Arrangör

Form/Design Center
Telefon:
+46 (0)406645150
E-post:
form@formdesigncenter.com
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Form/Design Center
Lilla Torg 9
Malmö, Sverige
+ Google Map